Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek)

Kdysi dávno v budoucnu (35 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200315/bmid_kdysi-davno-v-budoucnu-200315.jpg 5 15 9

Sbírka krátkých povídek (a několika haiku), která se svým smyslem dotýká téměř všech stránek lidského života. Obsahuje příběhy z běžných mezilidských vztahů, situace vyvolané vlastnostmi člověka, ale také hluboce filosofické až duchovní povídky s lehkým závanem filosofie východu, převážně zenu.

Přidat komentář

bookbypatrik
28.08.2020 4 z 5

Krátká sbírka filozofických povídek, ve které najdete spoustu zajímavých myšlenek a mouder. Pokud se do knihy budete pouštět, doporučuji při čtení nespěchat, já jsem si třeba přečetl některou povídku i dvakrát, abych ji lépe pochopil. Každopádně se nebojte, že by kniha byla hodně náročná na čtení, autor píše skvěle. Také mě mile překvapilo, že jsou v knize ilustrace, které jsou velmi povedené, stejně jako obálka.?Zkrátka titul doporučuji všem, kteří mají náladu na přemýšlení nad textem, a že v Kdysi dávno v budoucnu je opravdu nad čím!

Blaufik
02.08.2020 4 z 5

Tato životní moudra v krásné obálce jsou příjemným zastavením ve všedních dnech plných shonu a já jsem velice ráda, že se mi dostala do ruky. S knihou jsem strávila pár úžasných chvilek a jejího přečtení rozhodně nelituji.

Určitě se však nejedná o knihu pro každého, ale spíše pro čtenáře, kteří nejsou líní nad daným textem chvíli uvažovat a pořádně se zamyslet. Autorův způsob vyjadřování byl velice příjemný a já jsem už nyní zvědavá na knihu Mamince se budeš líbit, která zde na mě čeká.


Knizectvi
14.07.2020 5 z 5

Tak jo. Jako první musím asi poděkovat jsoucnu, že mi prostřednictvím autora, přineslo do cesty tuhle knihu. Malou, útlou a roztomilou knížečku, naplněnou nejenom slovy, myšlenkami a zamyšleními ale i krásnými ilustracemi od terezaart.cz . Jedná se o knížečku, krátkých textů, které bych asi nenazýval povídkami, spíš prozaickou poezií a zamyšleními. Velmi rozličné útržky ve vás skoro vždy něco zanechají, i když jsou někdy napsány velmi zjednodušeně až s dětskou nadsázkou. Někdy naopak text jde opravdu hluboko, nebo bych možná měl napsat spíš vysoko, a potom zanechá opravdu silnou stopu uvnitř vás, nebo alespoň uvnitř mě určitě. Kdybych mohl vymyslet této knize podtitul, určitě by to byla ,, Meditace o Bytí,, a já osobně se k tomuto malému, velkému dílu budu určitě vracet. Pro vás mám jen jedno doporučení. Pořiďte si tuto knihu, zastavte se, přečtěte a přemýšlejte. No dobře těch doporučení je nějak víc :)

blackoutzuzi
09.06.2020 4 z 5

Kdysi dávno v budoucnu je knižní jednohubka, kterou budete mít přečtenou cobydup, ale já osobně doporučuji při jejím čtení nespěchat a každou povídku si vychutnat pěkně pomalu. Knížka obsahuje plno kratičkých povídek, které jsou plné mouder, každý si v nich najde to, co bude chtít:) Na závěr nesmím zapomenout zmínit jednu velkou přednost knihy a tou jsou její ilustrace! Zároveň je ale obrovská škoda, že jich nebylo víc.

Carnifex
05.04.2020 5 z 5

Komplexně naplňující příběhy s morálním ponaučením na konci. Některé jsem si musel číst dvakrát. Ilustrace je hezká, akorát bych jí uvítal mnohem více. Třeba za každý příběh jednu ilustraci. Trochu mě nahání myšlenka, že bych knížku přivítal i v komiksové podobě. Příběhy mi připomínají historku o rybáři, který měl v kyblíku dvě ryby s tím, že dnes nemusí nic dělat, že bude jenom ležet. Lidé ho vyzývali, aby nachytal více ryb a rybář se ptá znovu, proč by to dělal, když může ležet. Lidé mu odpověděli, že za více ryb si může koupit více lodí a nachytat spoustu ryb a rybář se opět ptá, proč by to dělal? Lidé mu odpovídají ''No aby si mohl ležet.''

Áňa 998
28.03.2020 5 z 5

Neskutečně krásná kniha, která mě dostávala každou svou stranou. Za každým příběhem je vidět tok myšlenek, všechno má hlavu a patu. Doporučuji si s ní sednout někam do ticha, nepospíchat a v klidu číst, promýšlet hlavní myšlenky.
Navíc, kniha je doplněna překrásnými ilustracemi, nad kterými jsem se pozastavovala! :-)

knizninadsenec
25.03.2020 5 z 5

Velmi hezká kniha plná krásných povídek. Dobře se čtou a lze si z noch vzít i poučení, pokud budete chtít.
Některé přímo zahřejí u srdce, u jiných možná i slza bude chtít ven. Alespoň já jsem to tak měla / pociťovala.
Čtení jsem si moc užila.

Lulu611
23.03.2020

Povedena knizecka plna zivotnich mouder. Moc prijemne se cte, doporucuji.

jiri77
02.10.2016 5 z 5

Krásná pohodová knížečka plná krátkých povídek ve kterých je ukryto i nějaké to moudro. Je to taková knižní jednohubka ke kávičce. Kdysi dávno v budoucnu ...