Kedrigern a kouzelný pár

Kedrigern a kouzelný pár https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11888/kedrigern-a-kouzelny-par-11888.jpg 4 123 11

Kedrigern série

< 4. díl >

4. kniha série o čaroději Kedrigernovi. Cestováním znavený čaroděj Kedrigern se vrátil z další cesty za klientem. Vzápětí se však dozví, že Ithian, král Othionu, má velice choulostivý problém – jeho dcera Berzel se při úplňku mění ve vlka. A stříbrná kulka prostě nepřichází v úvahu. Kedrigern musí nalézt účinný lék – do příštího úplňku. Mezitím se jeho půvabná žena princezna a poněkud choulostivá Berzel potýkají s lidožravými obry, hladovými čarodějnicemi, zlým šaškem a gigantickou hrou v šachy – hrou na život a na smrt! Člověk by ani nemusel být vlkodlak, aby z toho začal výt! Překlad Petr Caha... celý text

Literatura světová Humor Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Kedrigern and the Charming Couple , 1990


více info...

Přidat komentář

AnoMANder
06.12.2023 3 z 5

První půlka knihy mě dost nebavila, byl to jeden velký, zbytečně natahovaný dialog . Od druhé půlky se příběh zlepšil, i díky více dějovým linkám. Pobavila mě podobnost děje v opatství s knihou Jméno růže a šachová partie Princezny s Černým šaškem.
Celkově hodnotím tuto knihu jako slabší z celé série.

Zelený_Drak
11.08.2023 3 z 5

Nakonec jsem si zase tak dlouhou pauzu nedala. Tentorkát mi to nevadilo, ale i tentokrát to bylo víceméně stejné jako předchozí knihy. Překvapuje mě, že se setkávám s tím, že někdo má Morressyho raději než Pratchetta, protože zatímco Pratchetta jsem ochotná číst znovu a znovu, Morressy mi bude stačit jednou a pak možná po mnoha letech, až zapomenu, o čem který díl byl, vezmu nějaký náhodný díl s sebou na dovolenou. Ale nemůže se všem líbit totéž. Lepší vztah bych ke Kedrigernovi měla, kdybych jeho dobrodružství četla už jako dítě. Tehdy by mi zřejmě nevadilo, že se hlavní postavy prakticky nevyvíjejí a do každého dílu autor jen vymyslí nové vedlejší postavy a nová místa, kde by se Kedrigernovi mohlo nelíbit. Edit: Opatství mi také podivuhodně připomnělo Jméno růže, ale to už jsem četla před více než dekádou, takže nevím, zda to nebyla jen náhodná asociace.


n.ezn.amy
04.01.2023 5 z 5

Když se Kedrigern vrátí konečně z cest zpět domů do Hor tichého hromu a chce si užívat svého osamělého života, navštíví ho chlapec, který se za úplňku mění ve vlkodlaka. A když Kedrigerna navštíví posel od krále Ithiana, že jeho dcera trpí stejným prokletím lykantropie, nezbývá mu než se svou Princeznou vyrazit pomoci nešťastné princezně Berzel. Ovšem nikdy to není tak jednoduché jak se zdá a vše se zkomplikuje. Další dobrodružství známého čaroděje, ve kterém najdete i lehkou parodii na knihu Jméno růže. John Morressy měl úžasný smysl pro humor.

"Jsi bezcitná, madam". Fred byl nešťastná oběť společnosti, zatoulaná ovečka. Příliš nepřeháním, když řeknu, že Fred dokázal ukrást sedlo zpod jezdce na běžícím koni, když sám běžel pěšky v protisměru. A tak nadaný muž, tak velký talent, neváhám říct génius byl tupen označením zloděj."

aetos
17.06.2021 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Knihy s Kedrigernem se mi zdají i trochu lepší než od Terryho Prachetta. U Johna Morressy cítím velkou vřelost ve vyprávění, u Terryho Prachetta spíše intelekt. Vřelost je pro mě lepší.
Top fantasy serie. Jdu na další díl.

Peter.Melon
19.09.2017 3 z 5

Příjemná a oddychová fantasy kniha...

Romžiry
11.07.2017 5 z 5

John Morressy a jeho Kedrigern je moje srdcová záležitost. Byla to moje první fantasy série. Četla jsem ji už před lety a pořád se k ním vracím. Kniha se krásně čte, moc příjemné a oddechová.

vlkodlaq
15.12.2016 4 z 5

Kedrigern je stále stejně sympatický a kniha stále stejně čtivá jako díly předchozí, jen princezna začíná být čím dál víc otravná a protivná. Navzdory tomu, že jsem šťastně ženatý, se mi o něco více líbily díly před princeznou. S princeznou je vše o poznání.. komplikovanější.

kalache
12.12.2015 5 z 5

...ty šachy,vzpomínáte pani Rowlingová...

Ledo11
21.03.2014 3 z 5

Přečetl jsem zatím celého mladého Kedrigena a 1.- 4. díl a tento byl zatím nejlepší. Konečně byl aspoň malinko strhující.

McGrinder
22.01.2012 5 z 5

Čtvrtá kniha o čaroději Kedrigernovi, opět potěší každého, kdo má rád fantasy, pohádky a laskavý humor pana Morressyho. Hodnocení 100%

p.anomisss
25.07.2011 5 z 5

Zajímavá knížka. :))