Kdo postaví nejkrásnější domeček?

Kdo postaví nejkrásnější domeček? https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484733/bmid_kdo-postavi-nejkrasnejsi-domecek-Hex-484733.jpg 5 15 8

Veveřák Honzík vyzve svoje zvířecí kamarády do soutěže: kdo z nich postaví nejkrásnější domeček na stromě? Zatímco ostatní zvířata se s pomocí svých rodičů tuží a perou se s úkolem, co to jde, králičí holčička Chumlinka nedělá nic a každý den kamsi záhadně mizí. Má totiž velký plán. Když konečně nastane den, kdy mají zvířátka rozhodnout, kdo je vítěz, ukáže se, že Chumlinka ve vzdálenější části lesa připravila překvapení, které každému vyrazí dech. Něco tak úžasného svět jakživ neviděl! Ojedinělá knížka s krásným poselstvím a nádhernými ilustracemi si podmaní velké i malé čtenáře.... celý text

Přidat komentář

KlérTomson
04.12.2023 4 z 5

Knihu jsem dceři koupila na základě ilustrací, ty jsou krásné. Příběh mě osobně až tolik nezaujal.

Bonda
20.11.2023

Dcera si knížku oblíbila. Pro mě jsou ilustrace trochu moc líbivé a z textu příliš čiší výchovný záměr a propagace... no, nejspíš kapitalismu. Čekám, kdy dcerka vyjádří podiv, že chudý chlapeček nedostal peníze na ledvinu, dokud se jeho malá sestra neprojevila jako schopná podnikatelka-vizionářka. Nebylo by trochu lepší darovat peníze na ledvinu i těm nemocným dětem, které nemají geniální podnikavé sestry? Zatím to dceru nenapadá a příběh i obrázky si velice užívá, tak jí je dopřávám.


vlkove
09.07.2023 4 z 5

Krásné ilustrace.

ŽabičkaHannie
02.06.2023 5 z 5

Půvabný příběh a krásnými ilustracemi. Chytil mne u srdce. Můj mladší bráška to má stejně jako Davídek.

Sjuzana
27.05.2022 5 z 5

nadherne ilustrace a mily pribeh

milamarus
30.03.2022 5 z 5

Kniha, která má na obálce strom aneb další zájemce o jedenáctou příčku letošní čtenářské výzvy. // Byla radost být u toho! Přidávám štítek “veverky“ a stejně jako agatha2 a Sidonka3 knihu chválím. Abych však neopakovala to, co již zaznělo, napíšu tohle: myslím, že vidět činorodost druhého je inspirativní, a vidět, jak stavební práce probíhají, že nejdřív je třeba mít plán, pak je nutno sehnat materiál, nářadí, stroje, domluvit se s někým, kdo mi pomůže, být mu nápomocen, je poučné a diskuzi rozvíjející. Stejně tak lze s dětmi mluvit o přístupu Karličky a o přístupu Berta…, a nebo lze děti prostě jen nechat obdivovat onu vítěznou stromovou haciendu, která je - to snad můžu prozradit - od přízemí po nejvyšší patro, nádherná! // Za Golden Gate Bridge na straně dvanáct pomyslná šestá hvězdička navíc.

---------------------------------------------
CITÁT:
Zatleskala a samou radostí začala poskakovat po místnosti.

Knižní střípky
19.01.2022 5 z 5

Tento dětský kousek mě dojal již autorovým věnováním a dojetí v podstatě přetrvalo až do konce knihy. Nádherný příběh králičí holčičky Karličky, která má nemocného bratříčka čekajícího na novou ledvinu a jejich kamarádů, prostě musí dojmout každého... A ty ilustrace :-)

Sidonka3
29.11.2021

Moc líbivé a pro dětské oko určitě dokonale krásné ilustrace s příběhem o roztomilé králičí holčičce Karličce a jejích kamarádech, kteří soutěžili o to, kdo postaví nejkrásnější domeček. Příběh se odehrává především v lese v podzimním období a končí Vánoci. Nese se v charitativním duchu a snaží se upozornit na to, že nejlepší jsou věci, které neděláme jenom sami pro sebe, že je dobré myslet i na druhé a když pro svůj nápad strhneme ostatní, jsou nakonec s výsledkem všichni spokojeni.
Ilustrátor Chris Dunn má od nás pochvalu a nadšený paleček nahoru, oči a prsty jezdily po obrázcích sem a tam.
Knížka je určena dětem od 5 let.

Štítky knihy

Vánoce sourozenci pro děti od 5 let veverky podzim nemocné děti

Autorovy knížky

2021  96%Kdo postaví nejkrásnější domeček?

Kniha Kdo postaví nejkrásnější domeček? je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst10x
Chci si koupit6x
dalších seznamech5x