Kleopatra - královna králů

Kleopatra - královna králů https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67018/bmid_kleopatra-kralovna-kralu-658b8091470ef.jpg 4 8 2

Obrazová publikace pro děti o jedné z nejvýznamnějších žen v dějinách Egypta - Kleopatře. Kniha seznamuje děti s životem a vládou královny Kleopatry, ale také s egyptskou kulturou a zvyky. Hlavní text je krátký a dějově stručný, avšak doprovodné obrázky a kresby s vysvětlivkami podávají mnoho zajímavých informací. Vhodné spíše pro starší děti.... celý text

Obrazové publikace Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Cleopatra - The Queen of Kings , 2000


více info...

Přidat komentář

oolinkaa
14.06.2012 5 z 5

Jak je uvedeno níže - je to pro menší, nebo pro ty, kdo o Kleopatře nic neví..Já si v tom četla a listovala jako malá, a od té doby mám velmi silný vztah k celému Egyptu. Tato kniha mě zavedla do všech těch tajů...

Honey0105
28.03.2011 3 z 5

V téhle knize jsem si moc ráda listovala, když jsem byla menší. I teď tam někdy zabrousím. Kleopatra je velice zajímavá žena dějin a já o ní moc ráda čtu.
Tohle ale není zrovna knížka, která se čte. Je to spíše prohlížecí kniha. V nynější době už se toho z takovéhleho díla moc vyčíst nedá. Samozřejmě se najdou důležitá fakta, ale je to spíš čtení pro mladší generace, které třeba ani netuší, kdo to Kleopatra je (nebo toho vědí méně).
Dějepisu se věnuji s radostí a proto musím říct, že tohle se nedá považovat za zdroj důležitých informací (najde se zde asi vše, co i na internetu nebo v každé druhé publikaci).
Přesto musím říct, že na stránkách této knihy jsem se dozvěděla něco o sestře Kleopatry (sice jen málo, ale fascinovalo mě to) a tomu jsem opravdu vděčná!
Hodnotím trochu nadprůměrně a je to hlavně proto, že jako malá jsem s touhle knížkou strávila opravdu hodně času. Teď mi v knihovně zůstává, ale myslím si, že už jí tolik nepoužiji.