Kdo zachrání Bylínky?

Kdo zachrání Bylínky? https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448373/bmid_kdo-zachrani-bylinky-gcP-448373.jpg 5 7 6

Bylínci si spokojeně žijí na Světelné louce. Jenže odvážná Chrpa si jednoho dne všimne, že lidé už nechodí sbírat bylinky tak jako dřív, a rozhodne se vypátrat proč. Spolu s kamarádem Řepíkem se vydávají na dobrodružnou cestu do města, aby zjistili, že lidé místo louky chodí do lékárny k Bílokřídlákům, že zlenivěli a nic je nenutí se o bylinkách učit a sbírat je. Na louce se mezitím ztratí holčička Anna, která utekla z domu, a navíc je zraněná. Dokážou ji Bylínci uzdravit a ukázat lidem, že je svět pořád potřebuje?... celý text

Přidat komentář

efka.saf
25.12.2021 5 z 5

Tohle je teda zase majstrštyk! Děkuji paní Krejčí za napsání tohohle příběhu, nad kterým srdce krvácí i plesá zároveň. Byl to tak dojemný příběh v závěru plný naděje, navíc s překrásnými ilustracemi. Jednoduchými, přesto úchvatnými, jako by je pastelkami paní Beranová vykreslovala přímo na stránkách knihy.
Příběh je velmi aktuální a vlastně docela smutný, protože málo lidí má dnes zájem o bylinky a jejich sběr, ale naštěstí jsme stále ještě nevymřeli a sem tam se nějaká Bylibabča ještě objeví :-). Myslím, že pro děti je knížka úplně skvělá a dobrodružství chrpy a řepíka je bude určitě bavit. A kdo ví, třeba se v některém z nich probudí i malý bylinkář :-).

jarca1125
16.11.2021 5 z 5

Knizka je KRASNA! Cetla jsem ji se svou osmiletou dcerou pred spanim a kazdy vecer se uz tesila do postylky na to, jak pribehy bylinek budou pokracovat. Co me nadchlo, ze knizka je poucna, jemne ladena, pekne ilustrovana, prijemne ctiva a paradne ji zvladnou cist i deti samy. Velmi doporucuju a budeme se s dcerou tesit na dalsi knihu od pani Markety Krejci!


heljal
15.11.2021

Inspirativní četba pro rodiče či prarodiče dětem. Příběhy se světa bylinek jsou napínavé, milé a hlavně mohou vést k zamyšlení a určitě mají co nabízet i v dnešní době. Víte vůbec kdo je "král všech bylin"??? Čtěte a třeba se to dozvíte... Krásné ilustrace doplňují celý příběh. Doporučuji.

Anavi.00
11.11.2021 5 z 5

Překvapilo mě, jak může být čtení o bylinkách zajímavé, dobrodružné a zároveň poučné. Knížka je krásně ilustrovaná. Syna i mě bavila od začátku až do konce. Určitě doporučuji přečíst.

Větrník
10.11.2021

Na dnešní dobu ideální kniha! Všichni pořád někam spěchají, ani pořádně nevědí proč. Žijí v jakémsi vakuu. Tato kniha je lékem a její účinnost se zvyšuje tím více, když ji čtete svým dětem v teple domova ideálně namačkaní v jedné posteli a necháte na sebe plně působit tu naději, že všechno se v dobré obrátí. Je vtipná, poučná a nádherně ilustrovaná! Máme kolem sebe velmi talentované lidi! Co říkáte?

PetraVok
17.04.2021 5 z 5

Moc milá kniha a hlavně nádherné ilustrace! Příběh je nenásilný s milým poselstvím a kdo má rád přírodu, bylinky a dobré konce, přijde si tady na své.

Autorovy knížky

2020  94%Kdo zachrání Bylínky?

Kniha Kdo zachrání Bylínky? je v

Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x