Klaun to zkouší znovu

Klaun to zkouší znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474998/bmid_klaun-to-zkousi-znovu-8pN-474998.jpg 5 23 10

Knížka Jiřího Suchého Klaun si povídá s Bohem vyvolala okamžitě po vydání mimořádný zájem čtenářů a autor obdržel celou řadu ohlasů. Po několika letech se Jiří Suchý k tématu vrací a zpracoval řadu svých postřehů do volného pokračování s názvem Klaun to zkouší znovu. Čítankový klasik a stále svěží principál Semaforu si tak podruhé dopřává potěšení z hledání dobrodružné cesty k Tajemství v naději, že by jeho uvažování mohlo posloužit jako inspirace těm, kterým toto potěšení nepřišlo na mysl.... celý text

Přidat komentář

jaroiva
26.10.2023 4 z 5

Už je to takový přívažek k prvnímu dílu. První se mi líbil víc.

Johny_H.
09.07.2023 5 z 5

Moc pěkná knížka, která vás rozesměje i donutí se zamyslet. Moc pěkné i na podruhé.


DennisMoore
15.01.2023 5 z 5

Klaun to zkusil znovu. A znovu se mu to povedlo. Číst cokoliv od Jiřího Suchého je zážitek, ale tyhle dvě útlé knížky z jeho tvorby opravdu vyčnívají. Trochu teologie, trochu filozofie, trochu humor. Boží.

huhuhu
30.12.2022 5 z 5

Komu se líbil 1. díl rozmlouvání klauna s Bohem, tomu rozhodně doporučuji přečíst si i toto pokračování. Vlastně se mi zdá, že je ještě o chlup lepší.

Gabi13
11.08.2022 5 z 5

Já prostě smekám. Pane Suchý, miluju vaše zamyšlení se. Líbí se mi jak si hrajete s myšlenkami a vzniká něco, co dává prostor i mým myšlenkách a i když se ne vždy s vašimi shodují ohledně Omnipotens Deus. I tak jsem si náramně početla a ráda bych četla dál...

xxtom
23.12.2021 5 z 5

Krásná kniha plná zajímavých úvah a zamyšlení na téma materialismus, věda a Bůh.

Janek
03.11.2021 5 z 5

Jiří Suchý dokáže kouzlit s češtinou. Druhý díl těchto lehkých humorně-teologických ponorů mi přijde mnohem lepší než díl první, v němž si, jak se mi zdá, pokládal autor mnoho otázek, které už jsou dávno zodpovězeny.

kitja
19.10.2021 5 z 5

Jiří Suchý je geniální autor a skvělej, pokornej a přemejšlivej a slušnej člověk. Moc mne bavila jeho předchozí kniha, kde Klaun rozmlouval s Bohem a teď druhý díl mne chytnul snad ještě víc.

Klaun to zkouší znovu je pro mne ta z knih, kde téměř stoprocentně souzním s tím, co autor píše a jen mne při četbě baví a fascinuje, že někdo přemejšlí podobně, má stejný světonázor a ještě ho umí tak lehce a čtivě a srozumitelně popsat. Tak, aby mu rozuměl fakt každej. To je velkej dar.

A tak mne baví Suchého názory na evoluci, singularitu, vědu, sex, svědomí, polarizaci společnosti nebo církev. Líbí se mi jeho argumentace. Líbí se mi, že vidí tu nadstavbu technokratických faktů a že nehodlá akceptovat, že krásná hudba, báseň nebo myšlenka by mohla vzniknout jen v důsledku fyzikálních zákonů.

Tuhle knihu, kdyby si každej přečet a zamyslel se nad jejím obsahem, tak by nám mohlo být líp.

janavom
31.07.2021 5 z 5

Pro mě lepší než první díl. JV

kuruteku
30.06.2021 5 z 5

Znovu a stejně zajímavé. Asi to není ani pro teology, ani pro bezvýhradné ateisty, ale i tak zajímavé. Už se těším, jak si v létě dám Evoluci od Veverky. Pan Suchý mne navnadil.