Pekelná šleha

Pekelná šleha https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220093/bmid_pekelna-sleha-UA8-220093.jpg 4 142 17

Kladivo na čaroděje série

< 8. díl >

Když se dáma vašeho srdce ocitne v nesnázích, uděláte pro její záchranu cokoliv. Riskujete život, sjezdíte světa kraj, spřáhnete se s ďáblem – a když zoufalství dostoupí vrcholu, přeleze přes něj a ještě si pořádně povyskočí, najmete si tým Felixe Jonáše. Je to banda magorů, to jistě – ale kdo jiný vám uvěří a pustí se do hledání dívky nakažené experimentálním magickým retrovirem? Jistě ji najdou. Možná i zachrání. A když budete mít štěstí, vaše milovaná vám tu záchranu jednou odpustí. Naděje přece umírá poslední... a kdyby něco, Walter ji odborně oživí. Info o sérii: Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…... celý text

Přidat komentář

Micho86
24.08.2023 5 z 5

Tento díl byl opět naprosto strhující, jako seznámení s autorem mi posloužil perfektně, za mě určitě 5 hvězdiček.
Akce a humor nechyběli, děj byl ucelený a přehledně zkonstruovaný, každá postava dostala svůj vlastní prostor a také byly při této literární příležitosti vytvořeny postavy nové, které tedy vážně stály za to. Vlastně kdyby nezastupovaly opozici, jistě by všechny s přehledem zapadly do party našich hlavních hrdinů.
Také oceňuji možnost strávit při čtení více času s Ester, která sice v tomto díle dostala trochu na zadek, ale jako čtenář k ní teď mám o něco blíž.
Po tomto pokračování mám také pocit, že se dostáváme o něco blíž k tajemné Sedmičce, jejíž údajní členové s výjimkou Ester prozatím zůstávají v anonymitě a minimálně dva z nich už to mají za sebou, takže tyhlety zbylé 4 šedé eminence už bych ráda brzy poznala. Snad se toho ujme Jiří Pavlovský ve svém dalším díle, protože já už začínám být vážně celkem zvědavá.:)

ala.mihalikova
16.08.2021 5 z 5

To je můj první díl ze série, který jsem četla a moc mě to bavilo. Bylo to napínavý, i občas šílený a zalíbil se mi humor autora.


Yokolobuna
29.04.2021 4 z 5

Čteno jako součást Čtenářské výzvy 2021 – "4. Kniha, ve které se objevují nadpřirozené postavy"

Jaká to radost, že jsem mohl do výzvy naroubovat díl své oblíbené série. Jaká to smůla, že kvůli rapidnímu úbytku volného času letos výzva asi neklapne. To ale jen tak na okraj.

Pekelná šleha má "drajv", stejně jako zbytek série. Martin D. Antonín ve svém příspěvku do Kladiva rozhodně nezaostává a hodnocení nejvyšší mu uteklo jen o vlásek. V rámci série bych to viděl na (zatraceně kvalitní) střed.

V novém příběhu nechybí pořádná porce fajn nápadů. Kniha je akcí vyloženě nařachaná a naštěstí nechybí ani typický humor. Pekelná šleha žádnou z ústředních postav vyloženě neupozadila a svůj prostor tak dostali všichni členové Felixova týmu podvratných zmetků.

Již tradičně zde není vše, jak se na první pohled zda. No a opět je radost sledovat, kterým směrem se to všechno zvrtne. Jakože určitě zvrtne, znáte to. Felix, Klaudie, Vincenc a Walter lítají mezi jednotlivými stranami konfliktu jako hadr na holi ve snaze zachránit si zejména své vlastní zadky. No a co tedy nakonec rozhodlo o hvězdičce dolů? Mám prostě pocit, že až budu někdy hodnotit sérii jako celek, ústřední story o maniakálním Pýchovi a jeho ďábelskému séru mezi nejlepšími kusy přeci jen malinko zapadne. Stejně tak zde trochu moc bijí do očí "záchrany na poslední chvíli". Zábava je to však opět více než slušná.

Zkráceně? Standard série, ale zatraceně vysoký standard. I když mezi nejlepší kusy Pekelná šleha úplně nepatří, přesto fanouška ničím nezklame. Jen mám trochu obavy z velmi vlažně hodnoceného Žrádla pro psy, které přijde v rámci série na přetřes příště.

Hodnocení na DK v době přečtení: 84 %; Moje hodnocení: 85 % jako 123. hodnotící.

Lenka.Vílka
06.04.2021 5 z 5

Hmm, tak po přečtení anotace mi nezbývalo nic jiného, než být nadšená. Věděla jsem, že mě to bude bavit. No, a bavilo :)

Ze začátku je to totiž dobrá akční naháněčka. Protože když se bojíte, tak utíkáte. Ale když v sobě máte magický vir, tak je šance že strhnete běžeckou apku nejenom sobě, ale i svým pronásledovatelům. Což jsou vlastně hodní a milý lidé. Teda, když se jich na moc věcí neptáte. Ti, co jenom pronásledují, ještě je zde partička, která k běhu přidá kulky. Ale to není naše hodná parta, to jsou ty zlý...

A zkomplikuje se to ještě víc... :/ jelikož to ale byl kopec pořádný porce akční zábavy, bylo to skvělý :)

Zde mi totálně sedl humor. Je to takové nevtíravé, většinu času na jemné pousmátí, ale o to víc to uhodí. Žádný trapnohumor. To bylo fajn :)

kure91
27.12.2019 5 z 5

Zase jedna z těch částí série, kdy je to jízda takřka od začátku do konce, jak už napsal terva, hodně mi Antonínův styl připomínal knížky páně Pavlovského a podobný mi přišel i použitý styl humoru. Tentokrát se tým vydává hledat jednu zmizelou přítelkyni, která není k nalezení po drobné nehodě v laboratoři, avšak vše se začne rychle komplikovat a do děje se dostanou i nějací ti démoni, nechybí Sedmička (či spíše její zbylý počet), VVK a další staří známí. Nakonec opět pár hlášek.
-------------------------
"Skvělá show, vážení, co říkáte? vykřikl Vincenc, sebral Walterovi klobouk a začal dav obcházet. "Skorosebeupálení na protest proti situaci v českém filmu! Přispějte na chudé kaskadéry!"
-------------------------
"Asi bude bouřka," zamračil se a nějak se mu už vůbec nechtělo vstávat. "Oktávky lítaj nízko."
-------------------------
Co si pamatoval Vincenc, to zůstane záhadou - zato je skvěle zdokumentováno, co si pamatovali řidiči protijedoucích vozidel.
Zuby.
Vincenc nepouštěl nohu z plynu, kličkoval mezi troubícími auty a zubil se jak šílenec.
"Jééde, jééde, poštovní přízráček..."
-------------------------
Sheela se obrátila k Felixovi: "Bude ten třetí dělat potíže?"
"Rozhodně ne," ujistil ji. "Vincenc je beránek. Prodává takový ty kytičky na charitu. A miluje pejsky. Občas až moc."
-------------------------
Místo toho se do démonova zátylku zaryla střela ráže střemhlavý datel. Walter propustil mrtvého opeřence ze svého područí a zhluboka si oddychl: "Trefa... A můžeš si za to sám. Neměli jste ho přejet."

KillHurt
26.12.2018 3 z 5

Tady se autor trošičku utrhl z řetězu a bohužel akce a vtípky upozaďují děj. Přesto je to správně trhlá jízda a tak to má být.

NemmamSlov
20.11.2018 5 z 5

Felix Jonáš a jeho traja mušketieri predvádzajú skvelý výkon tento raz v podaní Martina Antonína. Dejovo skvele nadvezoval na predchadzajúce časti, kde samozrejme nemôže chýbať mágia, démoni a hlavne nejaká ta oživená mŕtvola. Výborné zapojenie ostatných postáv ako Rashi, Kilián, Vincentovej priateľky a mnoho ďalších, ktoré príbeh zamotali do námorníckeho uzlu a nechali skvelý priestor pre pokračovanie. V sérii som zatial nenašiel slabý článok a dúfam, že sa bude naďalej vyvýjať pozitívnym smerom.

MENŠIA UKÁŽKA:

" Tolik magie jsem neviděl, co se Saruman nasral na Gandalfa a vytrěl si s ním strěchu věže. Kdyby ještě Sedmička byla vážne Sedmička, teď by z ní byla Osmička.

Vlk.kh
11.07.2018 3 z 5

Není to špatné, to ne - ale třeba já osobně bych se obešel bez nějakých ještěrek, to tam být nemuselo. Není to takový nářez, jako v knihách od Pavlovského, ale zas to není takový průšvih, jako třeba Sonáta pro Azazela, nebo Kruté stroje.

Etule
26.06.2018 3 z 5

Zatím nejslabší díl. Podle názvu jsem čekala pořádnou jízdu, ale dostala jsem jen takovou prochajdu. Sice jsem se pobavila, ale přijde mi, že tomu chyběl drajv. Ovšem od dalších dílů mě to neodradilo. :) Tuhle partičku mám prostě ráda. Tak uvidíme, co přinese další díl.

pejty
25.06.2018 4 z 5

Chyběl mi zde humor, který provází celou sérii. Bohužel jsem se nedočkal obvyklé kulometné palby hlášek. Ale přesto musím říct, že jsem si knihu náramně užil a rozhodně jí řadím k těm lepším z této série. Už se těším na další díl.

QEDS
12.02.2018 4 z 5

Celou dobu jsem si říkal, že mi tam něco chybí. To co mi tam chybělo je jednoduše humor. Našel jsem pasáže u kterých jsem se pousmál, přesně čtyři, ale to je jen další ukazatel toho, že v knížce je málo humoru. S knihou jako celkem jsem spokojen, jen škoda, že předešlí autoři této série humorem tolik nešetřili a já si na to docela zvykl.

Terva
04.10.2017 5 z 5

Felix a jeho detektivní parta zjistila,
že kdyby měli z kanceláře vyhodit každého,
kdo vypadá jako úchyl,
přišli by o padesát procent zakázek.

Martin Darion Antonín se na počátku příběhu omlouvá za nedodržených 42 termínů dodání. Je to sice hodně, ale zase je na tom poznat, že se pan spisovatel snažil. Jako úchyla ho redakce nevyhodila a jeho příběh použila. Hlavně asi pro to, že se perfektně dostal do stylu ala Jiří Pavlovský. Přebral jeho humor, respektive pochopil, kam jej zařadit a kdy použít a zachoval i napětí a dobrodružství. Až jsem si někdy pomyslel, že jsem se dostal do světa mistra Tolkiena.

Malá ochutnávka:
No ty vole, pokýval Vincenc hlavou, „Tak že klasickej Tolkien“
Prosím?
No starej dobrej trik s Prstenem! Pýcha je Sauron, my a Sedmička jsme Společenstvo. Gandalf, Aragon a ty dvě multikulti podřžtašky udělaj pořádnej bugr před Mordorem, čtyři mrňaví hobiti zatím nenápadně proklouznou až k Hoře osudu a prásk! Ustřelíme Temnýmu pánovi koule. Teda v našem případě. Obyčejně se jenom házej šperky do lávy, a nám chybí Glum.

Také jsem se hodně pobavil při útoku zabijáckého piva. To jsem pěnil smíchem. Celou tu scénu jsem si ihned přečetl ještě jednou.

Bavil jsem se, příběh je velmi dobře napsán a rychle se čte. Tohle bude asi jedna z knih v této sérii, kterou si ještě několikrát přečtu. A rozhodně nemám žádný problém s pěti hvězdama.

Nebojte, přijde i milášek :-)

Z Hory osudu jsem zachránil deset citátů a vhodil jsem je do profilové lávy M.D.A.

CITÁT - Když už založit masový hrob, tak za hrobového ticha.

Pekelná šleha mě Božsky sedla.

JosefW
22.09.2017 4 z 5

„Co chceš dělat?“
„Svou občanskou povinnost.“
„Ty ho chceš zmlátit?“
„A proč ne? Je odpoledne, nejvyšší čas rozbít držku první uniformě.“

Úkolem naší ústřední čtveřice je tentokrát najít mladou vědkyni, která se ztratila svému stalkerovi. Prostě začátek jak z červené knihovny... Nuže, oproti předchozí knize se mi Pekelná šleha líbila o něco více. Nicméně, v sérii už byly i lepší kousky, což však neznamená, že jsem se nebavil. Líbilo se a vesele pokračuji dále.

A hlavně, konečně jsem nalezl relevantní vysvětlení toho, proč se stavba asi nejznámějšího tunelu v naší zemi tak protáhla a prodražila. :-)
„Už chápu, co na tom stojí sto třicet sedm miliard. Peníze daňových poplatníků zaplatí očividně cokoli.“

Hadati
14.06.2016 4 z 5

Tenhle autor se dokázal s čtveřicí hlavních postav sžít snad ještě více než jejich tvůrce Pavlovský. Jejich zvláštní schopnosti využil v řešení dalšího případu jejich detektivní kanceláře tak moc, že najednou z nich udělal účinnou jednotku rychlého nasazení schopnou poradit si téměř s čímkoliv. A přestože se jedná o smrtící jednotku, dokázal jim ponechat i jejich mouchy. V případě Waltera celou jednotku mrtvých brouků.

Přestože v zábavných scénách u mě stále vede souboj agresivních důchodců v supermarketu, obdobná scéna z této knihy se vyšvihla hned na druhé místo. A je to stejně dobrý nářez. V mém případě je tato kniha na prvním místě v celé sérii, protože Antonín dokázal vytvořit vyrovnaných příběh plný humoru a uvěřitelnosti. Tedy, samozřejmě, pokud byste přistoupili na to, že v našem světě existuje magie a démoni.

Dandulka
15.10.2015 5 z 5

Co všechno se dá zažít v Praze! Tak už víme, proč se výstavba a otevření tunelu Blanka tak protáhlo :-). Teď vážně- další fajn čtivý díl ze skvělé série. Přečetla jsem jej za chvíli a fakt jedním dechem!

witko
31.07.2015 3 z 5

Moc jsem se na tento díl těšil, ale převažovalo zklamání. Lepší pasáže střídaly ty horší, kterých mi přišlo o trošku víc.

Budulman
24.06.2015 3 z 5

Podle mě nejslabší díl celé serie, měl jsem velké problémy to vůbec dočíst, předchozí díly holt nasadily laťku proklatě vysoko.
Začátek ještě jakš takš vpohodě, ale u konce to byl prostě chaos, slátanina, jedno přes druhé, lepení jedné blbiny jinou jen proto, aby se konec velice rychle divně useknul.
Docela se divím, jestli jsem četl to samé jako ostatní s hodnocením v superlativech, které čtu všude okolo.

Štítky knihy

Praha magie česká fantasy česká fantastika

Autorovy další knížky

Martin D. Antonín (p)
česká, 1978
2004  81%Křivé ostří
2009  77%Město přízraků
2015  84%Pekelná šleha
2008  76%Zelená
2010  73%Hovězí v žaludku - Pekelný nářez

Kniha Pekelná šleha je v

Právě čtených1x
Přečtených211x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce144x
Chystám se číst28x
Chci si koupit12x