Kiss

Kiss https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364884/kiss-nOe-364884.jpg 4 97 17

Přidat komentář

KISS1966
21.01.2024 5 z 5

Za minulého režimu jsem hltal překlady textů, které o KISS vycházely. Čerpalo se možná z Brava, nebo jiných časopisů. Bylo zábavné číst...
Ale držet knihu od Simmonse bylo něco... Se nedá popsat... Fantastické čtení...

LadyCharlene
17.07.2023 5 z 5

Není to ani měsíc od (doufejme že NE) posledního koncertu KISS v Praze, jak jinak bych se mohla do toho dne vrátit... S touto knihou se vrátíte na samý počátek zrodu živoucí legendy, která tu bude i po nás. Možná v daleké budoucnosti lidé nebudou znát to jméno, tu kapelu, ty hudebníky, ale paroháč nevymizí, velkolepé rockové a metalové koncerty taky nevymizí...
Jo, možná to Geneovi trošku až moc žeru, ale podnikatelský talent a fakt, že stvořil POJEM se mu upřít nedá.
Kniha je velmi čtivá, ucelená v přesně ohraničených kapitolách, které jsou dlouhé tak akorát. Bohužel poslední dvě kapitoly jsou až moc rychlé, tedy na mě, a už moc se to točí kolem problémů s Acem... U knihy jsem se zasmála, ale i dojala. Kapitoly s narozením Genova syna a úmrtím Erica Carra byly opravdu procítěné. Nečekala bych to, ale dokonce jsem se s Genem i v některých názorech shodla. I přesto si myslím, že bych si spíš rozuměla s tou druhou, "zlobivou", půlkou KISS. :D . První polovina knihy byla hodně o podnikání, o úspěchu a neúspěchu, ale jakmile do toho vstoupily Démonovy osudové ženy, zdálo se mi, že je Gene otevřenější, citlivější a kniha tak osobnější.
Příběh končí v roce 2001, vypadá to, že ani Genovy koule nejsou křišťálové a je hořkosladké poslední kapitoly číst, stejně jako bylo hořkosladké odcházet z jejich "posledního" koncertu. Pokud už to skutečně myslí vážně, chtělo by této knížce dodat posledních 20 let života KISS, poslední dvě kapitoly. My je chceme, a ty chceš ty prachy, Gene, a ty to víš... :D
(Schválně napočítejte použití slova "poslední") ;) .


Charlie119
02.09.2022 3 z 5

Obrázek o kapele to dá slušný, ale je to žel jen z jednoho úhlu pohledu, tudíž to, nakolik jsou informace zkreslené nelze dobře odhadnout.

RendyaDav
31.12.2020 4 z 5

Celkový průřez životem G.Simmonse, od útlého dětství v Izraeli ,stěhování do Ameriky, školní léta, první hudební začátky. Dozvíme se plno zajímavostí o fungování kapely, vztazích mezi jednotlivými členy kapely pohledem G.Simmonsa(jednostranné)tak záleží jestli je všechno pravda...

BooksLoverAnn8
01.07.2020 5 z 5

Tato kniha od Gena mne moc bavila.
Přečetla jsem ji velice rychle a nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Čtenář se v knize dozví spoustu věcí nejen o Genovi a jeho životě, ale i hodně věcí o kapele.
Dozvěděla jsem se zase spoustu nových informací a viděla i spoustu nových fotek.
Myslím si, že než si člověk udělá obrázek o každém členovi, měl by si nejprve přečíst všechny dostupné knížky, ověřit si spoustu věcí a slyšet je od více lidí a až potom se rozhodnout, kdo mu sedl nejvíc.
Za mě je to určitě Ace Frehley (a ani po přečtení jeho knížky se na tom nic nezměnilo), to ale neznamená, že Gena nemám ráda a že mne tato kniha nebavila, to vůbec.
Naopak jsem si čtení této knihy užila moc!
Doporučuji všem fanouškům KISS.

Nikusha
15.01.2019 5 z 5

Jelikož je mi srdci blíž Frehley, nedokážu Geneho jako člověka posoudit objektivně. Ale když hodnotím čistě knihu, tak jde o poutavou, krásně čtivou autobiografii. Takový ten typ vyprávění, kdy se mi přímo před očima jevily obrazy daných situací. Doporučuji fanouškům KISS :)

DuchDoby
19.12.2018 2 z 5

Rocková hudba je má vášeň už od mládí.
Asi naštvu fandy kapely Kiss, ale Kiss je více pop než rock.
Je třeba brát v úvahu, že to psal člen Kiss, takže chvástání je nutné přehlížet.
Ale abych nebyl škarohlíd...Kiss za svou kariéru určitě napsali asi tři výborné skladby. To zase jo.

Uroborus
10.03.2018 5 z 5

Súhlasím, knižka sa veľmi dobre číta a pre fanúšika kapely je určite zaujímavá. Gene je, aký je, zrejme sa na tom podpísala výchova aj vzťah matka-syn... Zopár vecí si, v porovnaní s Aceho knihou, odporuje...nevadí :) Pravdepodobne mu dosť odľahlo po odchode Petra a neskôr aj Aceho...

Podgor
26.02.2017 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře. Gene nepopírá svůj obchodní smysl pro věc. Popisuje zážitky od svého dětství, přes školu, zaměstnání až po vrchol kapely KISS. Kniha popisuje dění v kapele od roku 1973 do roku 2000.
Pár stránek také věnuje popisu svých sexuálních zážitků a tím čtení okoření.

jiri0728
28.11.2016 3 z 5

Gene má neotřelý styl spojený s jeho upřímností zkušeného obchodníka. Nicméně se často opakuje a celý ten životní příběh prostě není tak vzrušující, už kvůli tomu, že hudba Kiss nezasáhla tak výrazně do dějin rock and rollu a vznikala často ve spolupráci s profesionálními skladateli jako klasické popové hity. Někoho možná nadchne přímočarost s jakou Gene fakta prezentuje, ale mně osobně to neustále moralizování a vymezování se vůči všem přišlo až nechtěně komické.

kalinka99
01.09.2016 5 z 5

Skvěle popisující bláznivá cesta rockové hvězdy a kapely KISS i když občas mi to přišlo přikrášlené. To stejně na tom nic nemění, že se pěkně četla a rozhodně se tam najde i několik pikantnosti nebo zábavných příběhu, co tomu dodají šmrnc.

Space-Ace
01.12.2015 3 z 5

Dva pracovití podnikatelé vs dva bohémové. Jeden bez druhého by to nebyly KISS. Toto je pohled podnikatele, který pro peníze udělá vše. Žid, který jezdí po světě s logem, které obsahuje lomená "s" , ztratí kvůli podobným postojům otce, aby pak v pokročilém věku plakal na jeho hrobě, prosil za odpuštění a ještě se při tom pro peníze nechal natočit samozřejmě. Tehnle člověk nadělal v životě spousty chyb, ale měl vždy peníze. Kdo zná KISS, ví že Gene nenávidí Petera a hlavně Ace za to, že je skalní fanoušci milují víc, než jeho. V knize je to znát. Jak píše Rudykri , je třeba si přečíst knihy i od ostatních členů a sestavit si opravdový obraz KISS.

Rudykri
29.07.2015 4 z 5

První z biografií členů Kiss, kterou jsem četl. Co na tom, že je vyprávění místy dost neobjektivní? Vždyť se jedná o dílo velkohubého a sebestředného Gena Simmonse, který za vším vidí peníze, sex nebo vlastní zviditelnění (nejlépe vše najednou). Čtenářům kniha poskytne vtipné historky jak ze života rockové hvězdy, tak ze života obyčejného židovského imigranta. Z tohoto pohledu je kniha velmi inspirativní.

MP17
09.02.2015 3 z 5

Simmons je můj nejméně oblíbený člen ze základní čtyřky a jeho popisování historie této kapely beru poněkud s rezervou. Ale zábavné to je, to zase ano.

Aaron_Hill
02.02.2015 4 z 5

Dobře čtivá autobiografie stálého člena skupiny KISS. O objektivnosti některých faktů lze úspěšně pochybovat. Na druhou stranu, o pikantnosti, zákulisní informace a skutečné názory Gena Simmnonse zde nouze není a o tom má správná autobigrafie rockové hvězdy být!

Blíženec
28.06.2013 4 z 5

Před blížícím se koncertem, jsem chtěl poznat KISS bez masek .A díky téhle knize se mi to podařilo.

Thrasher1991
11.09.2012 4 z 5

Priamočiara autobiografia Gena Simmonsa, nie príliš dlhá ale ani príliš krátka, veľa faktov o Kiss a kopa zaujímavých historiek. Knižka má vhodný formát, čiže si ju nieje problém zobrať kdekoľvek, čítanie to nie je nijak extra náročné, dej je plynulý, žiadne zbytočné reči okolo. Názor Gena je prirodzene osobitý, a nie každý si možno prečíta to čo by si prial, ide však o zaujímavý pohľad frontmana, fenoménu KISS. Doporučujem ! 85%