Když tělo bojuje s duší

Když tělo bojuje s duší https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/311760/bmid_kdyz-telo-bojuje-s-dusi-Nws-311760.jpg 4 12 4

Autor (lékař a psychoterapeut) rozebírá aktuální zdravotní problémy současnosti. Tělesné onemocnění je vlastně projevem vnitřního napětí, hněvu a potlačované agrese. Pokud se nevyrovnáme s principem agrese, obrátí se nakonec proti nám, takže ve výsledku můžeme bojovat proti sobě samým. Autor čtenáře přiměje k zamyšlení, aby namísto svého vnitřního boje těla a duše našel odvahu ke změně.Tato kniha je aktualizovaným vydáním knihy Agrese jako šance.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Zdraví

Vydáno: , CPress
Originální název:

Wenn wir gegen uns selbst kämpfen , 2015


více info...

Přidat komentář

MarciLiška
10.02.2024 2 z 5

Nejspíše jsem měla jiné očekávání,proto tak nízké hodnocení. Jinak čtení zajímavé. Pohledy na vznik nemocí - co dokáže vyvolat nezpracovaná agrese- ..... . Knihu bych doporučila těm, co hledají různé alternativy na vysvětlení agresivního chování.

Antaki_Thorin
18.06.2023 2 z 5

Asi ani nedokážu slovy vyjádřit to zklamání. Čekala jsem dle anotace něco úplně jiného.


anansie
06.08.2020 4 z 5

Autor se neotřelým způsobem dívá na agresi v našich životech a paralelně i v tomto světě. Agresi pojímá jako princip vzniku čehokoli nového a jako nezbytnou energii pro vývoj. Autor v knize vytváří zajímavé paradigma, kdy je agrese špatně zpracována, neuznaná a tím pádem nevhodně projektovaná, což demonstruje nejprve na úrovni boje národů (např. na neuznání zodpovědnosti za historický vývoj) a sestupuje postupně až k projevům na tělesné úrovni v podobě vnitřního boje jako jsou infekce, alergie a různé psychosomatické projevy nemocí člověka. Za těmi vidí autor i potlačenou, neuvědomovanou agresi, která "boj" podvědomě přesouvá do těla. Autor je zastánce homeopatie a zajímavý je i jeho názor na očkování, které, dle něj, tělo ochuzuje o vlastní přirozenou schopnost poprat se s následnými nemocemi, přirozená agrese na mikroskopické úrovni tak nemá řádného využití a hledá jiné cesty, jak se projevit. Autor doplňuje svůj pohled i různými statistikami a výzkumy.

Minipes
23.11.2018 5 z 5

Zajímavý pohled na agresi a její uznání a nezbytnost v lidském životě. Podnětné čtení hlavně pro ty, kteří "mají rádi všechny a všechno" a hlavně nechtějí nikdy nikomu ublížit.