Keltské báje a mýty

Keltské báje a mýty https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112411/keltske-baje-a-myty-112411.jpg 4 7 4

Historické území Keltů zasahovalo i do Čech, avšak později byl tento národ vytlačen až na Britské ostrovy – do Irska, z balad známého jako věčně zelený ostrov Erin. Kniha, vytištěná na křídovém papíru, seznamuje čtenáře s autentickými keltskými bájemi a mýty se snahou postihnout všechny dávné podivuhodné děje, boje a zvyky, jakož i běžný život doby, ve které vznikly. ... celý text

Přidat komentář

Taťka Hraboš
19.07.2023 4 z 5

Vladimír Hulpach je důstojným nástupcem Eduarda Petišky a Rudolfa Mertlíka v jejich záslužné práci při přibližování zahraničních (i českých) mýtů, bájí, pověstí a pohádek českému čtenáři. V této knize nečekejte nějakou zvláštní dramatičnost a napětí nebo humor, je to poměrně jednoduché, ovšem poctivé vyprávění krásným a bohatým jazykem. Děti s ním nebudou mít žádný problém a dospělý si musí uvědomit, že právě pro ně je kniha určena. Tahle kniha navíc pro mé děti měla zvláštní kouzlo - keltská mytologie je zajímá od doby, kdy jsme četli Scottova Alchymistu, a v současnosti obě dvě hltají sérii Kroniky železného druida od K. Hearna, kde je postav keltského původu a odkazů na tamní mytologii také dost.

Danielka959
20.11.2021 4 z 5

Kniha byla pro mě trošku složitější....,hlavně různé názvy jmen a měst... ,ale přečetla jsem...bylo to di čtenářského deníku.


Veveruška320
10.10.2021 3 z 5

Knihu,jsem si přečetla,jen proto že dcera ji měla jako povinnou četbu...:o)Takže pokud někdo miluje báje a pověsti,proč ne....

1871
04.06.2016 3 z 5

Čekal jsem trochu víc pána prstenů, ale vidím, že se sice inspiroval Tolkien se sice inspiroval, ale stéle toho musel hodně dotvořit.