Nitky osudu

Nitky osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119663/bmid_nitky-osudu-qyj-119663.jpg 4 63 10

Klan MacKenzie série

1. díl >

Suisan Harperová je opravdová skotská šlechtična - chudá, ale hrdá, odvážná a rusovlase krásná. Plán, který si vzala do hlavy, vyžaduje hlavně její odvahu. Chce získat zpět ukradené dědictví po matce, tkalcovské osnovy se vzory plédů skotských rodů. Připravil ji o ně muž, jehož od dětství považovala za svého bratra, neboť taková byla vůle jejích rodičů, když opuštěného chlapce adoptovali. Myles Cunningham odešel z vrchoviny na moře poté, co jeho noví rodiče oba zemřeli. Před deseti lety se usadil v Londýně, a za celou tu dobu svou osiřelou nevlastní sestru neviděl. I proto se může Suisan pustit do uskutečnění svého troufalého plánu a v přestrojení za služku se vetřít do Mylesova domu, aby svůj majetek odcizila zpět. Krásné děvče se však záhy vetře i do Mylesova srdce a ač si to přiznává jen nerada, i Myles je pro ní stále více než jen nevlastní bratr...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Threads of Destiny , 1990


více info...

Přidat komentář

dooky
21.07.2023 3 z 5

I když mám raději delší a pomalejší děj, tady se mi to až příliš táhlo. Nápad dobrý, ale autorka mě nedokázala zaujmout natolik, abych se při tom chvílemi nenudila. Byly ale pasáže, které to trochu vyrovnaly, takže hodnotím průměrně.

katkaq
20.04.2021 3 z 5

3* z jediného důvodu - z části odehrávající se ve Skotsku. Kniha nepatří mezi mé oblíbené. Rozhodně se neplánuji vracet, jednou stačilo. Šlechtic poblázněný služkou, která není tak úplně služka - to bych ještě zvládla, ale ta část, kdy ji nikdy "nechtěl" Myles vidět i když ji měl na starost mi přijde trochu zvláštní.


Jiřina18
05.11.2020 3 z 5

Když jsem byla asi na straně 150 jsem knížku chtěla odložit s tím, že takovou blbost číst nebudu. Jsem ráda, že jsem to neudělala. Když už se děj začal odehrávat ve Skotsku tak začalo vše mít spád a nakonec se mi to i líbilo. Jen mě mrzí, že nepadla nakonec ani zmínka o tom jak dopadl proradný strýček

sulinajindra
22.07.2019 5 z 5

Velmi krásná a napínavá ........

Enny4
15.02.2018 5 z 5

Tak k prvnímu dílu z tého série jsem se dostala až po přečtení všech ostatních knih :) Mě se líbil tak jako ostatní díly. Myles přitažlivý hlavní hrdina, který se snaží Susain neustále svádět přestože ta je převeku u něho zaměstnaná jako služka ... Susain, odolává, podlehne, splní svůj úkol kvůli kterému do Anglie přijela a prchá zpět do Skotska. Druhá část knihy se již odehrává ve Skotsku, kam Miles přijíždí vyřešit své problémy a vyhledat uprchlou služku, zjistí zde, že je to vlastně jeho nevlastní sestra Susain....

LilianaFalcon
06.04.2016 1 z 5

Už po prvních pár stránkách jsem měla dojem, že celý překlad "dojel" na slovo: buchtičky :-D

PomněnkaPrvní
19.07.2014

Knihu bych rozdělila na dvě poloviny. V první polovině je Suisan (nevím, jak je to správně, já jsem jí prostě říkala "Sjůzn") v přestrojení u Mylese v Londýně. To je vtipné, napínavé, nechybí erotika a napětí. Ve druhé polovině je Myles u Suisan ve Skotsku. A to už děj vázne. Knihu hodnotím jako průměr. Líbila se mi tam ale hezky popsaná ta homosexualita a postava úchylného Geoffreyho neměla chybu. Scéna s ohněm v závěru knihy moc dojemná.

miruska1
11.06.2014 5 z 5

pekny a napinavy pribeh. Vlmi sa mi pačil

Andulienka
22.01.2014 5 z 5

Príbeh sa mi páčil, aj napriek niektorým malým nezrovnalostiam......Dobre mi padlo to ich doťahovanie, niekedy to bolo úsmevné...a toto milujem v každej knihe, zvlášť romantickej:)
Skúsim určite prečítať aj iné knihy od autorky.

Senza Jenka
13.01.2013 4 z 5

No, jako skoro každý příběh, ve kterém je vše podřízeno romantické lince, to má občas problémy s logikou, ale tahle paní píše docela čtivě :o) Některé mezery jsou do očí bijící, například ta záležitost s rukopisem (jejím i jeho). Nějak se mi nechce věřit, že měla vlasy obarvené na černo tak dokonale, že by nic nepoznal a kdyby ano, podle ostatního porostu by ho to jistě trklo (nepředpokládám, že by se skotské ženy a dívky v roce 1760 holily "úplně všude"). Jestliže bylo zakázáno všechno skotské, v čele s tartany, tak úporně, že i osnovy pro jejich tkaní mohly majitele přivést na šibenici, jejich kreslená forma na pergamenu jistě nebyla o nic méně trestná! Výhradu bych měla i k vydavateli - ten oblud na obálce mě skoro vyděsil.