Rower Hogan / Tři kluci

Rower Hogan / Tři kluci https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184318/rower-hogan-tri-kluci-184318.jpg 4 12 3

Kniha obsahuje celkem pět komiksů od kreslíře Marko Čermáka. Hogan 1 a Hogan 2 z pera scenáristy Jiřího Macka Jaroslavy Šálkové a tři detektivní příběhy Tři kluci a šifra, Tři kluci a madona a Tři kluci a krokodýl podle scénáře Svatopluka Hrnčíře.

1972Sixo
1972Sixo
16.11.2020 4 z 5

Nostalgici všetkých krajín, spojte sa!

Ivan Kučera
Ivan Kučera
18.08.2020 4 z 5

Krásne nostalgické obzretie sa za 90. rokmi, kedy som bol dieťa resp. puberťák a rodičia mi kupovali Kometu, kde som sa prvý raz stretol s Třoma klukmi. Jasné, nebola to nejaká extra srdcovka, ale ako už vtedajšieho hororového fanúšika na mňa značne naturalisticky pôsobilo ich dobrodružstvo s krokodílom, aj keď sa nakoniec vysvetlilo inak, než som čakal. Táto unikátna (krásny obal) reedícia resp. súhrnné vydanie Třoch klukov a Rowera Hogana (prečo je na obálke „w“, keď všade v komikse sa používa klasické „v“?) je dokonalou možnosťou, ako sa (aspoň na chvíľu) opäť vrátiť do detstva, ktoré nebolo bez chýba, ale s odstupom desaťročí sa nám také javí byť, do čias nostalgických klubáckych/skautských príbehov, v ktorých skupinky chlapcov (hlavne žiadne baby!) so súhlasom rodičov (!) opúšťali nudné mestá a pokorne sa vnárali do okolitých hôr a lesov, kde zažívali (väčšinou dosť bezzubé, až úsmevné, ale to proste k tomu patrilo) dobrodružstvá.


martinstefko
martinstefko
27.10.2019 4 z 5

V knize "Rower Hogan / Tři kluci" se ukazuje, že je možná trochu škoda, že komiks "Rover Hogan II" nemohl být dokončen, protože je tady celkem zajímavá skupina skoro až militantních záporáků amatérů, na níž by se dalo stavět. Víc prostoru bohužel nedostala, i když by si to zasloužila. U komiksů s Roverem mi trochu vadila tmavá kresba, kde není jisté, jestli to je dáno skutečně originály, anebo technikou tisku, respektive technikou reprodukce. Na komiksech "Tři kluci je pak vidět, že světlejší barvy Čermákově kresbě sluší víc. Komiksy si užijete hlavně pro jejich retro nádech, určitou naivitu a možná se i vrátíte do dětských let, pokud vám tyto příběhy tenkrát něco říkaly. Pokud ne, možná alespoň objevíte jejich kouzlo. Místy je v nich trochu moc textu, což je škoda, kresba do cela mluví sama za sebe. I my jsme měli velmi dobře vypravěče v rámci komiksového média.

Štítky knihy

české komiksy

Autoři knihy

Svatopluk Hrnčíř
česká, 1926 - 2014

Kniha Rower Hogan / Tři kluci je v

Přečtených13x
Knihotéce14x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x