Kia Ora E Hoa

Kia Ora E Hoa https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396304/bmid_kia-ora-e-hoa-Rqw-396304.png 4 19 6

Kia Ora E Hoa – příběh ze země Aotearoa – se odehrává v rozmezí sedmnácti let na Novém Zélandu. Je to nejen cestopis, ale především příběh člověka o jeho osudové cestě, kterým není nikdo jiný než autor sám. Kniha Kia Ora E Hoa je již čtvrtou knihou z pera nezávislého cestovatele, spisovatele a fotografa Petra Nazarova. Autor na Nový Zéland podniká tři cesty a dohromady v zemi, kterou původní obyvatelé nazývají Aotearoa, stráví více než dva roky života. V těchto končinách je mu osud nakloněn a má velké štěstí, že se setkává s výjimečnými lidmi a jejich zvláštními schopnostmi, lidmi, kteří pozmění jeho životní energii a pohled na svět. Učí se objevovat své nekonečné možnosti, porozumět okolnímu světu a získat vnitřní klid a rovnováhu. Učí se otevřít svou mysl a srdce všemu, co život přináší, a přijmout vše s pokorou, respektem a nadhledem. Takové změny však nenastávají okamžitě, ale mají svůj čas a přicházejí postupně. Jeho první cesta je vynucena okolnostmi, je neplánovaná, nechtěná a tato země mu při ní připadá nevlídná. Až na samotném konci této cesty zasáhne kolo osudu, změny se dávají pomalu do pohybu a jejich příznivé následky trvají do současnosti. Druhá cesta je cestou očisty, proměny, poznávání a nacházení sama sebe. Třetí cesta, po dlouhých třinácti letech, už jen uzavírá jeden velký životní kruh. Je to cesta plná svobody, lásky, pochopení a porozumění, cesta splynutí s tokem života. Tuto cestu z velké části tvoří putování po hlavních ostrovech – Jižním, Severním a Stewartově, objevování a užívá si krás novozélandské přírody. Hlavně se však autor postupně setkává se svými přáteli, kteří v jeho životě zanechali nesmazatelnou stopu a dodnes je mezi nimi pevné pouto. Pokud se chcete nechat unášet vyprávěním o proměně člověka, o magické kráse Nového Zélandu, o jeho obyvatelích a jejich zvycích, je tato kniha, doprovázená mnoha krásnými fotografiemi, právě pro vás.... celý text

Přidat komentář

pepap
15.11.2021 3 z 5

O tom, jak je cestování krásné a užitečné .. Kniha je plná životního nadšení, ezoterických zážitků, přírodních krás Nového Zélandu, otisků lidských charakterů, mozolů z práce a tisíců kilometrů mezi vším. Je to upřímná oslava života a radosti z něj. Osobně bych ocenil větší vyzrálost při psaní, ale třeba jsem zkrátka moc starý :-) Bavilo mě to.

popeluška
12.09.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, jako všechny od autora.Fotografie jsou nádherné a krásně dotvoří pocit ze čtení.


snobold
04.12.2020 4 z 5

Rozhodně se nejedná o klasický cestopis, kterých vychází dnes mraky. Jde o jakési nahlédnutí do autrovy duše a pocitech při jeho pobytu na magickém Novém Zélandu doplněný o cestopisné prvky.

Chemosquito
27.10.2020 5 z 5

Opět skvělá kniha od cestovatele a spisovatele které nikdy nezklamou . Je velice hezky napsaná a ráda se k ní někdy vrátím . *****

prochajda
03.11.2019 5 z 5

Kia Ora E Hoa znamená v maorštině "Ahoj kamaráde."
Skvělá kniha a úžasné vyprávění Petra Nazarova u nás v knihovně. Měl ohromné štěstí na lidi, které potkal.

maryska09
03.04.2019 3 z 5

Spíše než o cestopis jde o nahlédnutí do duševní cesty autora. Na Zéland se vrací několikrát a vždy je to trochu jiné. Pro mě je hlavně zajímavá třetí návštěva, kdy cestuje po obou ostrovech a mě to připomíná mé vlastní putování po tomto nádherném koutě světa. Pro čtenáře, který tam nikdy nebyl může být tato část naopak příliš nezáživná.