Kdo věří na zázraky

Kdo věří na zázraky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435402/bmid_kdo-veri-na-zazraky-G8E-435402.png 4 182 59

Gábina je docela obyčejná holka z malého města, která studuje vysokou školu, má skvělého kluka a velké plány do budoucna. Co víc si přát? Jenomže život není vždycky růžový. Jednoho dne zjistí, že láska jejího života není vlastně tak dokonalá, jak si původně myslela. Lépe řečeno, ona pro něj není ta jediná na světě… Naštěstí je tu Jakub, který má oči jen pro ni, a jak to tak vypadá, snesl by jí modré z nebe. Po počátečním odmítání se pomalu sbližují a Gábina postupně zjišťuje, že Jakub je ten pravý. Svatba a dvě děti na sebe nenechají dlouho čekat a Gábina i Jakub se ocitají ve víru rodičovských povinností a partnerského života. Najednou řeší spoustu patálií, které běžně vztahy doprovázejí, ať už jsou to starosti o děti, nebo o prarodiče, rodiče a sourozence. Do vztahu proniká všednost. Některé problémy jsou však horší než jiné, jako například mimomanželský vztah, nemanželské dítě a nakonec i hrozící rozvod, smrt nejlepší kamarádky či nemoc syna. Naivní mladá žena se tak postupem času stává dospělou ženou, která je vystavena těžkým životním zkouškám, její náhled na život a na jeho smysl se mění.... celý text

Přidat komentář

Val
13.03.2024 5 z 5

Knížka o tom , že život opravdu není jen procházka růžovou zahradou .
Hlavní hrdinka Gábina je velká sympaťačka , která by ovšem zasloužila svatozář. Klobouk dolů, já bych to takhle nezvládla.

aljoska83
28.02.2024

Kniha se mi dobře četla, jen byla hodně předvídatelná.


KatkaHutyrová
25.01.2024 4 z 5

Moc hezká knížka pro ženy. O životě. Ze života. Četlo se to hezky, jen ten konec mě úplně nebavil. Já bych knížku určitě proškrtala - takových 50 stránek má podle mě navíc. Některé pasáže a "zatáčky v příběhu" mi přišly úplně zbytečné a ani teď po dočtení nechápu jejich význam.
Jinak ale velice příjemné čtení. Připadá mi, že s každou knihou se autorka zlepšuje.

Clairka
17.12.2023 4 z 5

Na mě zbytečně natažený příběh, ale četl se hezky a rychle.

Radka1911
01.11.2023 3 z 5

Příběh byl zajímavý i když hlavní hrdinka se mi zdála až příliš naivní. Myslím, že knize by prospěl menší počet stran. Špatně se mi to četlo, bylo to zdlouhavé, knížku jsem četla nezvykle dlouho a měla jsem celou dobu pocit že se nedokážu začíst.

ANDY28
07.09.2023 5 z 5

UPS! Byla to s nimi zase jízda, ale krásná.

Ivka14
04.09.2023 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale nějak mě ten příběh nezaujal. Gábina mi místy přišla dost naivní.

Merlinit
27.08.2023 3 z 5

Ach jo. Těžko uvěřitelné, kostrbaté, naivní.

tittanie
16.08.2023

Od autorky jsem četla Violku, která se docela dala číst. Aspoň to byla oddechovka, ale tohle je podle mě hloupost.
Nemožné absurdní situace. A ten konec mě opravdu vytočil. Víc psát nebudu, protože jsem fakt naštvaná a úplně nechci, aby můj komentář odradil někoho, komu by se kniha mohla líbit.

JHoralka
04.08.2023 4 z 5

Krásný a čtivý příběh. Moc se mi to líbilo. Od autorky je tohle moje druhá kniha - četla jsem už knihu Violka (taky krásná kniha). Určitě si přečtu od autorky další její knihy.

Vžila jsem se do života Gábiny. Něco jsem odhadla, jak to nejspíš bude, ale byly tam také části, které jsem nečekala.

Doporučuji.

qwerb
04.04.2023 3 z 5

Kniha mi připomněla příběhy spisovatele Stanislava Rudolfa, které byly kdysi velmi populární. Dnes už tato témata až tak nevyhledávám, ale knížka za přečtení stojí, ale i když je dějově dost jednoduchá a předvídatelná.

JancaMia
31.12.2022 4 z 5

Jak mě bavila Violka a opuštěný dům , tak zázraky moc ne. Nicméně román je to i tak moc krásný .

mira399
23.10.2022 4 z 5

Hezky se mi příběh četl. Ze začátku to vypadá jako dívčí romance,ale pak hlavní hrdinka dostává naloženo...Od autorky už jsem četla Violku a i tahle knížka je povedená a čtivá.

vera5841
07.09.2022 4 z 5

Velmi čtivý příběh ze života. Začátek je naivní románek pro dívky, ale nakonec se dostaneme do těžkého příběhu běžné ženy. Hlavní hrdince život nakládá jedno trápení za druhým, až příběh může působit trošku nereálně, ale i realita umí být krutá. Stejně tak má Gábina velkou smůlu na chlapy, ale dle mého si za to může především sama. Je trochu naivní a snaží se žít dokonalý život a proto většinu nedokonalostí raději přehlíží nebo omlouvá a pak jí zůstanou oči pro pláč.
Věřte na zázraky! Dějí se...

knihovniceS
07.09.2022 5 z 5

Kdo věří na zázraky
Další nádherný příběh od této autorky. Prvotina Violka se mi moc líbila a „zázraky“ jsou ještě lepší. Příběh Gábiny se rozvíjí a krásně se čte. Holka to neměla jednoduché, život se s ní nemazlil. Prožívala krásné i méně krásné chvíle, vystudovala, vdala se, stala se matkou, učila na základní škole, kde poznala šikanu i u vlastního synka. „Bojovala“ s ředitelkou, změnila místo ... Slzy a sevřený krk jsem měla, byla jsem napnutá, stalo se toho hodně, nebudu víc prozrazovat, příběh opravdu doporučuji. Dávám 5 hvězd, kdyby to šlo, dala bych i víc.

marie3541
18.07.2022 4 z 5

Tohle je první kniha od této autorky,kterou čtu . A určitě si ještě přečtu něco dalšího . Ze začátku to bylo takové nemastné neslané , ale pak se příběh rozjel a já se začetla. Příběh hlavní hrdinky Gábiny je jak ze života. Láska ,manželství , děti , krize....... Ale opravdu se čte hezky. Konec byl za mne trošku úspěchaný, ale kniha jako celek se mi opravdu líbila. Ráda čtu příběhy a knihy od českých autorů.

Zoulinda
10.07.2022 5 z 5

Krásná, čtiva nečekaná...

romika
27.04.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila trochu mi připomněla knihu Chci tě mít ve skříni od Simony Votyové. Jinak za mě mohla být postava Gábiny víc propracovaná a vlastně i Jakub,nějak jsem si k nim úplně nenašla vztah,přišlo mi že o nich samotných vůbec nic nevím.

lalela
25.04.2022 2 z 5

Knížku jsem těžce dočítala, jen abych ji nemusela zařadit do škatulky nedočteno. Mnoho bylo nevyřčeno, mnoho bylo nevysvětleno, mnoho nedovysvětleno. Ač toto nebyla prvotina paní spisovatelky, mohla bych děj knihy přirovnat ke slohové práci žáka střední školy. Zápletka byla zajímavá, ale tak nějak těžce průhledná. Žádný překvapivý boom se nekonal, spoustu postav bylo v knížce zmíněno jen okrajově. Myslím, že bych ji mohla dát ještě šanci, ale nenadchla. O to víc mě mrzí, že je to opět spisovatelka z mého kraje.

Rou
15.04.2022 4 z 5

Nebavil mě začátek, ale pak už se kniha četla dobře, žádná nuda a hluchá místa. Doporučuji nenechat se odradit začátkem a knížku přečíst.