Když Pán promlouvá k srdci

Když Pán promlouvá k srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134556/kdyz-pan-promlouva-k-srdci-134556.jpg 5 3 2

Otce Courtoise už od mládí přitahoval život v důvěrném spojení s Bohem. Tento sklon během let stále sílil a je pozoruhodné, že obrovské pracovní úsilí tohoto muže činu nikdy nenarušilo jeho potřebu hluboké modlitby, jež patří vskutku k jednomu z jeho nejvýraznějších znaků. Právě v tichu modlitby se rodily myšlenky, jimiž překypoval jeho duch - zde čerpal síly a nacházel prostředky, jak je uplatnit. Po dlouhá léta měl ve zvyku zapisovat si poznámky do sešitu (ten nosil stále v kapse) - jako by psal podle Božího diktátu. Kromě toho, co pak zveřejnil ve svém bohatém díle, najdeme v nich zápisky svědčící o jeho důvěrnějším osobním vztahu k Pánu, který mu byl vším. Nebyl však skoupý na slovo o tom, co přicházelo od Boha a příležitostně to sděloval.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Quand le Seigneur parle au coeur


více info...

tereza1624
tereza1624
04.03.2023 5 z 5

Výborná kniha, kterou mám už delší dobu při ruce jako inspiraci při modlitbě a mám ji čím dál raději. Trochu jako In sinu Jesu, za mne ja tato lepší.

Freiherr
Freiherr
12.11.2020 5 z 5

Vskutku podnětná kniha plná zajímavých úvah nad modlitbou, smrtí a především láskou k Bohu a k bližním. Mnozí současní církevní hodnostáři, ale i obyčejní kněží, by si měli vzít k srdci myšlenku, že nikoli organizování všemožných akcí pro veřejnost či zabývání se světskými problémy, nýbrž obětavá služba svěřeným duším a úsilí o spásu své vlastní je jejich primárním úkolem jakožto prodloužené ruky Kristova kněžství.


Štítky knihy

meditace víra duchovní život křesťanský život

Autorovy další knížky

Gaston Courtois
francouzská, 1897 - 1970
2009  97%Důvěrně s Ježíšem
2002  93%Když Pán promlouvá k srdci
1990  0%Najkrajší príbeh

Kniha Když Pán promlouvá k srdci je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x