Klíč k záhadě

Klíč k záhadě https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199852/bmid_klic-k-zahade-199852.jpg 3 6 1

Přidat komentář

knihomolka1197
04.03.2021 5 z 5

Skutečné kriminální případy odehrávající se převážně od padesátých do sedmdesátých let minulého století na území tehdejšího Československa.
Kromě otřesných případů vražd mladých žen si čtenář přečte i případy krádeže vzácných historických předmětů, únosu malého miminka, sňatkového podvodníka, podvodů obecně, žhářství, zpronevěry a podobně.
Nejde ale jen o tyto vážné případy, ale také o docela úsměvné až komické skutky. Například mě zaujal případ zlodějky, která kradla prádlo. Z dvorků, půdy, balkonů a tak dále. Zlodějka se nakonec kriminalistům přiznala, že nerada pere, tak prádlo zkrátka kradla. Nebo také případ party kapsářů, kteří "pracovali" zejména ve známých pražských obchodních domech. Takové případy nejenže tehdy kriminalisté řešili, ale povedlo se jim také najít pachatele. Dneska by se těmito případy nikdo vůbec nezabýval, natož aby dotyčné našel.
Poslední případ s názvem "Mrtvý v mléčném baru" byl zfilmován a uveden v seriálu Malý pitaval z velkého města (díl s názvem "Včelař").

Kdo má rád tyto příběhy a seriály určitě si rád počte. Kdo má naopak rád moderní kriminálky, tomu se tyto případy líbit asi nebudou. Holt jiná doba...