Kdo neharaší, není chlap

Kdo neharaší, není chlap https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413273/bmid_kdo-neharasi-neni-chlap-APC-413273.jpg 3 19 12

Nová kniha oblíbené autorky opět s patřičnou nadsázkou popisuje zážitky z cestování nejen po koutech naší země. S energií sobě vlastní se vás autorka pokusí přesvědčit, že náplní vyššího věku nemusí být jen vnoučata, sypání zrní holubům a diskuse o chorobách. Občas si můžeme i zaharašit, zejména když k tomu přispěje potřebná náhoda a věty, které dají vše do pohybu "No to jsem rád, že jsem tě po dlouhým pátrání našel! Jsem v Praze jen na skok a rád bych Tě viděl. Výmluvy nepřijímám".... celý text

Žánr:
Humor , Pro ženy , Literatura česká

Vydáno: , Lirego
více info...

Přidat komentář

Dejnau
11.08.2023 3 z 5

Cestovatelská příručka mi sice dala nějaký optimismus do života a poznatky z cest, ale bohužel jsem se několikrát přistihla, že usínám.. Vracím do knihobudky..

Hakl54
21.12.2022 3 z 5

Knihy od paní Mlynářové si začínají být podobné a občas mi připadá, že jsem příhodu již někdy četla. Jako nadšenou turistku mě pouze zajímá popis jejich cest a zajímavých míst.
Nevím proč v nadpisu bylo slovo harašení, když v knize žádné harašení nebylo.


DžejnK.
17.11.2020 2 z 5

Kniha není humorným odlehčeným románem, jak by člověk podle obalu očekával.
Je dějově nudným cestopisem, ale příjemně čtivým. Autorka, co by poctivá "zachycovatelka" svého pozorovacího umění, ve mně vzbudila obdiv. Energie, smysl pro humor, touha po poznání ji charakterizuje. Spokojená solitérka - hříšnice, inteligentní ženská oplývající zdravou sebeláskou putuje ve svém autičku (s otřesným pojmenováním Karkulka) po vlasti české, s cestovní kanceláří pak i po světě širém, a každý název údolí, turistické atrakce, každý svůj postřeh poctivě zaznamenává.
Jednotlivé kapitoly, kterých není v knize více než pět, pak na konci zaštiťuje myšlenkovým moudrem.

Svou poslední kapitolu ukončila jedinou pro název knihy charakteristickou myšlenkou, kterou ovšem v průběhu textu knihy nijak nerozvíjela:
“ Náplní vyššího věku nemusí být jen vnoučata, sypání zrní holubům a diskuze o chorobách. Občas si můžeme i zaharašit.”

Na závěr musím říct, že mi autorka prostřednictvím své knihy kus energie a chutí do života předala (velmi důležité), přestože jsem si při čtení poměrně nudila. Pro autorku je zřejmě “lhaní” či smyšlená fikce zcela cizím pojmem.
Fópa ovšem je, když se milovnice vína těší domů na láhev vychlazeného Modrého Portugalu.

paveL98
26.08.2020 3 z 5

má žena nám podle knihy plánuje výlety :)

Palmir51
13.06.2020 1 z 5

Přečetla jsem skoro všechny knihy autorky, ale - když pominu "průvodcovský styl" tohoto dílka, nemohu přehlédnout velké množství gramatických chyb - jak hrubek, tak interpunkce. Škoda - korektoři už nejsou, nebo se tolik šetří?

Arnulka
27.03.2020

Přečetla jsem asi 9 knížek od zmíněné autorky, jsou lehoučké, vtipné. Bohužel v téhle je snad nejvíc chyb, ať už pravopisných nebo interpunkčních, občas i stylistických, což snižuje úroveň knihy. Škoda, buď by se paní měla naučit lépe česky, nebo si nechat udělat korekturu. Až to udělá, budou to super knížky.

Lenka318
13.01.2020

tato kniha mi přišla spíš jako turistický průvodce než veselé čtení. Popis trasy, pak navštíveného objektu, připomenutí historie a nakonec ukázka z jídelního lístku. Za mne tentokrát zklamání.

douchova11
11.11.2019 2 z 5

Slabší než minulé knihy, ale jako oddychová četba při televizi může být :-))

Jájinka
22.09.2019 2 z 5

Bohužel nic moc.

alnahu
10.09.2019 2 z 5

I mě tentokrát připadala kniha tak nějak ošizená.Čekala jsem ,že se opět ,jako v předchozích knihách pobavím a tentokrát za mě - zklamání.

maryzka
17.07.2019 1 z 5

Sice kniha odpočinková, ale jak se lidově říká ,, Na jedno brdo.

JancaMia
11.07.2019 2 z 5

Novinka a asi nejslabší od autorky .. předchozí knížky bavily více ... tipla bych to na "horkou ruku" aby byl splněn termín ...