Kliatba rokenrolu

Kliatba rokenrolu https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185219/bmid_kliatba-rokenrolu-185219.jpg 4 30 5

Publikácia ponúka 63 príbehov o umení, živote a smrti vo svete rokenrolu. Predstavuje príbehy umelcov, ktorých život sa skončil na vrchole kariéry, osudy hudobných legiend, ktoré boli ikonami svojej doby, od Buddyho Hollyho po Whitney Houston. Mnohí z nich patria do takzvaného Klubu 27, skupiny hudobníkov a spevákov, ktorí zomreli vo veku 27 rokov, ako Jimi Hendrix, Jim Morrison či Amy Winehouse. Niektoré prípady úmrtia zostali nevyriešené, iné majú prekvapivý koniec. Mnohé sa dali predpokladať alebo sa im dalo vyhnúť. Všetky však predstavujú nevysvetliteľný koniec fascinujúceho života rokerov vo svete, v ktorom človek zhorí, namiesto toho, aby pomaly vyhasol, ako napísal Kurt Cobain vo svojom rozlúčkovom liste, citujúc Neila Younga. Vo svete, v ktorom sa človek stane hrdinom, ak zomrie mladý, ako spieva kapela The Who v skladbe My Generation.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Tragedies and Mysteries of Rock , 2012


více info...

jiri77
jiri77
12.06.2023 5 z 5

Hodně dobrá a zároveň šokující kniha o šedesáti třech hudebních hvězdách.
Je velmi smutné , jak někteří hudebnici odešli ,a ještě k tomu ve velmi mladém věku.

beanstk
beanstk
31.01.2021 5 z 5

Překvapivě informativní knížka, nejde jen po povrchu. Ideálně si jí nechte v místnůstce a vždy si dejte kapitolu :-)


misa.lemperova
misa.lemperova
13.01.2021 5 z 5

Tahle kniha se hodně povedla, splnila moje očekávání. Příběhy jednotlivých osobností jsou na můj vkus možná trochu krátké, ale jinak nemám co vytknout. Skvěle zpracováno a doplněno perfektními fotografiemi. Po přečtení knihy jde člověku až mráz po zádech, což je důkazem kvalitního čtení. Hudební nadšenci jako já prostě tuhle knihu musí mít ve své knihovně.

RoBertino27
RoBertino27
18.08.2020 4 z 5

Jednotlivé příběhy jsou popsány občas úsporně, někdy i zbytečně "rychle", ale to asi bude věc názoru. Je pouze škoda, že tu není uvedeno, podle jakého kritéria se vybírala jednotlivá úmrtí - například mi tu chyběl James "Jimmy" McCulloch, hrající svého času s Paulem McCartneyem. Jinak je pochopitelně přínosem velmi slušná obrazová složka.

doktorking
doktorking
04.09.2016 5 z 5

Celkem šedesát tři hvězd od blues až po pop které ovlivnili nás hudební nadšence a zanechali v nás nesmazatelně stopy.Obsahuje vždy ty nejdůležitější informace a perfektní fotky.Za mě naprostá spokojenost a z celé knihy sálá až nepříjemné mrazení...Člověk žasne,jako kdyby každá hvězda zde v knize onoho žánru zaplatila dan smrti aby se pak následně stala legendou.

Štítky knihy

umělci hudba herci rock hudebníci, muzikanti

Autorovy knížky

Michele Primi
italská, 1973
2013  89%Kliatba rokenrolu

Kniha Kliatba rokenrolu je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x