Kdo maže, ten jede

Kdo maže, ten jede https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456003/bmid_kdo-maze-ten-jede-B5G-456003.jpg 4 243 74

Josefína Divíšková série

< 4. díl >

Dva dny ve mlýně odříznutém sněhovou vánicí od okolního světa se mohou ze začátku jevit jako příjemně strávený víkend. Zvlášť když jeho majitel – bohatý podnikatel Kryštof Oplt – chystá večírek.

Přidat komentář

rafan65
16.03.2024 5 z 5

Jsem opět spokojený, Josefína Divíšková znovu nezklamala, perfektní čtení které čtenáře hodí do pohody. Zápletka je trochu slabší, zato humorných pasáží obsahuje tento díl spoustu, to mě osobně vyhovuje. Tyto odlehčené knihy mám hodně rád čtou se krásně a člověk se zasměje.

Honey0105
30.10.2023 3 z 5

Tenhle díl byl trochu slabší. Vrahoun byl jasný už od začátku. Josefína baví stále a těším se i na další díly, ale jsem ráda že mám tento již za sebou. Poslouchala jsem znovu v audiu a byla jsem překvapená, protože je kniha namluvená stejnou autorkou jako díly předchozí, ale některé postavy jsou najednou namluveny s úplně jinou intonací. A to zejména paní starostka. Přesto se ale poslouchalo příjemně. V knize se objevilo plno vtipných momentů a nezbývá než se těšit na pokračování.


Marcik7
27.06.2023 4 z 5

Paní Rejfová píše svižně, vtipně, čtivě. Tentokrát zabydlela příběh velkým množstvím postav, možná až zbytečně moc velkým. Přesto se to četlo dobře a míním pokračovat dalším dílem a doufám, že se Josefína s Tvrdíkem udobří.

Jordanka9
17.06.2023 4 z 5

4.kniha ze série Josefina Divíšková i moje čtvrtá, i když jsem četla na přeskáčku, jak se mi knihy dostaly do rukou v krajské knihovně . Nenáročné úsměvné čtení - hlavni hrdinka Josefína, všetečná učitelka výtvarné výchovy ZUŠ alias česká Jane Marplová opět úspěšně zasahuje do vyšetřování vraždy k nemalé libosti milence komisaře Tvrdíka. Slupla jsem jako malinu, podobně jako ostatní 3 knihy série, ty další bohužel v knihovně nemají. Doporučuji i pro černý humor v podobě imaginárních rozhovorù s babičkou a jejim prknem ve vaně...

knihovniceS
12.05.2023 3 z 5

Kdo maže, ten jede
Jednoduché čtení, oddechovka, zmatek v postavách, tentokrát jsem se nemohla začíst ... Jsem zklamaná, dávám 3 hvězdy. Ale přečtěte si příběh sami, třeba váš názor bude jiný.

marlowe
26.04.2023 2 z 5

S čím jsem byl nespokojen?

1) Nepřehledné a matoucí.
2) Při "dělání humoru" je až příliš často tlačeno na pilu.
3) I humoristický román musí mít logickou, uvěřitelnou kostru.
4) Zařadit do románu nadlimitní počet osob si mohou dovolit jenom ti autoři, kteří zvládnou od sebe jednotlivé postavy odlišit natolik (popisem, charakteristikou jejich činnosti, mluvou ap.), že se v nich čtenář dokáže bez problémů orientovat. Mně se jednotlivé postavy, díky jejich plochosti, nejenom pletly (zvláště když se z dialogů stávaly "mnohology", kde se do hovoru chaoticky zapojovalo více lidí), ale u řady figur jsem vlastně ani nepochopil důvod jejich literární existence.
5) Nadbytečnou ("nevyžádanou") obhroublost v dialozích i popisech jsem vnímal jako škrábance na vinylové desce.

perlas.ps
25.02.2023 5 z 5

Josefina Divíšková a komisař Tvrdík mě prostě baví. Třetí kniha a pokaždé se dost nasměju. Highlight pro mě byla tentokrát Miroslava a její chování ke "Kájovi".

Johny_H.
24.11.2022 4 z 5

Dost povedený díl. Akorát se hůře orientuje v postavách. Tak musím strhnout jednu hvězdu.

Kackac77
12.10.2022 4 z 5

Poslouchalo se to opět dobře, předešlé dvě knížky mi ale připadaly o něco lepší. Ne zase tak moc, aby mě to ohradilo od dalšího dílu.

janina66
18.09.2022 4 z 5

Opět jsem se bavila, někdy i nahlas. Ovšem předešlé knihy se mi líbily více.

Sigurd_Lesandi
04.09.2022 3 z 5

S Josefínou jsem měl první zkušenost letos na jaře a ihned mě uchvátila její svérázná a zábavná osobnost a odlehčení celého příběhu. Jako předešlé díly, tak i tento se stále veze na příjemné vlně detektivní komedie.
Hned na začátku jste vhozeni do prostředí mlýna, kde se celý příběh odehrával, a kde se taky pohybuje hodně postav. Tady jsem se místy začal trochu ztrácet. Hodně jmen, hodně příjmení a všichni se pořád pohybovali tak rychle, že bylo náročné, ujasnit si, kdo je kdo. Nakonec jsem se nějak chytl, ale hned to tedy nebylo.
V příběhu mi oproti minulým dílům taky něco chybělo. Pořád to byla fajn oddechovka, ale celé to působilo krapet zpomaleně. Je jasné, že za to zčásti může i prostředí, které nedávalo tolik možností, ale místy se až moc určité motivy opakovali a bylo vidět, že autorce poměrně rychle došly nápady.
Konec byl fajn. Nechci tvrdit, že to bylo něco světoborného, ale k celkovému vystavění knihy se to hodilo a já osobně to neodhadl.
Suma sumárum mohu říct, že pokud hledáte nějaké oddechové čtení či poslech, tak vám i tento díl mohu doporučit, ovšem oproti minulým dílům, a i detektivkám takovým, je to slabší.

moničina
31.08.2022 3 z 5

Prvý diel Kdo inému jamu kope ma vobec nenadchla. Ale keďže som dostala 4 knihy do daru, rozhodla som si prečítať ďalší diel. A dobre som urobila. Táto kniha je vtipná, moc sa mi páči uzavretá spoločnosť a výborný ironicky opis jednotlivých osôb. A zasnežená krajina, lyžovanie, neschopne lyžiarske duo Jozefína a jej svagor. Kriminálna zápletka je o ničom, záver slabší, ale knihu som poňala ako takú vtipnú sondu do uzavretej spoločnosti svojskych ľudí. Autorka sa vyrazne zlepšila oproti prvej absolútne nevydarenej knihe. Jedine, čo ma nezaujalo a čo ma nudí bola nezáživná a umelo posobiaca hlavná postava. A chémia medzi nou a komisárom opäť absolútne nefungovala. Autorka by mohla úplne vynechať to milenecke čudo a venovať sa len tej spoločnosti. Túto knihu si nechám a neskončí v knižnej búdke.

katallinka
30.07.2022 4 z 5

Třetí kniha za jeden týden od autorky, tam moc mě to baví. Tentokrát jsem se malinko ztrácela v množství postav, ale stále mě baví Josefínino zasahování téměř do všeho a její smysl pro humor.

INCOGNITOREADER
13.06.2022 3 z 5

Taková variace na známé téma: omezený počet lidí v uzavřeném prostoru a stane se vražda. Kdo je pachatel? Zahradník tentokrát chybí, tak kdo to bude?
Za mě první díl stále zůstává nepřekonaný.

Acnaj
29.05.2022 3 z 5

Tato kniha mi v sérii přišla zatím nejslabší, ale i tak jsem si u ní odpočinula...

Ternem
02.04.2022 1 z 5

Musím říct, že mě kniha i Josefína zklamala. Marně jsem v ní hledala aspoň tu vtipnost. Byla to za mě nuda a to jsem poslouchala audioknihu, která měla díky paní interpretce alespoň jiskru v hlasu. Zachránili to občas i Josefíniny příbuzní, ale tím to bohužel končí.

harena
20.12.2021 5 z 5

Opět vtipné čtení, bavilo mě, jak se střelená Josefína nedá odradit a s nadšením pátrá po vrahovi nebo po vrazích, i když několikrát se zdálo, že má namále. Krátké kapitoly, příběh běží kupředu bez zastavení a odbočování, chvíli nás drží v napětí a chvíli se hlavně bavíme. Mně se tento díl líbil a těším se na další.

Amneris
03.12.2021 3 z 5

Na další knížku o Josefíně Divíškové jsem se moc těšila, ale tentokrát jsem trošku zklamaná. Nevím, zda to bylo tím prostředím, kde se stal zločin nebo zbytečným množstvím postav, které v ději akorát dělaly nepořádek a neměly se samotným zločinem nic společného... Pevně doufám, že další díly budou zase jako ty předchozí.

renefer
08.11.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, některé scény byly docela vtipné ale občas mi přišlo, že se autorka snaží tam ten humor protlačit za každou cenu.

Placka007
06.10.2021 5 z 5

Pro mne naprosto úžasná oddechovka. Černý humor, rady babičky, ... čte se to samo. Moje třetí kniha této série a opět nezklamala.