Kiki, kráľovná Montparnassu

Kiki, kráľovná Montparnassu https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225988/bmid_kiki-kralovna-montparnassu-AXm-225988.jpg 4 5 1

Keď v jedno usmoklené ráno pricestuje do Paríža vyhúknuté 14-ročné dievča v obnosených šatách, nikto netuší - a najmenej ona sama, že sa stane jedna z najznámejších osobností medzivojnového Paríža. Alica Prinová pózovala maliarom najzvučnejších mien a s jej podobou sa stretávame v mnohých národných galériách.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Kiki, reine de Montparnasse


více info...

Přidat komentář

Lili2
25.09.2017

Kniha se mně nelíbila, čekala jsem spíš klasickou biografii, autobiografii nebo věrohodný román - něco jako od Simon Bertautové o Edith Piaf, ale tohleto bylo něco mezi tím vším a navíc i když kapitoly byly chronologicky rozděleny podle roků, tak uvnitř nich se autor nebo autorka vrací k nějakým nesděleným věcem z minulých kapitol - let nebo navazuje na něco nepodstatnýho. Zkrátka mně to celé připadalo takové chaotické. Ale suma sumárum ona byla svým způsobem štětka - nemanželská vychovávaná babičkou na venkově a potom přišla do Paříže bez ničeho, takže modeling malířům, pitky po lokálech, čurina, milenci, drogy a alkohol, jak to mohlo jinak dopadnout? A ještě je málem "balhořečená".

Štítky knihy

20. století Francie modelky

Autorovy knížky

Lou Mollgaard
francouzská
1991  72%Kiki, kráľovná Montparnassu

Kniha Kiki, kráľovná Montparnassu je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x