Kladivo

Kladivo https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487590/bmid_kladivo-FZu-487590.jpg 3 14 2

O tom, akí sú skvelí kamaráti, si celý život klamali. Partia kamarátov si počas pandémie zaumieni, že päťdesiatku toho najstaršieho treba osláviť na chate. Dobrá nálada sa vytratí už počas cesty, keď vysvitne, že organizátor medzi nich zavolal aj čudáka, ktorý im bol v detstve dobrý len ako objekt šikany. Atmosféra zhustne po príchode na chatu odrezanú od sveta. Keď ráno nájdu jedného z nich mŕtveho, je ťažké odpovedať na vynárajúce sa otázky. Desivé tajomstvá minulosti vyliezajú na povrch a oni si uvedomujú, že nikdy neboli takí kamaráti, ako si mysleli.... celý text

Přidat komentář

Deia
25.01.2024 2 z 5

Túto knihu som si chcela prečítať hlavne preto, že sa odohráva v Zamagurí, v mojej rodnej oblasti. Ale v podstate bolo jedno, kde sa to odohráva, pretože celý dej sa točil iba okolo chaty a lesa okolo nej. A navyše sa mi príbeh až tak nepáčil, na môj vkus to bolo veľmi nelogické. Hneď na začiatku spoznávame väčšinu aktérov, pričom idú oslavovať narodeniny najstaršieho z nich. Hneď je jasné, že skoro nikto ho nemá rád, takže som veľmi nechápala, prečo tam vôbec idú, ešte keď niektorí z nich majú byť v karanténe. Ďalej mi prišlo, že okrem pitia postavy nič iné nerobili. Našli mŕtvolu svojho dlhoročného kamaráta, veď nevadí, nikto to nejak neriešil, pilo sa ďalej. Našli mŕtvoly ďalších kamarátov, pilo sa ďalej. Ako nikto sa nesprával na svoj vek a navyše tam mali autá, vôbec som nechápala prečo už po prvej vražde nešli po pomoc, nie to ešte po ďalších. A aj keď má príbeh málo strán, tak sa mi to zdalo rozťahané, rýchlo to strácalo šťavu, dej sa veľmi nehýbal. Záver mi prišiel potom čím ďalej tým viac bizarnejší, motív vrážd nedostatočný. Ale na druhej strane sa to čítalo dobre, má to málo strán a prečítanie knihy zaberie pár hodín. Nápad to bol taktiež zaujímavý, len mi prišiel nedotiahnutý.

Laugar
13.11.2022 5 z 5

Partyja dávných kamarádů se vydává na chatovačku do slovenského Zamaguří, během níž jsou postupně odhalena temná tajemství z minulosti téměř všech zúčastněných. Děj mě pohltil a držel v napětí až do samotného konce, autor si docela rafinovaně pohrával se čtenářem. Současně se mi líbilo zasazení příběhu do slovenských kulis - bylo zajímavé se literárně vypravit do hlubokých lesů nad Osturňou a pomyslně se tak seznámit s tímto koutem Slovenska.


Štítky knihy

detektivní a krimi romány zapomenutá minulost

Autorovy další knížky

Peter Derňár
slovenská, 1975
2021  72%Škrabot
2022  67%Kladivo
2022  66%Adam a Eva

Kniha Kladivo je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce50x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x