Klára a mátohy

Klára a mátohy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111983/bmid_klara-a-matohy-w5u-111983.jpg 5 14 4

Klára ešte nemá ani šesť rokov, no po prázdninách už ide do školy. To však nie je jediná veľká zmena, ktorá ju čaká. Jej nevlastnej mame sa narodí bábätko. Klára sa na nového súrodenca teší, ale má to jeden háčik. Ten sa volá mátohy, presnejšie mátohy spod postele, ktoré jej nedovolia spať samej vo svojej posteli. Ako sa zbaviť strachu? Ako poraziť tie nešťastné mátohy? To je prázdninové úloha pre Kláru a jej dedka.... celý text

Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Klára a mátohy , 2012


více info...

Přidat komentář

Karcoolka2210
31.10.2020 4 z 5

Možno určená pre staršieho čitateľa, no aj 4-5 ročné deti si túto knihu užívali. Mne osobne sa táto kniha páčila, bola trochu netradičná v zmysle, že nie všetko v živote Kláry a jej rodiny bolo ako by to asi malo byť- je tu rozvod, nevlatný rodič, ... ale bolo to dobre spracované a preto odporúčam túto knihu.

m.zirhut
01.09.2019 5 z 5

Bylo to moc pěkné čtení. Ani jeden ze tří posluchačů (4,6,8) nemívá strach z bubáků, takže měla kniha ze začátku trochu opačný efekt, že se ti mladší trochu báli. Potom se ale naštěstí děj začal ubírat jiným směrem.
Co na knize hlavně oceňuji, je citlivé podání velkého množtví témat jako: rozchod rodičů, první lásky a hádky s kamarády, narození dalšího sourozence a jiné. S pohledu dospělého bych ještě rád vyzdvihl postavu dědy, protože jeho láskyplný přístup ke Kláře byl docela poučný. Naopak situace o sousedech se špunty v uších, o které vyprávěl, byla názorným příkladem špatného rodičovství.


bibi.r
17.10.2018 3 z 5

Kniha určena malým čtenářům 1.-2. třída ZŠ.
Klárčina prázdninová dobrodružství byla opravdu hezká a vlastně mi tam celou dobu chybělo to, že se měla učit spát sama. Takže na konci mi to přišlo takové nucené.

wiix
16.01.2016 4 z 5

Príjemné a vtipné čítanie pre deti s poučením na každej strane.