Kdopak to tu běžel?

Kdopak to tu běžel? https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425268/bmid_kdopak-to-tu-bezel-ufN-425268.jpg 4 12 6

Nádherná knížka o stopách zvířat ve sněhu pro děti od čtyř let. Komu patří tyhle stopy ve sněhu? Kdopak tady běžel, skákal nebo cupital čerstvě napadlým sněhem? Měl malé tlapičky, nebo pořádně velké pracky? Jsou stopy kulaté, nebo podlouhlé? Jdou rovně jednou za druhou, nebo kličkují sem a tam? Budeš-li se pozorně dívat, můžeš od sebe snadno rozpoznat stopy jednotlivých zvířat. Pírka, bobky nebo moč ve sněhu ti prozradí, kdo tudy kráčel sněhem před tebou. Zjisti, jak vypadají stopy lišky, zajíce, králíka, jezevce nebo divočáka. Nauč se poznat stopy ptáků, kočky, psa, veverky, myši, krysy nebo jelena ve skutečné velikosti!... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Welches Tier lief denn hier? , 2018


více info...

Přidat komentář

Kudlanka03
23.02.2024

Ideální kniha na podzimní a zimní čas, kdy se nám v lese nebo na polích objevují stopy a my bychom rádi dětem řekli, kdo to tu cupital nebo dupal, ale nemůžeme, protože to třeba sami nevíme, nebo je nechceme mást a tak jsem nám domů vzala knihu, která nám s tím pomůže. Je krásně a jemně ilustrovaná a najdete tu - pozor spoiler - stopy lišky, zajíce, veverky, člověka nebo divočáka. Kniha je cca od 4 let ale mlaší děti zase ocení, když jim k tomu povíte nějaký zajímavý příběh, proč tam zrovna ta veverka utíkala, co si s sebou nesla a že jde třeba za miminkama do hnízda. Nebo že zajíc utíká před psem, který je právě na procházce se svým pánem.
Kniha je formátem velmi příjemná a my jsme si třeba ty stopy obkreslili na papír a dál s tím pracovali.

muchomurka
20.03.2021 4 z 5

Zajímavá knížka, líbily se mi reálné ilustrace a v životní velikosti stopy zvířat. Co se týče textu - snesla bych ho méně a strukturovaný spíš do odrážek, než takto souvislý blok. Ale i tak jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí. Naši prďolku knížka ještě úplně nezaujala, ale je na ni ještě malá.


maminkoutek
26.03.2020 4 z 5

Zajímavá kniha, kde najdete stopy lesních a domácích zvířat v životní velikosti. Ke každému zvířátku také zjistíte pár zajímavostí. Vhodné pro děti od 4 let.

TerJac
04.03.2020 3 z 5

Hezká kniha, také si ale myslím, že je v ní špatně zvolené písmo. Pro práci s malými čtenáři trochu nevhodná. Ale obrázky jsou super!

MMacicekk
28.01.2020 4 z 5

I přesto, že je kniha většího formátu, písmo bylo zvoleno spíše menší. Myslím, že by kniha snesla větší písmo - přece jenom se jedná o knihu pro malé čtenáře. Věkově je zařazena od čtyř let, takže je určena především k předčítání. I přesto by se mi líbilo na tak velké knize písmo větší. Ale možná je to jen můj osobní pocit.
Ilustrace jsou opravdu povedené, ale především zachovávají podobu živočichů. Nejedná se tedy o pouhé kreslené obrázky, které by měly dětem přiblížit jejich podobu, ale věrně ji vyobrazují. Stopy jsou nakresleny ve skutečné velikosti, což velmi pomůže malým detektivům.
Kniha je určena všem zvídavým dětem, které by chtěli poznat, jaký živočich kráčel ve sněhu. Pusťte se do pátrání i vy!

knizninadsenec
03.01.2020 5 z 5

krásná poučná kniha pro děti o zvířatech a jejich stopách, snadno se čte a ilustrace jsou opravu velmi hezké

Štítky knihy

stopy zvířat

Autoři knihy

Svenja Ernsten
německá, 1982
Christine Henkel
německá, 1964

Kniha Kdopak to tu běžel? je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x