Klíč k rodině aneb Manuál k dětské duši

Klíč k rodině aneb Manuál k dětské duši https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382903/bmid_klic-k-rodine-aneb-manual-k-detske--RwY-382903.jpg 4 11 4

Tato kniha vám umožní pochopit, proč je vaše rodina jako zoologická zahrada... Klíč k rodině aneb Manuál k dětské duši je kniha, ve které se dočtete o tom, jak se styl projevuje u žen, mužů a dětí. Najdete tu také všechny možné kombinace stylů – osm stylů krát osm stylů mámy, osm stylů táty ve vztahu k osmi stylům dětí a dohromady 192 popisů vzájemné kompatibility.... celý text

Přidat komentář

Martina1725
10.04.2023 4 z 5

Určitě zajímavá kniha o typologii. Může každému něco zajímavého říct. Jen bych si ji představovala propracovanější. Např. u každého typu prvek a tak.

Faith
02.09.2018 5 z 5

Úžasná kniha, kterou doporučuji všem


Šura
09.07.2018 1 z 5

Od hodnocení odpad jsem upustila a dávám Havlíčkové jednu hvězdu za skvělý nápad, jak vydělat. Metoda octo codes, na níž si postavila svůj byznys, škatulkuje lidi do osmi šuplíků. Když do žádného nezapadáte, označuje vás Havlíčková jako pragmatické, peskující, pesimistické, protivné puritány. Já osobně jsem se samozřejmě nenašla v žádném z uvedených stylů a neidentifikovala jsem ani nikoho ze svých blízkých. Mé děti (4 a 5) nejsou ovlivněny typickými rodičovskými větami, jimiž Havlíčková ve své knize nešetří, a rozhodně si neberou příklad z mého či manželova stylu oblékání, přirozeně sahají po holčičích kouscích a přesto charakterové vlastnosti korespondují s úplně jinými styly dle typologie. Celá tato metoda je podle mě pouze bravurní marketingový tah zaměřený zejména na nesebevědomé ženy a milovníky návodů "jak žít". Mně je dobře v mém životě s mými blízkými a je mi úplně jedno, kdo do jakého stylu spadá, tolerujeme se navzájem bez této "objevné" metody, stejně tak i v pracovním životě. A větu, že dítě potřebuje bezpodmínečnou lásku, opakující se v knize víckrát, již opravdu ponechávám bez komentáře. Autorka se v knize často zaměřuje na sebe a svou rodinu. A styl psaní bych označila "jak mi zobák narost". Knihu mi půjčila tchyně, takže s radostí vracím.

popelka595
26.06.2018 2 z 5

Vůbec nevím, jak knihu hodnotit. Strašně moc věcí mi při čtení vadilo: od stylu psaní (ala základní škola), přes neustále otravné opakování, příliš mnoho informací ze života autorky nebo časté rádoby vtipné narážky na některé styly.

Co hodnotím pozitivně, respektive aspoň doufám, že to byl ten důvod, proč se tato kniha vydala (a nikoliv jen vydělaní peněz), je snaha o lepší komunikaci mezi lidmi, která začíná v rodině.

Je na každém, jak se ke knize postaví a jestli si z ní něco vezme. Já si z ní mnoho neodnáším.

Autorovy další knížky

2015  76%Móda a duše, aneb, Klíč k sobě
2018  73%Klíč k rodině aneb Manuál k dětské duši
2018  67%Jídlo pro duši
2020  66%Móda má duši aneb Metoda osmi stylových typů OCTO CODES®
1990  0%Šatník třicetileté

Kniha Klíč k rodině aneb Manuál k dětské duši je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce11x
Chystám se číst7x
Chci si koupit3x