Když nejste v pohodě

Když nejste v pohodě https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430903/bmid_kdyz-nejste-v-pohode-6ez-430903.jpg 3 27 10

Jak zvládat těžké časy. Jsou dny, kdy vám není vůbec do smíchu. V životě každého z nás nastanou chvíle, kdy se nic nedaří a špatné zprávy střídají ještě horší. A právě pro takové chvíle je určena tato knížka. Bude vaším průvodcem těžkým životním obdobím. Najdete v ní mnoho praktických tipů a myšlenek, jak zvládnout nepohodu a poslouží vám jako ukazatel toho správného směru, kterým nejsnáze dojdete do lepších časů.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

When You’re Not OK: A Toolkit for Tough Times , 2019


více info...

Přidat komentář

kob
09.04.2024 2 z 5

Nemyslím, že bych se dozvěděla něco nového, ale aspoň jsem se zasmála.
Máte těžké životní období? Objednejte si pizzu a z pohovky sledujte napínavý pořad o sériovém vrahovi. Pak si nasaďte sluchátka a běžte tančit do parku ;)

tomas1291
23.06.2023 5 z 5

Trochu jsem nevěřil že by autorka mohla procházet takovým peklem, jaké v knize popisuje, ovšem tato knížka se stala biblí mé autoterapie. Rozhodně jí doporučím lidem okolo sebe a každému kdo se topí ve...


drakamena
14.05.2023 3 z 5

Nebylo to špatné. Kniha dokonce obsahovala i několik zajímavých rad. Bohužel také nezbytné rýpnutí do Donalda Trumpa. Škoda, že si dnes ani spisovatelé self-help knih nemůžou tohle odpustit.

Lily101
10.04.2023 4 z 5

Jak píše jeden z recenzentů níže, kniha si u dvou rad rozporuje.

Možná jsem se ke knize dostala ve správný čas (neplacené přesčasy na denní bázi, které
měly být jen dočasné a asi nejsou, s tím
související únava a nechuť věnovat se čtení /neb v práci čtu hodně/).

Přirovnala bych ji ke knize Hygge. To byla má první kniha, která mě uvedla do oné magické klidné atmosféry a relaxace.

#prvniknihaduben2023

_Lucie_97
20.03.2023 4 z 5

Velmi zajímavá knížka plna soustu uvědomění a myšlenek, která všichni velmi dobře známe, ale občas si je potřebujeme připomenout.

dexterman
19.08.2022 5 z 5

Tady jsem se opravdu našel v každé kapitole. Což nevím zda je dobrý nebo ne . Každopádně si nejsem jistý zda fungují všechny rady zde popsané . Na druhou stranu se to četlo tak skvěle a svižně že určitě tohle doporučuji všem co mají občas trable . Ruku na srdce vnitřní démony máme všichni . Tohle je jen jeden z návodu jak jim lze čelit . neříkám že bude fungovat všechno ale možná něco zkusím praktikovat i já sám . Doporučuji všem

DominaCZ
29.06.2020 odpad!

Já vám nevím, ale rady, jsem-li zcela v haj*lu, typu "když nechcete, z postele prostě nevylézejte, lenošte v pyžamu a s kýblem mátové zmrzliny doma" a naproti tomu o pár stránek dál "určitě neváhejte a z postele prostě vylezte! Nelenošte v pyžamu" jsou poněkud o ničem, jednak už kvůli protiřečení a pak, co si budem... tohle váš problém prostě nevyřeší žejo.

Nebo nějaký zapisováníčko si pocitů do deníčku, ležení vedle kocoura na sluníčku, milování svýho těla a poslouchání bušení deště do střechy a mobil v letadlovým režimu.

Chce to v těch sračkách prostě nebejt. Päk můžete klidně číst zprávy na facebooku a debatovat s idiotama a budete v pohodě.

okeey
03.05.2020 5 z 5

Tohle je ten správný pomocník ,,kabelkového formátu", když vám není do zpěvu a ruku na srdce, každý to tak někdy má, někdo častěji někdo méně. Já se řadím do skupiny ,,častěji", protože si už dlouhou dobu procházím psychicky náročným obdobím a už jsem přečetla a viděla kde co s touto tematikou, ale většinou to byly knihy, které mě po pár stranách přestaly bavit, protože byly odborně nebo velice chaoticky napsané.
Ale tahle knížečka mě mile překvapila. Je to jednoduchý návod, soucítění, postrčení, pohlazení a i prostředek, skrze kterého se dozvíte, že nejste sami, kdo má občas špatné dny, nebo naopak často, nebo že nejste jediný člověk s duševní poruchou, což je milé a velice uklidňující zjištění. Najdete v knize také co dělat, když se necítíte dobře nebo jak tomu předcházet. Užitečný pomocník, kterého byste měli mít vždy po ruce. Rozhodně doporučuji.

KnihomolkaYulča
07.03.2020 5 z 5

• Všichni se s něčím potkáme. Někteří lidé možná tvrdí, že oni ne, ale není to pravda. Takže hned na začátku je důležité uvědomit si, že jste naprosto normální. Žádný člověk na tomto světě se nemůže vyhnout těžkým časům. A jestli si v duchu s obavami říkáte, že jste divní nebo rozpolcení nebo nenapravitelní, pak vám gratuluji, protože i to je zcela normální.

• Navzdory všem přikrášleným představám, které nám vnucují média, je třeba pochopit, že smutek, úzkost, pocit křivdy, žárlivost, závist, osamělost, zlost a zklamání a nespočet dalších podob znepokojujících emoci, jež prožíváme, jsou naprosto přirozenou součástí života. Právě ony z nás činí lidi.

• Občas bývá cesta hodně hrbolatá. Potácíme se po ní a říkáme si, že už nejspíš nikdy neobnovíme rovnováhu. A když se nám hroutí půda pod nohama, není jednoduché najít cestu vpřed.

• Žijeme v digitálním věku, jsme neustále na příjmu a všechno se děje tak rychle, že často nevnímáme celkový obraz s jeho problémy a nesnázemi, a proto míváme pocit, že jenom my se topíme, zatímco ostatní lidé jsou požehnaní a blažení a proplouvají hladce svým dokonalým životem.
• V knize najdete ukazatele, které vám pomohou nalézt cestu zpátky k sobě a poradí vám, jak můžete být v pohodě, i když nejste. Je průvodcem chvílemi, kdy prostě jen potřebujete trochu pomoct. Dalo by se říct, že je příruční lékárničkou, kterou můžete rychle otevřít, jakmile cítíte, že začínáte klesat ke dnu. Ať už máte jen jeden špatný den, nebo je jich celá řada, jež jako by neměla konce, pomoc je po ruce v podobě stránek praktických rad týkajících se péče o tělo, mysl a duši.

• Tato kniha vás zároveň naučí, jak vypnout a dopřát si oddech, když máte pocit, že se vám vůbec nic nedaří.

• Nebude vám říkat, že musíte být neustále pozitivní nebo že máte zatnout zuby, zeširoka se usmívat a opakovat si, že jste silní a šťastní.

• Autorka se s vámi chce podělit o zkušenosti, které ji pomohly ve zlých časech a ví, jaké je se ocitnout se v situacích, kdy si musíte v každém okamžiku razit svou vlastní cestu.

• Tato kniha není normativní příručka a nemá nahrazovat profesionální terapii či jinou odbornou léčbu.

Máme tu 10 kapitolek, kde autorka má vždy na začátku kratší předmluvu ke čtenářům, o čem se zrovna budete spolu zabývat a vždy následuje několik tipů a rád, jak na daný problém reagovat a co při těchto stavech dělat či nedělat. Vysvětlené velice jednoduše a srozumitelně.

Obsah:

Předmluva autorky
1. Přijetí
2. Základy
3. Milujeme své tělo
4. Zpomalte
5. Komunikujte s okolím
6. Vypněte
7. Pročistěte si hlavu
8. Radujte se z maličkostí
9. Pracujte na sobě
10. Buďte hodní na sebe i na jiné
Poděkování
O autorce

Knihu jsem četla v období, když už jsem cítila, že je už všechno velký-špatný. Všechno se sypalo ze všech stran a myslela jsem si, že už dál nemůžu a jsem z těch lidí, co se prostě neumí v takovém období přetvařovat a začínám kolem sebe kopat. Ale tato kniha mi opravdu pomohla. Ne kniha, ale autorka, která knihu napsala velice přátelským tónem a její některé rady jsem opravdu vyzkoušela a ono to fungovalo. Člověk se naučí na vše se dívat z úplně jiného uhlu, než se na to díval doposud. Po dočtení jsem cítila úlevu na duší a myslí a už mi vše okolo nepřišlo tak hrozné, jak se zdálo být. Rozhodně stojí za to. A chci velice poděkovat Nakladatelství Beta, že knihu vydali. A měla jsem tu možnost si ji přečíst a rozhodně ne naposled. Budu se k ní vracet pokaždé, když na sobě zaznamenám nějaké příznaky. A rozhodně stojí za to, a doporučuji.

Pitbullka
07.02.2020 4 z 5

Krátké kapitoly, takže hodně čtivé. Líbí se mi,že si autorka nehraje na to, že je vše jen zalité sluncem. Některé rady jsou opravdu užitečné.

Autorovy knížky

Jill Stark
skotská
2020  67%Když nejste v pohodě

Kniha Když nejste v pohodě je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce11x
Chystám se číst18x
Chci si koupit8x