Kletba dědictví

Kletba dědictví https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64349/kletba-dedictvi-64349.jpg 4 11 4

Kriminální román odehrávající se v předválečném Polsku v prostředí starého domu bohatého starce. Osoby tohoto domu, většinou starcovi příbuzní, lidé pochybených existencí a pokřivených charakterů, sledují jediný cíl zmocnit se dědictví. Neštítí se podlosti a jejich chamtivost je dožene až ke zločinu. Autorka se zde poněkud odchyluje od běžné představy tohoto žánru; aby dosáhla gradace příběhu, zaměřuje se na detailní psychologickou kresbu postav a mistrně líčí dusivou atmosféru starého domu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Dom chorych dusz , 1957


více info...

Přidat komentář

jprst
05.06.2020 1 z 5

Nalezeno mezi vyřazenými v místní knihovně, po prolistování jsem zjistil, že už jsem ji kdysi v "dávné" minulosti přečetl. Ale ani tehdy mě zřejmě nezaujala, protože dobré knihy si pamatuji.

jivanic
11.08.2018

slabota. autorka pisat vie, citat sa to da celkom lahko, ale ta pointa je absurdna. naivne.


dagmar5477
14.02.2017 5 z 5

Knížka, které mě opravdu chytla. Skvělý popis místa děje, ale i osob, jejich charakterů. Určitě se k ní zase časem vrátím.

čef
28.12.2016 3 z 5

Dovedu si představit, jak v době vydání šla kniha dobře na odbyt - detektivka, i když ze spřátelené země, musela jít tehdy v minulém století a všudypřítomné cenzuře téměř jistě na dračku. V dnešní době by si již tuto knihu asi málokdo přečetl natožpak koupil - sám jsem po ní sáhl jenom při dočasném nedostatku jiného čtiva. Téma je sice zajímavé, postavy docela originální, ale je zde na mne příliš prázdných plků. Na knize je znát, že je autorka více divadelnice a děj posouvá většinou dlouhými dialogy, ve kterých jsou bohužel mnohé věci mlety stále dokola. Těžko si představuji nějakého čtenáře, který by byl z této knihy nadšen.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy knížky

Malwina Szczepkowska
polská, 1909 - 1977
1968  71%Kletba dědictví

Kniha Kletba dědictví je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce37x
Chystám se číst3x