Když jsme to tajili

Když jsme to tajili https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486039/bmid_kdyz-jsme-to-tajili-9YK-486039.jpeg 4 328 61

The Ivy Years série

< 3. díl >

CO SE STALO NA STŘEDNÍ, ZŮSTALO NA STŘEDNÍ. AŽ DOTEĎ. Před pěti lety Michael Graham zradil jediného člověka, který ho doopravdy znal. Od té doby svoji sexualitu tají před všemi, i před sebou. Nemůže uvěřit vlastním očím, když do šatny hokejového týmu Harknesské univerzity vstoupí duch jeho minulosti, s taškou s hokejovou výstrojí na rameni a s tím samým úsměvem, kterému Graham kdysi nedokázal odolat. V tu chvíli je jedinou reakcí, na kterou se Graham zmůže, čirá panika. Jediné omylem pronesené slovo a nový člen týmu by mohl Grahamovi zničit celý život. John Rikker je zase nováčkem. Tentokrát je to horší než obvykle, protože se mu na paty lepí novináři, kteří se nemůžou dočkat, až napíšou další článek o jediném hráči v první divizi, který o sobě otevřeně prozradil, že je gay. Jeho spoluhráči nejsou z přítomnosti tolika novinářů nadšení, a zvlášť jeden hráč zbledne pokaždé, kdy Rikker vejde do místnosti. Rikker rozhodně nečekal, že by ho Graham přivítal s otevřenou náručí, ale to, že se mu ani nepodívá do očí, ho překvapilo. Jak to tak vypadá, jeho bývalému… nejlepšímu kamarádovi, nebo příteli, nebo co to vlastně byli, se moc nedaří. Příliš pije a během tréninku se nedokáže soustředit. Buď dva nejosamělejší členy týmu tlak, který je na ně vyvíjen, dočista zničí, nebo překonají bolest, kterou si způsobili, a vrátí se k sobě.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Understatement of the Year , 2014


více info...

Přidat komentář

sidonka
24.11.2023 4 z 5

Příběh o hledání sama sebe, složitém přiznání, a ještě složitějším sdělení svému okolí a jejich reakcí, často překvapivých

petulkapeta
17.11.2023 5 z 5

To co se jim na střední stalo bylo strašné,někteří lide jsou takový. A pak uběhlo 5 let,5 let co se neviděli a byl to šok když se střetli. Tenhle příběh je o přiznání a taky hlavně o přiznání sebe v sameho...Rada jsem se vratila do tohoto světa hokeje,tohle miluju..


SimonaA.
25.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc se mi to líbilo. Vyprávěcí styl mě hned vtáhl do děje, nemusela jsme se ke čtení nutit. Jak už tu někdo psal, není to žádná sluníčková romance, a právě proto se mi to tak líbilo. Dnešní LGBT+ knihy mohou někdy navodit dojem, že není nic úžasnějšího než se vyoutovat před celým světem, rodinou, školou, kolegy, ale jsou to pořád jen knihy. Realita bývá jiná. Následky mohou být jiné. Sice se dnes za homosexualitu už nezavírá do vězení, ale i tak to pořád může být někdy dost nebezpečné být otevřený a tato kniha to krásně ukazuje.
Jen mne mrzí ten rychlý konec.

Zelený.úval
27.08.2023 5 z 5

Ze začátku jsem se do knihy nemohla moc začíst. Měla jsem pocit, že tam je až moc chlapů a chyběl mi nějaký ten ženský element. Ale když se pak Graham a Rikker začali víc sbližovat, tak se děj rozjel a už se četla dobře. :-)

Aranel15
16.08.2023 3 z 5

Trochu mě štvalo, že se všichni oslovovali příjmením. Pouze Bridger a Bella používají svá křestní jména.

Evitsa
10.08.2023 4 z 5

Me se líbí, že v každém díle je něco nad čím by jsme se měli všichni zamyslet a co se může stát každému z nás.
Všechny příběhy jsou moc hezky napsaný a je i poučné se podívat na to z jejich strany.

Gaabii
07.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha se mi moc líbí, i když není úplně sluníčková. Chápu Grahama, proč se tak bál, "ten" zážitek a k tomu formování v katolické škole plus ještě homofobni debil v týmu svoje škody napáchá. Rikker s ním naštěstí měl trpělivost. Jen, jak už tu zaznělo níže, mrzí mě, že ve chvíli, kdy je vše ok, kniha skončí. Happyend by si zasloužil alespoň pár stránek. Tady to autorka shrnula na půl stránky a to je strašná škoda. A ještě mě napadá - vážně se v USA oslovují i partneři takto příjmením? Přišlo mi to strašně divný a neosobní.

pedroK
09.07.2023 4 z 5

Letní čtení..trochu vážnější než jiné díly, řekla bych. Je dobře, že i takové knihy vychází a odhalují, jak komplikovaný coming out může být.

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Příběh mě chytl a bavil. Mohlo tam být více místa pro jejich společné chvíle... Takže až se celý příběh vypiloval do dokonalosti, tak byl konec knížky. Což mě celkem zamrzelo.

Knížku jsem si přečetla už poněkolikáté a ráda se k ní opět někdy vrátím.

Bexoxo
07.02.2023 5 z 5

Na tenhle díl jsem se hodně těšila, jelikož mám ráda její knihy s LGBT tématikou. Příběh se mi líbil a za mě byl stejně dobrý jako díl první, ale On a My nepředčil (to je zkrátka srdcovka)

hlavajda93
29.11.2022 4 z 5

Přečteno jako 3. kniha ze série. Zase pěkný příběh, ikdyž Belly mi bylo trochu líto. Nicméně na první díl s Corey to nemá.

Laerry
23.11.2022 5 z 5

Cha, tak jak tu někteří píší, že přemýšleli o přeskočení tohoto dílu, tak já to měla opačně - přeskočila jsem druhý díl, abych se jím "zbytečně nezdržovala" a četla rovnou tenhle. Celkově patří k mému nejoblíbenějšímu dílu z celé série. Ale přeci jen není lepší nežli "On", "My" či "Přísně tajné", ale i tak to bylo zábavné čtení.

Nermal
26.10.2022 5 z 5

Ne, tohle rozhodně nebyla slabá kniha v rámci série. Naopak bych řekl, že byla ještě lepší než série On+My. Protože tam byl sice formálně podobný příběh, ale víceméně zalitý sluncem. Zatímco tady byl popsán myšlenkový coming out se vším všudy. Což ne všichni čtenáři přijali a pochopili. A myslím, že naopak ti druzí, co nakonec tenhle díl nepřeskočili, ačkoli ho původně číst nechtěli, nelitovali, že si ho přečetli.
Je to jako se vším. Když nějaký problém sám nemám, nebude mě možná tolik bavit o něm číst.
Postavy kluků byly velmi dobře napsány včetně dívky Belly, která byla čtenářům vlastně takovou nenápadnou průvodkyní, aby byli schopní lépe si uvědomit způsob chování a uvažování lidí v protilehlém světě.

Damonka12
10.10.2022 5 z 5

Tahle autorka píše skvěle a hokejové prostředí mě nikdy neomrzí, k tomu LGBT téma a já byla nadšená.

Nuttelka
25.09.2022 5 z 5

To jsem si zase pročistila slzné kanálky... Sarina tohle prostě umí, pro kluky mi bolelo srdce, nejvíc jsem soucítila s Rikkerem... tak moc se snažil, Grahama bych občas něčím majzla po hlavě. Ale oba dva jsou skvělí!! Když konečně Graham vytáhl hlavu z prd..., už jsem byla většinou jen dojatá. Moc krásná kniha, takto povedené MM romance jsou úplně nejlepší :-)

moma08
07.09.2022 5 z 5

Nejdříve jsem si myslela, že tenhle díl vynechám, jelikož tuhle romanci, kde figurují dva muži nevyhledávám, ale po přečtení jsem ráda, že jsem to neudělala!
Moc se mi příběh líbil a jsem mile překvapená, jak dobře to bylo napsáno.

dooky
25.08.2022 4 z 5

Mám MM romance ráda. Tuhle řadím k těm lepším. Na sérii On a My ale nemá.

rycccy
19.08.2022 4 z 5

Já po pravdě nevím, jak se ni kniha líbila. Já jsem byl z toho Grahama velmi smutný, protože jak on sám přiznává je zbabělec. Píši toto, když jsem na stránce 174 a popravdě jen nerad pokračuji ve čtení, protože konec se blíží a v knize je plno věcí, které nejsou zodpovězené a bojím se, že z Grahamovi strany se nedočkáme smysluplné omluvy Rikovi a to mě velmi štve. Prostě celkově ta postava Graham mě fakt štve a je to celkem problém, když je jednou z hlavních postav. A není to pro mě osobně příjemné čtení. Opravdu jsem se na knihu těšil, ale trochu mě to zklamalo. Samozřejmě i takový příběh je ovšem zajímavý. Samozřejmě uvidím, jak dopadnou poslední stránky, ale bojím, bojím. Tak dočteno a ten konec zvláštní. Zasloužilo by si toho napsat víc.

Zlá-Ňufie
07.08.2022 4 z 5

Tohle bylo dobry… neni to ma první knizka o 2 muzich a docela me bavi ten proces priznani si orientace… ocenuji i tema prijeti okoli a poukazani na vliv nabozenstvi!
Kniha je ctiva, vyviji se a tak! Davam 4 hvezdicky za to, ze bych mozna ocenila trochu vic chvilek spolu. Tesim se na dalsi dily

martina1797
18.07.2022 5 z 5

Romantický příběh dvou mužů... No nejdřív jsem si říkala, že tenhle díl rovnou přeskočím, ale dobře jsem udělala, když jsem si ho přečetla. Opět moc pěkně a čtivě napsané. Doporučuji.