Hlas srdce

Hlas srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129065/hlas-srdce-129065.jpg 4 47 4

Klan MacKenzie série

< 5. díl

Rok 1789. Virginie, dcera známého svůdce z Vysočiny Lachlana MacKenziho, se tajně vydává za svým snoubencem, který odjel do Francie. Jaké je však její rozčarování, když se namísto krásné a slunné Francie ocitne na otrokářské plantáži v americké Virginii. Co na ni čeká? Mohou snad s dcerou vévody zacházet jako s nevolnicí? Kolik útrap a překážek jí život přichystá? Uvidí ještě někdy rodné Skotsko, svou rodinu a Camerona? Přežije nelidské zacházení svých pánů? Po deseti letech marného hledání se Cameron pomalu loučí s myšlenkou, že svou sladkou snoubenku ještě někdy uvidí. O to víc je překvapen, když na jedné z beden, jež dorazily z Ameriky, uvidí kresbu, kterou mu Virginie před deseti lety vyšila na kapesník. Okamžitě se vydává přes Atlantik, kde potkává tajemnou ženu, která sice přiznává, že to byla ona, kdo na bednu od doutníků namaloval zamilovaný symbol, ale Camerona nepoznává. Opravdu ztratila paměť, jak sama tvrdí, nebo se tak snaží skrýt otřesné tajemství?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

True Heart , 1997


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
23.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Celé je to spíchnuté horkou jehlou. Příběh se rozbíhá nálezem bedny se znakem, který Virginia kdysi vyšila Camovi na kapesník. Rodina se dozvídá o místě, ze kterého bedna pochází a kapitán, který ji dovezl míří zpět do Ameriky, aby informoval majitele plantáže. Následuje příjezd Cama a Agnes, jenže Virginia se tak stydí za svůj osud, že radši předstírá ztrátu paměti. Cam se ale všechno dozví ještě na plantáži a čeká, kdy se Virginia přizná. Jediný další, komu Cam svěří pravdu, je její otec, Lachlan Ross.
Cestou do Skotska se s Virginií sblíží fyzicky a po několika zcela bezvýznamných drobnostech a spoustě váhání na obou stranách si vyznají lásku, vezmou se a vyrazí na plavbu po světě. Následuje ještě zcela zbytečný neboť naprosto bezobsažný epilog.
Za celou knihu se vlastně neodehraje nic vyloženě zajímavého - autorka všechno jen naznačí a jde od toho. Nestaneme se tedy svědky spravedlivé odplaty na zlotřilém kapitánu MacGowanovi nebo hnusákovi Morelandovi, Virginia se nepokusí vyplatit ani jednoho ze svých přátel otroků, Redding unikne ne/spravedlnosti jen tak mezi řečí a záležitost s milenkou je odmávnuta bez jakýchkoliv dramat. Ani z Virginiina únosu, prodeje a života v otroctví se toho čtenář příliš nedozví. Myslím, že podobné téma by se dalo zpracovat daleko zajímavějším způsobem.
Tradičně text obsahuje češtinářská zvěrstva včetně hrubek. Autorka má trochu hokej v tom, jak vypadá strážní koš a jak se do něj leze - sex bych tam mít tedy nechtěla a pod záchranným člunem asi taky ne. Dále je zmatek v údaji, která ze sester je vlastně prvorozená. A zarazilo mě, že Cam složil slib, že ji nesvede a ještě téhož večera ji zatáhl do postele. Už jsem četla lepší.

PomněnkaPrvní
03.08.2014

Opravdu slabé. Je zde mnoho míst, se kterými jsem se nemohla ztotožnit. 18letý dospívající muž miluje 10letou holku? Tak po ní touží, chce ji políbit, ale uvědomuje si, že je ještě malá?To musí být nějaká nemoc, pokud muž touží po 10leté dívce. Ty dohodnuté sňatky, to mi prostě nesedí. Cameron se Virginii snaží přimět, aby přestala lhát. Ale nakonec se dohodnou, že zanechat ostatní ve lži bude lepší. A co to mělo být s jejich sestrou Mary? Autorka zmiňuje, jak hrozného manžela má, pak autorka uvádí, že zemřel... Jakoby chystala ještě další díl? A to příkoří, které se Virginii dělo od majitelky plantáže - nebyla to taková hrůza, jak jsem celou dobu čekala. Nakonec mohla být Virginie ráda, aspoň ji to uchránilo od horších věcí.


miruska1
12.06.2014 3 z 5

Pribeh bol pekny,ale radim ho nielen k najslabšim z tejto serie,ale aj k najslabšim z knih autorky. Bola to prva kniha od tejto autorky ktoru som čitala A priznam sa,že som zvažovala či si od nej ešte niečo prečitam. Musim poveda, že som rada,že som sa nenechala odradiť. Teraz,keď už mam prečitanu skoro celu seriu,tento pribeh posoby trošku zaujimavejšie.

mac.martina
06.09.2013 5 z 5

i přes těžkou životní zkoušku, kterou si musela vytrpět je s láskou přijata zpět do náruče své rodiny a svého snoubence, kterého stále miluje a on jí i přes to že se dozví co všechno si musela za posledních 10 let vytrpět