Kletba krve

Kletba krve https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364796/bmid_kletba-krve-82S-364796.jpg 4 15 7

Kletba krve série

1. díl >

Dospívající Karel nikdy nepocítil strach. Po svém dědovi zdědil vášeň pro hledání pokladů. Jedné noci vyrazí se svým mladším bratrem na nebezpečnou výpravu do znojemského podzemí. Tím uvede do pohybu události, které navždy změní jeho život. Karla pronásledují zlé sny a opakující se amnézie. Po čase navštěvuje soukromou internátní školu. Společně se svými přáteli pátrá Karel po zmizelých studentech, přitom zjistí pečlivě střežené tajemství školy a narazí na utajený svět, který se skrývá za diplomatickou imunitou vzdělávací organizace. Karel pomáhá chránit osazenstvo školy a dostane druhou šanci, aby napravil, co před lety způsobil. Vyřeší záhadu bludiště i zmizelých premiantů?... celý text

Přidat komentář

Jane2016
10.11.2022 4 z 5

Upřímně miluju příběhy o upírech, zbožňuju Stmívání a nedám na něj dopustit! Takže, když jsem se dozvěděla, že hlavní tématem této knihy jsou upíři, byla jsem nadšená!

Proto jsem se na tuhle knihu opravdu hodně dlouho těšila a nechávala jsem si ji uloženou v mobilu do té doby, než na ni budu mít skutečně čas a hlavně chuť!

A než jsem se nadála, už jsem měla přečtenou první kapitolu, kde mě hned ze samotného začátku nadchlo, že se příběh odehrává v českém prostředí – ve znojemském podzemí. Knížka samotná se mi četla moc dobře, děj utíkal rychle, a to i přes to, že kniha má 522 stran. Nelekněte se toho, příběh je opravdu čtivý a ten rozsah určitě není ke škodě.

Jsem moc zvědavá na navazující knihu ze série Kletby krve, s názvem Studna věčnosti, ta na mě taky čeká připravená a já se k ní doufám v co nejkratším čase dostanu!

knizninadsenec
22.10.2022 5 z 5

Velmi zajímavý příběh ze Znojemského prostředí.
Škola byla zajímavá, stejně jako postavy. Poutavý příběh o lidech, vlcích, upírech, nestvůrách. Škola je pro výjimečně nadané, ale také to nejsou zrovna svatoušci.
Některé postavy překvapily, jiné vás převezou a zklamou.

Je milé, když pro vyšší dobro/obranu se i nepřátelé postaví v boji vedle sebe a bojují bok po boku.

Hezký fantasy příběh, který se tak nejdříve nejeví a pak se rozplétá jedno tajemství za druhým.

Líbil se mi, dobře se četl. Překvapoval mě vývojem událostí.

Brzy si přečtu další díl. Snad se najdou zatracení a špatné se v dobré obrátí.

Za mě doporučuji. Skvělý příběh. ️


Damonka12
10.10.2022 4 z 5

Super upíří fantazy z českého prostředí, která se odehrává na internátní škole. Líbilo se mi napětí, že jsem netušila, zda jsou upíři ti zlí, nebo ti dobří. A taky mě zaujala postava Báry, už se těším na další díl, kde bychom se o ní měli dozvědět více. Určitě doporučuju, pokud máte tento žánr rádi.

Kaila146
17.08.2022 4 z 5

Dobrá upíří fantasy, jsem zvědavá na pokračování

Jenny46
17.07.2022 4 z 5

Mě se vždy líbí u paní autorky začátek - varování je to originální .o)
Moc mě potěšilo hned na začátku hledání pokladu ve znojemském podzemím a to byl signál, že knihu už nepustím...
Příběh z českého prostředí je originální má to své kouzlo, některé postavy vám přirostou k srdcí více a nebo naopak. Nechci víc prozradit, i když nejsem věková skupina ve světě fantasy si ráda odpočinu .o)

evineckY
12.04.2022 4 z 5

Máte rádi příběhy o upírech ? -
Rozhodně si přečtěte tuto knihu o mladých studentech - pro mladé a nejen...
Poznejte znojemské podzemí, kde se odehrává děj a skupinu kamarádů, spolužáků, bratry a začínající lásky.
Líbí se mi, že spisovatelka vsadila svůj příběh do domácího prostředí, v dnešní době
se to stává výjimečně.
Jdu se pustit do pokračování .... kdo to škrábe na zdi kobky ....
Moc děkuji paní spisovatelce Martině Hohenberger za umožnění si přečíst
její mladistvé příběhy - vlastně jsme tak mladí, jako hrdinové příběhů a prožíváme s nimi vše ve světě fantazie :-)

novi74
07.11.2021 4 z 5

Na eknihu jsem narazila náhodou, a ač již nepatřím do kategorie YA , tak mi nevadí číst knihy zacílené na tuto věkovou skupinu. A tedy jsem po přečtení ukázky měla jasno, ten příběh musím dočíst! A vůbec nelituji, prostředí školní akademie, temné tajemství, dobrodružství, akce, kamarádství, to vše na čtenáře čeká v tomto prvním díle, a jak slibuje na konci autorka snad se dočkáme pokračování. Zatím si aspoň přečtu povídku Probuzení, o upírovi Jackovi, který pochází ze stejného "světa" jako hrdinové této knihy.