Otevřený hrob

Otevřený hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353941/bmid_otevreny-hrob-Wcr-353941.jpg 5 1841 446

Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala. Po objevení druhé dívky, ponechané napospas smrti, s ústy naplněnými hlínou, je jasné, že Kim a její tým mají co do činění se sériovým vrahem. Ale kolik těl ještě leží někde pohozeno? A kdo bude další? Pak zmizí místní reportérka Tracy Frostová a věci naberou rychlý spád. Kim ale bude muset být rychlejší… než si vrahova pokroucená mysl vyžádá další život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Play Dead , 2016


více info...

Přidat komentář

allart
15.04.2024 5 z 5

Nechcem povedať, že na dnešnú dobu autentické, ale dôsledok toho, že snaha urobiť z človeka (a navyše z dieťaťa) niečo, čo nie je, sa môže vypomstiť...v podobe obetí. Ten záver bol strhujúci, ale ísť na akciu, chytať niekoľkonásobného vraha neozbrojený, mi pripadá naivné až hlúpe.

Sabča817
06.03.2024 3 z 5

Pro mě jeden z těch slabších dílů. Někdy mi to přišlo takové nepřehledné, a já se ztrácela v ději. Bohužel...


Hadati
08.02.2024 5 z 5

Detektivka Stoneová řeší případ zavražděné ženy, která byla zabita a její tělo ponecháno na nezvyklém místě. Se svým týmem pak systematicky získává důkazy a postupně odkrývá motiv vraždy i totožnost samotného pachatele. Do toho ještě řeší jeden starý případ vraždy muže, jehož totožnost je i po mnoha letech neznámá.

Oproti detektivce pak máme jako čtenáři výhodu, protože příběh je v některých kapitolách vyprávěn i z pohledu některých obětí.

Autorka pak dokáže do podrobností věrohodně popisovat práci vyšetřovatelů, kdy je vidět, že si tématiku důkladně prostudovala a neplácá jen prázdnou slámu.

Osobně jsem tajemství, kdo je vrah a jeho motiv, vytušil už na začátku knihy. Z části to bude tím, že už vím, jak fungují detektivní příběhy, zčásti asi i tím, že jsem zrovna o podobném případu motivu vraždy četl v novinách (jen vrahové byli z opačné strany „barikády“). To mi ale vůbec nebránilo v tom, abych byl napnutý ohledně podrobností případu, i toho, jak se detektivce Stoneové a jejímu týmu podaří celý případ vyřešit. A i pro mě autorka odkryla nějaké to další překvapení.

Tohle je moje první kniha z této série, kdy mi nijak nevadilo, že čtu až čtvrtý díl. Nijak jsem se v příběhu neztrácel. Jen to vyvolalo větší zájem o předchozí tři díly. Detektiv Stoneová mi ale typově připomínala agentku Starlingovou z Mlčení jehňátek. Tak moc, že jsem si Kim Stoneovou začal představovat s obličejem Jodie Fosterové.

martinkaLLL
02.02.2024 4 z 5

Trochu mi trvalo na začátku se začít, ale pak to byla pecka. Četlo se to dobře a výborný originální příběh.

shackhal
01.02.2024 2 z 5

nevím co si myslet o relevantnosti hodnocení autorky. zdá se být vysoce přeceňována, příběh je dobrý avšak bez kulminace napětí, když už se zdá že napětí začíná , vzápětí je srazí zcela zbytečné dialogy, či monology hl. vyšetřovatelky , Kim. a tak se to střídalo asi od třetiny až do samého konce knihy, ani ten závěr nevykulminoval jak by měl, či jak bývá u výtečných knih autorů , například A.Gruber či Chris Carter , nebo E.Cooper. čtenáři kterým vadí krev či násilí , by měli zůstat u romantiky, poněvadž k detektivkám smrt patří stejně jako násilí, tak jako k romantice zase láska.... proto nemůžu hodnotit nadhodnoceně ale reálně a to je ne více jako tři hvězdy....

Han-nah
26.01.2024 5 z 5

A mám za sebou další čtivý díl této série. Moje oblíbená Kim a její skvělý tým, objeví se i Daniel, no s tím se uvidí. Je tu i věčně dotěrná reportérka Tracy. Vyšetřování jde do minulosti a spojitosti s vraždami. Každý si myslí, že něco z minulosti zůstane utajeno, snaží se před tím utéct, ale vždy vypluje na povrch.
Moc se mi líbí hlášky mezi kolegy. Dějové linky se na závěr navzájem propojí. Autorka popisuje emoce těch, kteří byli v dětství výchovou rodičů narušeni a trauma z tohoto období si většinou nesou po celý život. Ale to neznamená, že se z nich mají stát špatní lidé. Že s tím dokáží žít, to nám ukazuje Kim a Tracy. Život Tracy byl v tomto díle více odhalen.

Sumatrae
17.01.2024 5 z 5

Opet skvely dil a zajimavy napad se zapletkou Daniel pusobi velice sympaticky, a doufam, ze se s nim jeste setkame, a prichazim na chut i novinarce Tracy

Mateo67
25.12.2023 4 z 5

Moje oblíbená série pokračuje, tentokrát jsem ovšem měla audioknihu a nebylo to ono. Načtení výborné, ale já měla až do půlky potíže se soustředěním. Můj problém. Ale jinak zase pochoutka. Všechny postavy kolem Kim (ji rozhodně nevyjímaje) začínám mít moc ráda. A objevuje se znovu i Daniel z 1. dílu a nesympatická novinářka Tracy se dostává ke slovu mnohem víc, než by si sama přála. A vlastně už vůbec není nesympatická. Už teď se těším, co nečekaného si autorka připravila do dalšího dílu. Ale ten už si rozhodně půjčím opět v papírové podobě.

krevetka79
20.12.2023 5 z 5

Tohle byla vážně pecka...
Originální místo, kde se odehrává velká většina děje.
Nápad ukrytí mrtvol mezi mrtvoly. Přítomnost a vyšetřování prolínající se s pohledy do minulosti, které pomalu odkrývají motiv hrůzných činů. Pomalu zapadající dílky celého příběhu.
Opět velmi čtivě napsané.

A to že je Kim neohrožená a "skoro nesmrtelná ", je daň za pokračování skvělé série:-)

mataj
14.11.2023 5 z 5

Další výborný díl s vyšetřovatelkou Kim. Svižné, čtivé, napínavé, odehrávající se v neotřelém prostředí vědeckého ústavu, zabývajícího se zkoumáním rozkladu mrtvol. Motiv pomsty za šikanu a útrapy v dětství není sice neobvyklý, nicméně i zde autorka v jistém ohledu překvapila.

rengers
14.11.2023 4 z 5

Špatné vzpomínky z dětství - posměch, šikana, sourozenecké spory, manželské hádky, opovržení a nevšímavost svých nejbližších si neseme v sobě celý život!
Jak s tím vším dokážeme žít? Budeme se mstít, nenávidět a nebo to dokážeme přijmout jako minulost?
Příběh směřuje k tomu nejhoršímu a to pomstě, je třeba to zastavit, ale nejprve je třeba mstitele vypátrat.

Ahmose
13.11.2023 5 z 5

Štvrtá kniha od autorky, ktorú som prečítal a konečne som jej mohol s čistým svedomím udeliť plné hodnotenie. Autorka si vybrala zaujímavé prostredie výskumného strediska, ktoré sa zaoberá rozkladom ľudských tiel. Kniha má veľmi príjemné tempo, nechýba napätie, ale zároveň to nie je prehnané. Totožnosť vraha sa mi v podstate podarilo odhadnúť už asi tesne za polovicou knihy, ale nevedel som prísť na jeho motív. Preto ma následné flashbacky do vrahovej minulosti ma veľmi prekvapili. Čitateľ sa tak určite zamyslí, ako môžu zážitky z detstva ovplyvniť celý náš život. Znovu sme sa dozvedeli aj kúsok o Kim a aj dostali príležitosť lepšie pochopiť otravnú reportérku Tracy. Konečne som mal pocit, že aj záver knihy autorka zvládla a nepôsobil príliš silene ani uponáhľane. Teším sa na ďalší diel.

jprst
24.10.2023 5 z 5

Autorka pokračuje ve vysokém standardu své tvorby. Opět výborně promyšlený příběh, jednotlivé dějové linky ho dostatečně oživují, jejich spojení v překvapivý závěr celý příběh patřičně korunuje, prostě parádní počtení.

Terka1975
23.10.2023 5 z 5

Bylo to zajímavé prostředí, mrtvola kam se podíváš, ale místo pro vědecký výzkum mrtvol? No proč ne? Trochu jsem se ztrácela ve jménech a to i živých i těch mrtvých... no jo no sérioví vrazi se s jednou mrtvolou nespokojí. Ano jsem morbidní, ale tato kniha je také originálně morbidní.

Clouderella
15.10.2023 3 z 5

Kniha je psaná čtivě, napínavě. Avšak jak už v komentářích zaznělo, Kim je vykreslená jako až moc dobrá policistka, co případ vždycky rozlouskne, nechybí u závěrečného střetu s vrahem (samozřejmě sama a tak trochu pro ni nečekaně). Vraha jsem vytušila už zhruba v polovině knihy, požitek z knihy to trochu umenšilo, ale pořád si myslím, že jde o celkem povedenou knihu. Některé momenty vyšetřování mě také udivily. Aniž bych chtěla prozrazovat děj a zápletku, tak nechápu, že některé skutečnosti tak pečlivý tým dostatečně neprověřil.

MKrat
27.09.2023 3 z 5

i jo.. dobrá,,

Iva095
28.08.2023 5 z 5

Moc nevím co k tomu říct. Asi jen další skvělí díl.

Emberas
27.08.2023 2 z 5

Absolutně nesympatická Kim a vyšetřování nevyšetřování.

zanekzoltecu
19.08.2023 5 z 5

Moc dobrý, ale furt se ztrácím v množství postav. Za to ale asi muže moja skleróza. :)

Janadvorackova
30.06.2023 2 z 5

Kim Stoneové jsem dala čtyři šance, protože jsem víc knížek nenašla, ale nevím, jestli jí dám i pátou.

Příběhy mají zajímavé náměty a nepostrádají napětí. Nenudila jsem se. Nevadí mi ani "nějak" načrtnuté postavy. Jejich historie, traumata - ano, každá vyšetřovatelka musí mít trauma a i tahle ho má. Proto je "tak dobrá."
Ano, problém vidím v tom, že "je tak dobrá."
Jako čtenáře mě zajímá, jak krimi postavy dojdou ke svým závěrům. Jak odhalí to, nad čím mám vykulit oči, plácnout se přes čelo a juchat po pokoji. Jenomže třeba u tohoto příběhu jsem vraha odhalila docela spolehlivě a jednání týmu v té fázi, kdy jsem ho odhalila, bylo nelogické. Vím, že je tímto způsobem těžké čtenáře uspokojit. V určité chvíli vedete příběh prostě tak, že se tajemství odhalí samo, nebo jsou tajemná zjištění svým způsobem naservírována, předestřena, poodhalena... A každý autor to řeší po svém.

Abych něco nepráskla... zkrátka jsem nepochopila, proč něco/někoho neprověřili, když měli.
Asi jsem náročná.

Prostředí farmy lidských těl - místa, kde se zkoumá působení všelijakých vlivů na rozklad člověka, je sympatické. Kam jinam "schovat" mrtvolu, než tam, kde jich už pár mají :). Dají se dohledat i nějaké fotky z těch existujících, ehm...

Štítky knihy

vraždy thrillery sérioví vrazi pomsta

Autorovy další knížky

Angela Marsons
anglická, 1968
2016  86%Němý křik
2017  92%Tichá modlitba
2016  90%Ďábelské hry
2017  91%Otevřený hrob
2019  95%Skryté karty

Kniha Otevřený hrob je v

Právě čtených28x
Přečtených2 620x
Čtenářské výzvě118x
Doporučených137x
Knihotéce711x
Chystám se číst492x
Chci si koupit126x
dalších seznamech18x