Kdo ovládá svět?

Kdo ovládá svět? https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94636/bmid_kdo-ovlada-svet-94636.jpg 4 14 2

Zajímavě pojatá a do zajímavých skutečností složená veřejně známá fakta. Autor ponechává na čtenáři, aby si o těchto (mnohdy do očí bijících) skutečnostech udělal vlastní úsudek.

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Wer beherrscht die Welt? , 1997


více info...

Přidat komentář

Romcajs
19.05.2023 3 z 5

Jak se říká ,, Není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu". Některé kapitoly mě bavily, některé mi přišli nudné. Takže 3 hvězdičky.

Metcheque
16.03.2017 2 z 5

Lincoln a Kennedy byli oba prezidenti USA. Oba byli zastřeleni. Náhoda? Nemyslím si. Vrah Lincolna se narodil v roce 1808, vrah Kennedyho se narodil v roce 1908. Náhoda? Nemyslím si. Jeden z vrahů střílel ze skladiště a byl chycen v divadle. Druhý z vrahů střílel z divadla a byl chycen ve skladišti. Náhoda?... ne, tak takhle opravdu ne.

Knížka je zajímavou mozaikou pozoruhodných náhod, o to žádná, ale spojovat tyto náhody se světovládným spiknutím je poněkud unáhlené.

Viktor Farkas není špatný spisovatel, co se týče duchařin, mimozemšťanů a magických míst. Ovšem napsat knihu, v které přesvědčivě a bez nějakých pečlivých odkazů na zdroje doložím, že svět je ovládán skrytými organizacemi, vyžaduje poněkud lepší práci s kontextem.