Když jsi odešel

Když jsi odešel https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427337/bmid_kdyz-jsi-odesel-1Z0-427337.jpg 4 159 62

Když Holly jednoho krásného dne zjistila, že je těhotná, byla štěstím bez sebe. Její sen se splnil. Netrvalo však dlouho a krásný sen se změnil v noční můru – miminko se nevyvíjelo dobře. Holly je na pokraji zhroucení a obrovskou emocionální zátěž nevydrží ani její vztah. A aby toho nebylo málo, její nejmilovanější babička Annie umírá. Před svou smrtí má jen jediné přání: Chce, aby Holly našla na půdě krabici s jejími ručně psanými poznámkami a aby si je přečetla. Holly pročítá zažloutlé stránky vzpomínek a před jejíma očima se odvíjí dojemný příběh Annie a její první a poslední velké lásky Arthura „Sketche“ Talbota, který se doslova obětoval, aby ona mohla žít v bezpečí. Jak se dojemný příběh pomalu chýlí ke konci, Holly díky němu nachází v sobě sílu čelit budoucnosti. Annie tak před svou smrtí předává Holly ten nejvzácnější odkaz: Nezáleží na tom, jak dlouho někoho milujete, ale jak moc.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

When You're Gone , 2019


více info...

morava
morava
12.08.2023 5 z 5

Tak nad touto knihou jsem dlouho vahala, jestli ji cist, ci nikoliv. Vzdy na mne odnekud vykoukla, a ja si rikala, to je asi znameni. Libila se mi obalka knihy, ale porad jsem si rikala, jestli je to muj salek caje nebo ne. No, a jsem moc rada, ze jsem po ni nakonec sahla. A jaka byla ? Krasna a smutna, plna nadeje i ztraty, plna lasky i bolesti, zivota i smrti.
A ja ji mohu jedine doporucit. A nakonec dve vety, ktere jsem si z knihy napsala do sveho cteciho denicku:

"Nezáleží na tom, jak dlouho někoho milujete, ale jak moc."

"Když prší, hledej duhu. Když je tma, hledej hvězdy."

boeink
boeink
07.08.2023 4 z 5

Zpočátku jsem nemohla knize přijít na chuť, zvažovala jsem, že ji odložím. Jsem ráda, že jsem nechuť překonala, protože se z toho vyklubal docela pěkný příběh, dost smutný a dojemný. V závěru to bylo i na kapesníky.
Odnáším si z toho babiččino poselství, v kterém je mnoho pravdy: Nezáleží na tom, jak dlouho někoho milujete, ale jak moc.


sweeney
sweeney
15.07.2023 5 z 5

Krásný a zároveň tak smutný příběh...mně osobně se moc líbí knížky s poselstvím, takové to něco, co si po přečtení ještě dlouhou dobu nosíte v sobě. A přesně takový pocit mám nyní :) Tak krásně popsaný milostný vztah mezi Annie a Skicakem (třeba opravdová láska skutečně může existovat i v reálném světě, kdo ví? :). Život má ovšem i tu druhou stránku, která se zde objeví taktéž. Příběh naděje, lásky a i smrti. Takový, jaký je sám život..

Jirinamac
Jirinamac
05.05.2023 5 z 5

Moc dojemný příběh babičky, která neměla lehký život, ale nezatrpkla a dokázala i tak žít radostně.
Ani s vnučkou se život nemazlil, ale i ona dokáže, že život musí jít dál a vidět budoucnost optimisticky. Knížka se mi moc líbila, ale docela mě mrzí, že anotace na knížku někdy všechno prozradí předem.

Ivanule
Ivanule
23.04.2023 5 z 5

Tak konec knihy mě naprosto dostal...Setkáváme se s rodinou,u jehož jednoho člena rodiny se bohužel už život počítá jen na poslední dny, a ukazuje se láska jak právě k tomuto člověku tak i k někomu koho jsme ještě ani pořádně nepoznali a nevíme, zda bude možnost a jak dlouho ho poznat...Musím přiznat,že na konci mi i vyhrkly slzy...

Tamirai
Tamirai
14.04.2023 5 z 5

Pekná knižka, dojemný príbeh. Stojí za prečítanie, aj keď možno v tom zhluku noviniek a marketingom pretláčaných kníh občas zaniká, je však krásna aj kúsok smutná, ale taký je aj život a treba si užiť každý jeden deň :)

Klára92
Klára92
04.01.2023 5 z 5

Na knihu jsem cetla same pekne recenze, musim rict, ze zacatek knihy nebyl tolik zazivny, ale kdyz se zacal rozvijet babicky pribeh, pak uz jsem se zacetla i do pribehu jeji vnucky.

Je to dojemny pribeh o lasce, rodine a krasnem vztahu mezi generacemi.
Tato kniha bude patrit mezi ty, ktere si budu dlouho pamatovat.

dasa9982
dasa9982
25.11.2022 5 z 5

Smutná ,ale moc krásná kniha .

Emma27
Emma27
18.08.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila,akorat jsem se první nemohla začíst.Příběh je hodně dojemný.

Pajakub47
Pajakub47
28.06.2022 5 z 5

Kniha se mi moc líbila....byla dojemná, několikrát jsem si pobrečela....je hezké díky takovým příběhům věřit v lásku.... doporučuji romantickým duším.

DeKo1996
DeKo1996
22.05.2022 5 z 5

Nádherný příběh vyprávěný ve dvou časových rovinách.

Anitta
Anitta
25.04.2022 5 z 5

Úžasná kniha.

mirinda973
mirinda973
29.03.2022 1 z 5

Nechala jsem se nalákat vysokým hodnocením a pořád čekala, kdy to přijde...kdy přijde ten pocit waaau, musím číst dál. Nepřišel ani na chvíli. Číst jsem se nutila a žádná z hlavních postav se mi nezaryla pod kůži.
Děj se odehrává ve dvou časových pásmech a obzvlášť postavy ze současnosti nebyli nic jiného než fňukny. Ano odchází babička - smutné, ale těch slz, dojímání a tolik pochopení od všech i úplně cizích lidí mě úplně otrávilo. Takže za mě určitě ne

Holly.W
Holly.W
16.03.2022 1 z 5

Tahle kniha mi nesedla. Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách. Dějová linka s Holly mě vůbec ale vůbec nebavila,děj se točil pořád dokola jenom kolem babiččiny nemoci a nemoci Hollyina dítěte. Dějová linka Annie byla o něco málo zajímavější. Ale konec, ten byl zdaleka nejhorší a celou knihu totálně zabil. Proto taky dávám tak špatné hodnocení. Navíc z celé knihy čiší jakýsi smutek a depresivnost, a takové knihy prostě nemusím.

FoxFox
FoxFox
07.09.2021 odpad!

Nechala jsem se strhnout tolika pochvalnými doporučeními, což byla chyba. Příběhy á la Rosamunde Pilcher nejsou nic pro mě. Pokud máte rádi červenou knihovnu, určitě jí dejte šanci.

Ivetaa
Ivetaa
01.07.2021 2 z 5

Všichni knihu "chválí", mně se tedy vůbec nelíbil začátek, kdy babička ještě žije a vnučka s vnukem už šmejdí po půdě a hledají cosi. Od tohoto okamžiku mě příběh (tedy celý) vůbec neoslovil, až na pár skvělých pasáží. Určitě kniha není špatná, ale nebudu ji doporučovat. Co člověk, to jiný názor.

Anna 13
Anna 13
22.06.2021 5 z 5

Zvadlo mi srdce...

Kniha o té největší síle na světě - lásce.
K domovu.
K babičce.
Ke hvězdám.
K muži...
K životu.

Příběh o odcházení.
O tom, jak život nikdy nebude dost dlouhý. O tom, jak láska bolí.

Brooke Harrisová přináší čtení o tom, čeho se všichni tolik bojíme i o tom, po čem nejvíce toužíme.

Skicáku, vtiskl ses mi do srdce... Budeš ho obývat a ukazovat mi směr. Jsi ohromující. A tak krásný. Nejsi z papíru - žiješ. V mém srdci ano.

Konec? Nechcete ho. Odmítáte. Ale musel přijít. Nevyhnutelně. Očekáván. Protože až pak uvěříte a skutečně pocítíte... I když vám obsadí hruď, vymáčkne slzy a zraní, protože jste v tu chvíli do knihy již zcela zamilovaní.

Děkuji sestře. Ona ví, za co...

Danago
Danago
11.05.2021 3 z 5

Když prší, hledej duhu. Když je tma, hledej hvězdy... To se mi na knize líbilo nejvíc. Líbila se mi hlavní myšlenka knihy, že není důležité jak dlouho tu s námi někdo je , důležitá je láska a vzpomínky.
Je to smutný a dojemný příběh. Ideální pro ženy, které vyhledávají romantické čtení. Knížka je určitě prvoplánově zaměřená na tuto cílovou skupinu.
Příběh z minulosti je zajímavější a záživnější, ale i přítomnost má svůj vlastní příběh.
Jsou určitě knihy, které mě zasáhly víc.

tanecnica
tanecnica
06.05.2021 4 z 5

Tohle byl tak sladké, že už to bylo moc. Myšlenka celého příběhu je perfektní, moc se mi líbí střídání časových os, ale i když mám ráda romantiku a dobré konce, tohle bylo i na mě moc prvoplánové. Je to škoda, protože příběh je moc hezký. Kdo ale má rád sentiment, romantiku a plánuje si u čtení utírat slzy, je to příběh jako stvořený pro něj.

Agatha84
Agatha84
11.04.2021 1 z 5

Tak citovou vydíračku jsem čekala, dokonce bych si po dlouhé době i něco podobně založeného ráda přečetla, přesto jsem si představovala alespoň nějakou hloubku, nějakou psychologii. Toto je dle mého jen velmi špatně stylisticky zvládnutá hluboce průměrná červená knihovna.