Když jsme se poznali

Když jsme se poznali https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467687/bmid_kdyz-jsme-se-poznali-ZJE-467687.jpeg 4 512 107

The Ivy Years série

1. díl >

Sportu, který miluje, se nebude moct věnovat. Chlapec, do něhož se zamilovala, má jinou. Co teď? Corey Callahanová předpokládala, že na Harknesskou univerzitu nastoupí jako členka univerzitního hokejového týmu. Po vážné nehodě jí však nezbývá než se pustit do studia v invalidním vozíku. Naproti přes chodbu v bezbariérové koleji bydlí Adam Hartley, další, kdo se měl původně stát univerzitní hokejovou hvězdou, avšak nyní tento až příliš pohledný kluk čeká, až se mu zahojí zlomená noha. Corey na něj nemá. Adam je navíc zadaný. Mezi Corey a Adamem vznikne na chodbách McHerrinovy koleje přátelství, které ani jeden z nich nečekal. Nad tequilou, pečlivě vybalancovanými jídelními tácy a videohrami se společně snaží smířit se zklamáním, jemuž nikdo jiný nerozumí. Jsou jen přátelé, až jedné noci… nejsou jen přátelé. A Corey si uvědomí, že se zamilovala. Těžce. Bude však Adam ochotný rozejít se s dokonalou přítelkyní, aby mohl milovat někoho tak rozbitého jako Corey? Pokud ne, Corey ví, že si bude muset vybudovat na Harknesské univerzitě jiný život, který se nebude točit kolem sportu, ani kolem hnědookého kluka, jenž se možná příliš bojí ji milovat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Erotika , Dívčí romány

Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Year We Fell Down , 2014


více info...

Přidat komentář

Ála1968
31.03.2024 5 z 5

Mě se to moc líbilo, krásná romantika ,Corey a Adam byli pro sebe jako stvořeni.Snad budou další díly stejně dobré

Dasa1313
07.02.2024 4 z 5

Knížky, které napsala Elle Kennedy zbožňuji, tak jsem si chtěla zkusit přečíst knihu i od její spoluautorky.

A i když se kniha četla velmi dobře, knihy od Elle se mi líbí víc, ale to neznamená, že si nepřečtu celou sérii. Přečtu a těším se na ni.

Je to krásný romantický příběh, i když ne takový, na který jsem zvyklá. Příběh Corey, která je na invalidním vozíku je trošku z jiného soudku, kdy musí navíc řešit spoustu problémů, které „zdravého“ člověka nenapadnou. Je to silný příběh o silné dívce.

Člověk si neuvědomuje, jaké má štěstí, když obyčejnou chůzi na záchod bere jako samozřejmost, ale samozřejmostí to není. Život není pohádka.


warca
21.10.2023 5 z 5

Jeden z nejlepších romantických příběhu za poslední dobu.
Milé, vtipné, trochu naivní.
Konečně romantika, která měla správně vyvážený poměr příběhu, konverzace i nějakého sexu a vzrušení.
Dlouho jsem na nic tak čtivého a poměrně originálního nenarazila.
Určitě doporučuji, já jsem nadšená.

Miška935
28.07.2023 5 z 5

Me se to líbilo. Bylo to romantické stvořené pro me.

lenkaabooks
03.07.2023 3 z 5

Přeslazená romantika z vysokoškolských kolejí. Ona na vozíku, on se zlomenou nohou. Tak se potkali a tak se zamilovali.

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Je změna přečíst si román, ve kterém je hlavní hrdinka na vozíku a zamiluje se do zadaného hezkého kluka. Mělo to šťávu a hezký příběh. Asi bych neměla nutkání přečíst si ji celou hned znovu, ale i tak z ní mám fakt hezkej pocit.
...
Je další den a své hodnocení měním na 5*. Proč? Protože se mi ten příběh dostal tak pod kůži, že na něj furt myslím.... a to přece 5ti *vé knížky umí, ne?

lenka7679
28.05.2023 4 z 5

Takhle, na pětku to prostě není. Konec mi nedá, než jednu hvězdu ubrat.
Kniha je vysloveně odpočinková a je jako z pohádky o cukrárně, tak slaďoučká, že pokryla mou chuť na sladké. Nicméně já tyhle vypínačky mozku miluju. Postavy jsou všechno sympaťáci s empatií a vyrýsovanými těly. Děj je prudce čtivý a ubíhá rychleji, než krajina z pendolína. Autorka tenhle žánr umí a ví, co její čtenářky chtějí. Díky za to a šup na druhý díl, letní čtení na opalování.

Moniska2410
19.05.2023 4 z 5

Pokud nečekáte velký příběh, sáhněte po této knížce.

Pohodový a vtipný příběh o jednom přátelství, které se přehoupne v lásku. Rychle a skvěle se to četlo, za mě klidně mohla mít kniha víc stránek.

Střídání pohledů mám v knihách ráda, člověk aspoň vidí co si hlavní hrdinové myslí.

Postavy sem si oblíbila hned od začátku.

Corey jedna statečná a silná holka, opravdu jsem jí obdivovala, jak se se svým postižením dobře vyrovnala. Rozhodně to nebyla žádná chudinka, co by si nechala něco líbit a hlavně si umělá jít za svým.

Hartley kluk snů, kdo by ho nemiloval. Byl vtipný, přátelský a každý ho měl rád. Jen sem nechápala, proč byl s někým tak úplně odlišným, jak já tu holku nesnášela.

První kniha od autorky, ale teď už vím, že nebyla poslední.

Dela90
18.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Corey chtěla být hokejová hvězda, bohužel však skončila po pádu na ledě na vozíčku. Nyní nastoupila na vysokou školu. Její soused přes chodbu jménem Adam Hartley je univerzitní hokejová hvězda, momentálně má však na noze sádru, takže se spřátelí právě s Corey. Začnou spolu trávit čas a on si najednou uvědomí, že to co měl před ní, není to co ve skutečnosti chce.

Nádherný příběh dvou zlomených sportovců.
Corey byla za mě neskutečně silná holka, díky nehodě skončila na vozíčku. Ale přesto se nevzdávala a šla studovat. Všechno brala s nadhledem. Osud to byl šílený, ale díky osudu potkala Hartleyho.

Přistihla jsem se, jak mi u jejích výroků dost často cukají koutky.
Jsi vážně poklad.
Já vím, jen zahrabat. :D

Líbilo se mi, jak z přátelství vzniká víc. Jak spolu dokázali řešit věci, jako to jestli jako žena tam dole něco cítí a on jí dá k narozkám erotickou pomůcku já byla fakt mrtvá smíchy :D

Oni dva se prostě k sobě hodili.
Byl jsem jako drát pod napětím. Jako papírový drak za bouřky. Jako seismograf, jehož jehla se chvěje v očekávání zemětřesení.

Měli stejný humor a přece se doplňovali. Za mě krásný příběh, který jsem si opravdu užila a rozhodně se musím pustit i do dalších dílů. Díky knižnímu bingu jsem se ke knížce dostala a fakt nelituju. Za mě velká spokojenost, jak s postavami tak příběhem samotným.

Leído
08.05.2023 4 z 5

Krásný příběh z vysokoškolského prostředí. Čtivé, milé, postavy sympatické. Téma milostného trojúhelniku je pro čtenáře vždycky trochu ošemetné. Tady to autorka vyřešila tím, že ze současné přítelkyně udělala jednoznačnou záporku. Trochu mi vadilo, jak rychle Hartley přeskočil z jedné postele do druhé. Zasloužil si trochu potrápit. Ale oběma jsem to přála. Oceňuji, že jsme se obešli bez zbytečného dramatu ke konci.

ardeas
27.03.2023 3 z 5

Príjemná oddychovka, co sa cita sama. Napriek tomu, namiesto 4* davam len 3,pretoze tam niečo chybalo.

Pozadie hokeja mi pripominalo seriu Off-Campus od E. Kennedy ale chybala mi tam tak vyrazna chemia medzi hlavnými predstaviteľmi, ako to vie len ona :) A prave toto ma skor dostalo do hodnotenia lepší priemer.
Napriek tomu, tesim sa na dalsie knihy.

irskádívka
16.03.2023 1 z 5

Vlastně se stydím si tuhle knihu přidat mezi moje přečtené.

nikola2425
02.01.2023 5 z 5

Po knížce jsem sáhla, jen proto že autorku z nám ze série kterou má společné s Elle Kennedy (jedna z oblíbených autorek). A musím říct že jsem nebyla vůbec zklamaná, příběh zajímavý a dost čtivý.

MAU256
27.11.2022 5 z 5

Příběh z vysokoškolského prostředí, ve kterém se rozvíjí příběh přátelství, který nakonec skončí láskou. Corey byla neskutečně silná osobnost, která, i přesto že skončila na invalidní vozíku, to se životem nevzdala. Na koleji dostala super spolubydlící Danu a přes chodbu pohledného Adama s nadvakrát zlomenou nohou. Byla to krásně čtivá, romantická jednohubka, už se těším na další pokračování.

Wajny
19.11.2022 3 z 5

Když jsme se poznali mě nalákala svojí anotací a hlavně tím, že se Sarinou Bowen jsem se setkala právě ve spojení s Elle Kennedy (jejich společné série Him a WAGs). Takže jsem měla obří očekávání, která se úplně na 100 % nesplnila.

Příběh je čtivý, ale na můj vkus měl pomalejší tempo a téměř celý příběh jsem čekala, že se něco zásadního stane, ale on plynul pořád stejně. Konec mi přišel dost protahovaný a vlastně nijaký. Co se mi líbilo, bylo jak autorka zpracovala handicap Corey, ale některé momenty, mohla autorka více rozvinout a ne hned proměnit ve vtípky. Nevím, tedy co přesně to všechno obnáší, ale tady mi to místy přišlo až moc sluníčkové.

Corey je velká bojovnice, která neztrácí smysl pro humor, tím mi byla hrozně sympatická. Líbilo se mi, že i přes všechny překážky si jde za svým a hlavně si nenechá nic líbit. Hartley byl úžasný, milý, chápavý a hlavně byl nad věcí a nepitval se ve všem. Trochu mi teda vadila celá ta linka s jeho přítelkyní a to, jak mu vše dlouho trvalo.

Romantická linka byla nevýrazná, vlastně celou dobu to bylo na kamarádské rovině. Neříkám, že kamarádství není ve vztahu důležité, ale tady mi hrozně moc chybělo jiskření, škádlení a nějaké napětí.

Pokud chcete odpočinkové čtení s milým párem, tak hurá na ní. Já si určitě chci přečíst i další díly a doufám, že autorka na nich trochu více zapracovala.

Nermal
01.10.2022 3 z 5

Kniha z autorčiných prvopočátků, takže měla těžkopádný rozjezd a méně propracovaný příběh. Ale nakonec přece jen začne děj ubíhat.
Na druhou stranu velmi pěkně zpracovaný handicap holky na vozíčku, která se přes těžkosti nevzdává a bojuje s tím, a čtenáři si mohou "vyzkoušet", jak nepříjemné to asi je. Nakonec to bylo lepší, než to vypadalo na začátku.

kalinka99
23.09.2022 5 z 5

Skvělá oddechová kniha ze školního prostředí a kvůli handicapu hlavní hrdinky Corey příběh vyniká svojí originalitou.

Nuttelka
17.09.2022 5 z 5

Dávno nejsem cílová skupina, ale já tyto knihy prostě miluju... prostředí vysokých škol, bydlení na kolejích, seznamování, lásky, trápení... Výborná čtivost, stránky ubíhají před očima a ejhle už je konec a mně se s knihou vůbec nechce loučit. Corey s Adamem byli skvělí! Užívala jsem si každou stránku jejich příběhu. Ne jednou jsem byla naprosto dojatá, slza ukápla, prostě výborně napsané a teď už vím, že dám celou sérii na jedno posezení :-)

moma08
05.09.2022 5 z 5

Tohle byla taková jednoduchá romantická jednohubka a díky tomu, že má i málo stránek, tak rychle přečtená.
Moc se mi na tom líbilo, že hlavní hrdinka nebyla diky svému hendikepu dokonalá a přes to všechno si zachovala chladnou hlavu.

mazlak
25.07.2022 5 z 5

Krásná červená knihovna. Není to sice propracovaný román, ale příběh má krásný čtivý příběh a romantický děj. pohodové a jednoduché čtení. Prostě se u čtení uvolníte a postupně se necháte vtáhnout do příběhu. Hlavní hrdince držíte všechny palce a jejího kamaráda by jste někdy nejraději nakopli.

Štítky knihy

sport romantika lední hokej tělesné postižení zranění

Autorovy další knížky

Sarina Bowen
americká
2018  85%Hodnej kluk
2019  89%On
2018  87%Zůstaň
2019  91%My
2021  89%Přísně tajné

Kniha Když jsme se poznali je v

Právě čtených6x
Přečtených681x
Čtenářské výzvě85x
Doporučených29x
Knihotéce310x
Chystám se číst218x
Chci si koupit45x
dalších seznamech8x