Klíč k sebeuzdravení

Klíč k sebeuzdravení https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399361/bmid_klic-k-sebeuzdraveni-zmk-399361.jpg 4 14 3

Potenciál k sebeuzdravování má každý z nás, ale spousta lidí tuto schopnost opomíjí. Tobias Esch, lékař a vědec zabývající se neurovědami a výzkumem zdraví, to chce změnit a vysvětluje, jak sebeuzdravování funguje a jak můžete své zacházení s touto schopností rozvíjet. Na Harvardu a berlínské Charité, ale nejen tam, už mnoho let zkoumá, jak lze zmírnit dokonce i chronická onemocnění – například cukrovku, astma nebo bolesti zad. Je to možné díky celostní léčbě, jejímiž čtyřmi pilíři jsou pozitivní emoce, relaxace, stravování a pohyb. Tobias Esch s pomocí nejnovějších výzkumů popisuje, které faktory jsou rozhodující pro zdraví a spokojenost, a poskytuje podněty pro život naplněný dobrým zdravím, vnitřní silou a spokojeností.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Zdraví
Vydáno: , Via
Originální název:

Der Selbstheilungscode: Die Neurobiologie von Gesundheit und Zufriedenheit , 2017


více info...

Přidat komentář

alyce14
09.11.2021 5 z 5

Zajímavý pohled na to, jak si můžeme pomoct se svým zdravím sami. Líbilo se mi, že kniha není esoterická a nábožensky založená v tom smyslu, že "vše, co stačí ke zdraví je jen v to absolutně věřit" ... Spisovatel předkládal i různé výzkumy, takže to bylo vědecky vysvětlené, ale zároveň ne lékařským jazykem, takže dobře srozumitelné. Teď už stačí to jen začít aplikovat :)

komatom
07.11.2021 5 z 5

Vynikající, splnila očekávání, mám z ní radost. Taková učebnice pro ty, kteří chtějí objevovat to, co je uvnitř nás.


Imis
09.10.2019 3 z 5

Zajímavé propojení vědeckého (lékařského) pohledu a toho co se dá asi nazvat lehce spirituálního/celostního přístupu k nemocem nebo-li jak působí stres na tělo, jak působí naše myšlenky a postoje na proces uzdravování a tak podobně. Kniha obsahuje něco málo informací jak se s těmito problémy prakticky vypořádat, není jich však mnoho a pokud už máte v této oblasti něco nastudováno, tak to není zase až tak objevné - zdravě jíst, sportovat, dbát o dušení pohodu (meditovat) atd. Nicméně i přesto zajímavé v celostním přístupu k léčbě nemocí. V Německu jsou v této oblasti rozhodně dál než u nás.

Autorovy knížky

2019  83%Klíč k sebeuzdravení

Kniha Klíč k sebeuzdravení je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst24x
Chci si koupit7x