Kdo se směje naposled

Kdo se směje naposled https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210683/bmid_kdo-se-smeje-naposled-210683.jpg 4 39 15

Když máte pocit, že sebevražda je jediné řešení, je jasné, že se někde stala strašná chyba. Právě tak se cítil Matt Thomson. Přišel o všechno: o manželku, o děti, o zaměstnání, o všechny peníze, a dokonce i o klíč od bytu. Jeho život se však od základu změní, jakmile do něj vstoupí Joey Murphy, bývalý mariňák, podnikatel, učitel a rebel, který je záhadnou kombinací Forresta Gumpa, čaroděje Merlina a všech našich dávno ztracených nejlepších přátel. Jakmile se Joey dozví o Mattových strastech, učiní mu osudovou nabídku, kterou nelze odmítnout. Když si plácnou, Joey vezme Matta na jeho životní „jízdu po horské dráze“: desetidenní dobrodružství plné policejních honiček, hraní baseballu s šátkem přes oči nad propastí, nalezení ráje v restauraci s rychlým občerstvením a tréninku v tom, jak zahřát u srdce úplně cizí lidi. Joey představí Mattovi „opravdového učitele“, ale také mu pomůže pohlédnout bez obav do tváře nejhlubší temnotě a zoufalství.... celý text

Přidat komentář

Monika164
22.10.2019 3 z 5

Zajímavá,stojí za přečtení....

dia.riedl
14.10.2019 2 z 5

Ne, nelíbilo se mi to. Hlavní hrdina mi byl dost nesympatický, jako by vypil všechnu moudrost světa. Přišlo mi, že na cvičení s Joeym nahlíží hrozně povrchně. Cokoliv mu zadal, se mu hned povedlo...no prostě bylo to silně neuvěřitelné.
Navíc jsem neměla pocit, že by za svůj život a budoucnost nějak bojoval, spíš mu tak nějak všechno spadlo do klína..
Nezaujalo.


speciale88
11.01.2019 3 z 5

Zajímavá kniha nikdy sem nic podobného nečetla. Trochu mi trvalo se tím prokousat ale nakonec jsem ji přečtla celou.

kuky921
12.09.2018 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, donutí vás trochu zvolnit a nebrat si všechny věci hned k srdci. A hlavně si život užít...

marara
16.07.2018 5 z 5

Knih o duchovním rozvoji jsem přečetla už mnoho a moc jsem nevěřila, že tato mi něco dokáže dát. Ale opak je pravdou, zvlášť lekce "stejně jako já" mně vysvětlila, jak přesně je to se zrcadlením negativních vjemů a jak toto zrcadlení zpracovat. Nikdy by mě asi nenapadlo zpracovávat si i pozitivní zrcadlení. Škoda, že nemám svého osobního Joeyho, který by mě naučil, jak prožívat život intenzivněji a odstranil některé mé bloky.

Terka357
01.07.2018

Tuto knihu jsem si koupila ve slevě, zaujala mě hlavně obálka a i příběh vypadal zajímavě. Řekla jsem si tedy, proč do toho těch 40 Kč nevrazit? Teď děkuji vyšším silám za tohle rozhodnutí.
Knihu jsem začala číst v době, která pro mě byla lehce depresivní a pomalu jsem ztrácela chuť být součástí tohoto světa a žít život, který jsem si vybudovala. Ze začátku jsem se do čtení nutila, nevěřila jsem, že by mi kniha mohla pomoci, inspirovat mě. Opak byl však pravdou a já jsem v hlavním hrdinovi tak trochu našla sama sebe, bytost, která se neustále za něčím honí a nikdy nenechává věcem volný průběh. Kolikrát mě podobnost mezi mnou a Mattem rozesmála.
Joey mi byl neskutečně sympatický a díky jeho ztřeštěnému chování mě také občas zachvátil upřímný smích. Přála bych si, aby podobný člověk žil v mé blízkosti.
Během čtení jsem si označovala Joeyho myšlenky a pokyny, které bych ráda zařadila do svého života.
A závěr? Když jsem knihu před půl hodinou dočetla, cítila jsem se volná, neřízená okolním světem, jistá sama sebou a zdravě sebevědomá. Joeyho psychologie mi toho dala mnohem víc, než v co jsem doufala, a já znovu našla odvahu čelit životu, který se mi nyní nezdá tak složitý.
Děkuji, Arjuno!

jajakozena
26.05.2018 3 z 5

Občas trochu zdlouhavá, ale rozhodně stojí za přečtení a možná v ní také najdete něco, co potřebujete..

IngeeK
01.04.2018 5 z 5

Kniha mě zaujala anotací i obalem a hlavně jsem chtěla zjistit, jak je to s těmi beruškami, tak jsem si ji prostě musela koupit. :P Není to jen tak převyprávěný příběh, ale i životní rady (nijak spojené s tím či oním náboženstvím, nebo kulturou) zasazené do příběhu normálního muže, se kterým bychom se mohli každý více či méně ztotožnit. Knihu jsem dočetla na posezení, ani se mi nechtělo vstávat od stolu a stránky ubíhaly... Po poslední stránce, epilogu i poděkování, jsem knihu zavřela a cítila jsem se jako v nějakém transu. Nevím, jestli to bylo knihou, jejím živým popisem výbušných i uklidňujících částí, nebo tím, že už byly dvě ráno. Vzala jsem si kus papíru a načmárala toto:

Páni, tak nějak nevím, co si mám myslet. Mám úplně vygumováno. Všechno je tak vzdálené, veškeré problémy, né že bych od nich ke knize utekla, spíš jsou teď nicotné a nemám důvod je řešit. Zjistila jsem, že hodně věcí z knihy používám už teď, aniž bych si toho byla vědoma. Určitě je tento příběh pro můj život přínosem a snad si ho i někdy přečtu znovu.

freejazz
20.03.2018 5 z 5

celý problém našich existencií je v tom, že robíme zložité veci z jednoduchých a neriešiteľné zo zložitých. určite ani táto kniha nie je návodom na použitie života, ale ak čitateľ chce, ponúkne mu celú sériu otázok, nad ktorými je dobré sa zamyslieť.

kalache
03.01.2018 4 z 5

...že by to bylo až tak jednoduché...

jarrmilla
23.08.2016

Já jsem jednoduše nadšená. Super! Některé věci jsem zařadila do svého života, do svého smýšlení.

Radka_p
01.12.2015 3 z 5

Mne osobne prišla táto kniha akoby v nej bola opísana "psychoterapia životom", terapeuta však zastupoval akýsi zvláštny magický guru. V anotácií o ňom píšu, že je kombináciou Merlina a Forresta Gumpa, čo si po prečítaní úplne nemyslím ale Joey mal v sebe nejaké naivné čaro osobnosti ale určite nie forestovské. Príjemné čítanie, ktoré ponúka čitateľovi presne to, čo si z príbehu chce zobrať.

kacka4225
18.03.2015 5 z 5

Výborná kniha, zajímavá. Brala jsem ji jako oddechovku, ale moc jsem si neoddychla. Skvěle napsaná, zajímavé téma. :)

Renda
31.07.2014 2 z 5

Asi jsem knížku správně nepochopila, dle anotace jsem očekávala něco jiného. Knížka je zdlouhavá a prakticky o ničem. Snaží se o moudra, ale jediné moudro, které si po přečtení odnáším je ztráta času.

Clairka
13.07.2014

Vyborná :) jen trochu zdlouhavá ...

Kniha Kdo se směje naposled je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených4x
Knihotéce66x
Chystám se číst31x
Chci si koupit4x