Kdo miluje nejvíc

Kdo miluje nejvíc https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157137/bmid_kdo-miluje-nejvic-4jM-157137.jpg 4 282 84

Jsou ženy, které zvládnou cokoliv. Až na pár věcí. Těch nejdůležitějších. Clare Eliasová od začátku těhotenství ani na vteřinu nepochybovala, že bude dobrou matkou. Vždycky přece všechno zvládla: je majitelkou prosperující sítě květinových síní, má hezkého (a o deset let mladšího) manžela Marka, který je jí po všech stránkách oporou. Clare se zkrátka vždy vydařilo vše, na co sáhla. Proč by se tudíž měla obávat něčeho tak přirozeného, jako je mateřství. Pak ale dvojčata přijdou na svět a Clare najednou zjišťuje, že nezvládá vůbec nic. Zoufale sedí na posteli a snaží se nevnímat, že má kruhy pod očima, neumyté vlasy a pobryndané tričko. Odjakživa tvrdila, že chůva nikdy nepřekročí práh jejího domu, ale teď ví, že pokud nevyhledá pomoc, zhroutí se. A tak do života Eliasových vstoupí mladá a půvabná Jenna, která péči o děti zvládá s profesionální nonšalancí. Její příchod však nepřinese pouze příjemné změny: Marc se najednou začne chovat odtažitě, pak vážně onemocní jedno z dětí… a následná smršť událostí postaví Clare – a vlastně i Jennu – do situace, v níž by se nechtěla ocitnout žádná žena na světě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Cradle Snatcher , 2011


více info...

Přidat komentář

princesse
02.08.2023 3 z 5

Souhrnem ... šlo to. Výtek by bylo spousta a myslím, že i zásadních. Nevím zda má autorka děti, ale pokud ano, tak toho o nich moc neví nebo měla u těch svých, stejně jako hlavní hrdinka, chůvu a tím pádem se jimi moc nezabývala. Pokud nemá děti, mohla trochu více studovat co ve kterém období děti přibližně dělají, jí apod. Je toho více a vrcholem je Craig a jeho zásah z čistého nebe v podobě lásky na první pohled. Příběh mi, zkrátka a dobře, přišel trochu nereálný.

Radimka
17.07.2023 2 z 5

Nechapu, že si někdo postaví děj na miminech a není schopen si zjistit, jak jsou na tom s vývojem ve čtyřech měsících. Tyhle pijou samy z hrnku a cpou se čokoládou. Příběh dost banální, sice mne bavilo vracení se v čase z pohledu různých postav, ale nestačilo to.


Marcik7
19.03.2022 4 z 5

Lepší, než jsem čekala.

janadibelkova
21.11.2021 5 z 5

Příjemné čtení, které má spád, určitě je tahle kniha vhodným dárkem, nejen k blížícím se Vánocům.

Stella_Reed
31.12.2020 3 z 5

Knížka se mi četla pěkně. Jen mi přijde, že jí něco chybí. Přijde mi, že se autorce něco nechtělo vysvětlovat, tak to prostě vynechala.

Kopretina
05.10.2020 3 z 5

Kniha jakoby namíchaná z Osm od Třeštíkové, Černobílý svět a Dej mamce pusu. Alespoň jsem si je připomněla. Jelikož jsem v karanténě, tak čtu. Nenadchne, ani neurazí.

martiline
24.08.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila a ráda jsem se k ní vracela. Není to takové, že se nemůžete odtrhnout ... je to takové příjemné letní čtení ...

tygřímáma
12.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Mateřství je dar. Ale mateřství s dvojčaty může být někdy i pěkně krušné. Není nic jednoduššího, než si najmout chůvu. To se ale nelíbí manželovi hlavní hrdinky a situaci řeší velmi nerozumným krokem.

Zuzanka46
13.04.2020 2 z 5

Neurazí, ani nenadchne. Některé pasáže knihy byly fajn, ale některé byly dost přitažené za vlasy

Martinaa24
25.02.2020 3 z 5

Nevím co si o této knize mám myslet.. Ze začátku mě kniha bavila, potom už se mi četla hůř a hůř. Příliš zdlouhavá dějová linka a ten konec byl až moc přehnaný.Podle mě by se celá kniha mohla zkrátit o polovinu a výsledek by byl mnohem lepší.

jaroiva
20.02.2020 3 z 5

Nějak nevím, jak hodnotit. Z knížek Tess Stimson, které jsem zatím četla, a jejichž styl se mi vážně líbí, je tahle ta nejslabší. Poslední dvě kapitoly obsahovaly tak nějak jiné věci, než by podle mě měly. Celou dobu se mi to opravdu hodně líbilo a ten konec to úplně pokazil. V podstatě celá linka s Cooperem byla tak nějak navíc. Libanon? Proboha proč?
Postupně mi byla Clare čímdál nesmypatičtější, ale nakonec mi připadala už jako totální kráva.
A co Xan? O tom měl být velký kus poslední kapitoly.
Ne, po dočtení této knížky ve mně zůstává pocit rozhořčení.

aimi
15.01.2020 3 z 5

Velice čtivá kniha od první strany. Vyprávění z pohledu všech zúčastněných osob. Některé situace odvyprávěny více postavami- zaujalo mě to, člověk viděl, jak na jednu a tu samou věc, reagují a vysvětlují si ji lidé různě. Konec se mi také líbil, jen se mohly ještě dovyprávět příběhy dalších zúčastněných. Je to vztahový románu dnešní doby, určený spíše pro ženy. A možná i proto tam autorka zařadila i trochu sexu. Bohužel popis skoro až vulgární, úplně do toho nezapadl. Kdyby k tomu přistoupila jemněji, citlivěji, bylo by to pro knihu určitě přínosné. Ale byla jsem spokojená, kniha neztrácela nikde dech. Pěkný román o vztazích a o lásce , partnerské, kamarádské, sousedské, a hlavně o té mateřské.

Evaho73
08.01.2020 5 z 5

Kniha podľa môjho čitateľského vkusu, ktorá má svojim spôsobom veľmi oslovila.
Štýl, akým je napísaná nemusí sadnúť každému, ale mne sa opakovanie niektorých dôležitých dejových zápletok z pohľadu viacerých rozprávačov veľmi páčil. Príbeh tým získava viac rozmerný pohľad na jednotlivé situácie, ktoré káždý z rozprávačov vnímal úplne inak a tým to bolo pre mňa obvzláštňujúce.
Celý príbeh v konečnom dôsledku vyznieva pomerne realistický, nie je tam prehnaná romantika.
Moja top scéna bola tá, kde sa jedna z postáv zrieka lásky bez budúcnosti v prospech šťastia milovanej osoby.
Táto postava s temným charakterovými črtami asi dokázala milovať najviac....

MT23
07.07.2019 4 z 5

Kniha byla příjemnou letní oddychovkou, ačkoli osudy postav nebyly zrovna šťastné.. Moc příjemně se četla, určitě si od autorky ráda ještě nějakou knihu přečtu..

Laška082
24.03.2019 5 z 5

Moc se mi to líbilo, inteligentní a kultivovaná oddychovka ze života. Pravda, nejspíš hlavně pro ženy, ale co. Někdy taková kniha udělá dobře. Přečteno jedním dechem.

aydam
29.10.2018 4 z 5

Žádná červená knihovna, nýbrž napínavý román z dnešní doby. Realistický příběh s prokreslenými charaktery postav. Zpočátku jsem nenáviděl Clare, posléze se však ukázalo, co je vlastně Marc zač. Moc bych si přál ještě doplňující část o Xanovi (je mi líto, že je sám se svým trápením).

helenkan
09.08.2018 3 z 5

Clare měla zvyk vše plánovat a všechny řídit. Po narození dvojčat se jí to jaksi vymklo a zjistila,že nejde nic jak si představovala. Docela zajímavý příběh a kdo byl v něm nejsympatičtější? Alespoň pro mě? :-) Alexander (Xan). Celkový dojem dobrý. :-)))

Ester59
11.07.2018 2 z 5

Nelibilo se mu na teto knize skoro nic, cervena knihovna, opakovani děje pohledem vice postav a ty sexualni sceny jak z porno románu.

pokecka
07.07.2018 4 z 5

zajímavé čtení, líbí se mi styl autorky

cukrovka
13.04.2018 4 z 5

Zajímavé čtení. Vadilo mi zpětné opakování některých scén. Trochu jsem se v tom ztrácela. Ten závěr byl dost uspěchaný a na Clare jsem se zlobila za to, že byla ochotná se znovu vrátit k Markovi.

Autorovy další knížky

Tess Stimson
anglická
2013  80%Kdo miluje nejvíc
2013  83%Co je tvoje, je i moje
2014  76%Hra na lež
2012  81%Manželka, která utekla
2014  73%Otevřené manželství

Kniha Kdo miluje nejvíc je v

Právě čtených3x
Přečtených415x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených16x
Knihotéce206x
Chystám se číst152x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x