Klenot Nílu

Klenot Nílu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491560/bmid_klenot-nilu-FSH-491560.jpg 5 11 2

Úspešná autorka Tessa Afsharová v historickom románe Klenot Nílu oživuje pred očami čitateľov staroveké kráľovstvo Kuš a Rímsku ríšu a vovádza ich do fascinujúceho sveta plného dobrodružstiev, lásky a príťažlivých postáv, ktoré poznajú z knihy Skutkov apoštolov.

Literatura světová Náboženství Historické romány
Vydáno: , Kumran
Originální název:

Jewel of the Nile , 2021


více info...

Přidat komentář

vierak
02.11.2022 5 z 5

Charilina je dcérou Rimanky a Kúšijca, ktorí sa vzali tajne bez súhlasu rodičov a kráľovnej. Ich zväzok bol násilne rozdelený, no vzišiel z neho nový žvot - krásne dievčatko, miešanka. Žiaľ matka pri pôrode zomrela, tak sa o malú Charilinu začala starať ovdovelá bezdetná teta. Starý otec, Riman, zabezpečil, aby sa CHarilina nedozvedela žiadne informácie o svojom otcovi a prehlasoval ho za mŕtveho. Ona však náhodou zistila, že otec stále žije a pracuje na kráľovskom dvore. Potreba nájsť ho a zaplniť prázdne miesto v srdci zvíťazila a Charilina sa púšťa do veľkého nebezpečného dobrodružstva.
Pekná jednoduchá priamočiara kniha, ktorú prečítate na jeden dych. Veľmi neprekvapí, no zaujme pôsobivými úvahami o význame bolesti, smrti, rodine, viere, ...

Marylaa
23.08.2022 5 z 5

Nová kniha mé oblíbené autorky. Vždycky když objednávám její knihy, jsem zvědavá, kdo z lidí, o kterých je řeč v Bibli se tam objeví. Hned jak v prologu padlo slovo "kandaka" bylo jasné, že tam bude hrát důležitou roli úředník etiopské královny, o němž je řeč v 8 kapitole Skutků apoštolských. Podle autorky to neskončilo tím jedním setkáním. Ta jo, mohlo to tak být. A nemusel být Etiopan, ale Kušijec. Je to prostě skvělá kniha i když je tam hodně literární licence. Hlavní hrdinka je sice na mě opět trochu moc emancipovaná (na tu dobu), ale co už. Možná, ale právě její chování je důvodem, proč jsem občas měla dojem jako bych četla knihu ze současnosti a ne z doby před skoro 2000 roky. To je ale asi jediná vytka.