Kdo víc vsadí, ten víc bere

Kdo víc vsadí, ten víc bere https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26497/kdo-vic-vsadi-ten-vic-bere-26497.jpg 5 29 7

Třetí vydání úspěšného životopisného a hráčského vyprávění, rozšířené tentokrát o zákulisí prodeje sázkové kanceláře Fortuna a o zážitky předsedy poroty druhého cyklu oblíbené televizní soutěže Česko hledá Superstar. Kniha vyšla 12. 11. 2009.

Lukyn96
Lukyn96
11.03.2024 5 z 5

Textař, novinář, bookmaker, zakladatel sázkové kanceláře, svého času politický aktér v iniciativě MOST, vystudovaný kulturní antropolog a historik umění. Muž mnoha profesí a zájmů Michal Horáček patří mezi mé oblíbence, proto jsem si s radostí přečetl tuto knihu shrnující jeho pozoruhodný život. Horáčkův život je nevšední už od kolébky, když se narodil otci - přesvědčenému komunistovi a matce - antikomunistce. Právě již od dětství se projevovala Horáčkova ambicióznost, když se výborně naučil hrát tzv. čáru, ve které si proti vrstevníkům vysoutěžil své první peníze. Později se živil kurzovým sázením na koňské dostihy, přičemž své znalosti přetavil i do sepsání úspěšné knihy Království za koně. Tou dobou se naučil anglicky a už za komunismu publikoval články o dostizích v západních periodicích. Také navázal spolupráci s Petrem Hapkou a stal se známým textařem. Během událostí roku 1989 se Horáček podílel na odstranění minulého režimu a na nastolení demokracie. Své vzpomínky z této etapy Horáček zachytil do své knihy Jak pukaly ledy, která se stala bestsellerem. Již v podmínkách tržní ekonomiky Horáček se svými obchodními partnery založil úspěšnou sázkovou kancelář a stal se finančně nezávislým - o tomto životním období mě obzvlášť bavilo si číst. Na Horáčkovi mě oslovuje zejména to, že se dokázal prosadit v různých oborech lidské činnosti a stále neztrácí životní elán. Knihu doporučuji všem, kteří mají Michala Horáčka rádi a chtějí se o něm dozvědět více.

viktor75
viktor75
08.11.2022 4 z 5

Nejvíce mně bavily pasáže knihy o spolupráci s P. Hapkou a interprety jejich hudebních děl. Styl knihy, formou rozhovoru, mi ale příliš neseděl. Oceňuju upřímnost autora.


evonra
evonra
11.02.2019 5 z 5

Jestli pana Horáčka můžete nebo nemusíte, kniha je skvělá.
Provede nás svým valchařským rájem (a že ta láska ke koním a kartám je hodně velká), poodhalí valchařskou mluvu (teď už dokonale rozumím anotaci :-)), ale i osobním životem, pracovní spoluprací nejen s panem Hapkou - např. jak vznikaly jejich známé songy, pěvecké obsazení.

"Můj děda řekl Rut: "Slečno, vy musíte být víc než hazardér, když si berete našeho Míšu. " …
Svatá pravda. Jen si to vezměte z jejího pohledu. Kam se to přivdala? Manžel valchař, tchán schizofrenik, tchýně dokonce psycholožka... A zanedlouho přichází dítě, náš Filip, taktéž rapl od kolíbky ."

"Hapka přece nezpívá zas tak falešně. Nebo narážíte na jeho roztomilé logopedické vady? Já si nestěžuji. "

FrankCastle
FrankCastle
30.05.2018

S touhle knihou je to takový složitý. Protože je mi persona p. Horáčka těžce nesympatická (starý valchaři o něm vědí svoje) a jeho podivný lavírování za bolševika, kdy bez problému studoval vejšku (takže kadrovej profil do jeho lapsusu zřejmě bez poskvrny), potom mohl studovat dál a dokonce vycestovat bez problému do kapitalistický ciziny (co komu za to slíbil ví asi jenom on a pár vyvolených) a při sametu se hned zase narval do správných pozic, o něčem vypovídá. Ale to nic nemění na tom, že tahle knížka se čte dobře a když si čtenář drží odstup a nebere všechno jako ryzí pravdu, může se ledacos dozvědět. Takže vlastně mám podobnej názor jako Digidub s komentem pode mnou.

Digidub
Digidub
15.09.2016 4 z 5

Nemám rád Michala Horacka, ale kniha se mi líbila, takže good job za kvalitně napsanou biografii.

Li-be-ro
Li-be-ro
22.07.2014 4 z 5

Knihu jsem četl mockrát,vždy mně osloví. Od dob prvního vydání však ve svých krédech zklamal Michal Horáček. No zklamal,prostě změnil favorita,řečeno sázkařskou mluvou.

Lucila
Lucila
14.12.2011 5 z 5

Mám ráda Michala Horáčka a tak se mi kniha moc líbila.