Kdo byli Inkové?

Kdo byli Inkové? https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144359/kdo-byli-inkove-144359.jpg 5 2 2

Autor Ing. Miloš Vajkrt se zamýšlí nad původem Inků, vyvrací stávající vědecké teorie a přináší nové nápady a podněty, jak objasnit tuto záhadnou kapitolu v dějinách předkolumbovských civilizací. Kniha začíná dobyvačnou výpravou Španělů do Peru, zajetím a usmrcením posledního Inky Atahualpy v roce 1533. Zároveň autor rozebírá situaci v inckém státě, který v tomto období pustošila občanská válka a bratrovražedný boj mezi adepty na nového Inku. Po první kapitole autor Španěly opouští a plně se věnuje Inkům. Popisuje jejich státní správu, územní výboje, znalosti a stavební dovednosti. Poukazuje na podobnost inckých staveb a soch a staveb na Velikonočním ostrově. Z toho odvozuje možný původ Inků. Další předkládanou teorií je názor, že první Inkové, kteří přišli do prostoru budoucího Cuzca, byli mimozemského původu. Tuto možnost odvozuje z indiánských legend i neobvyklých dovedností, které Inkové měli. Autor polemizuje s mnoha uznávanými vědeckými teoriemi, které vyvrací a zpochybňuje. Zároveň sám předkládá pouze úvahy bez nároku na definitivní řešení této otázky.... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , Futura
více info...

Přidat komentář

alcan
23.01.2018 5 z 5

Naprosto jedinečná kniha o tom jak to alternativně s Inky mohlo být. Pokud by nějaká záhadologická literatura neměla chybět v domácí knihovně, pak je to tato kniha.

PavelR
06.01.2013 4 z 5

Stavitelské umění i úroveň společnosti byli u Inků na mimořádné úrovni, skutečně se nabízí otázka, odkud se ona vládnoucí dynastie vzala a díky čemu dokázala během pár století úplně ovládnout obrovské území. Třeba zrovna tak, jak popisuje autor :-)


Autorovy knížky

Miloš Vajkrt
česká, 1942
2008  90%Kdo byli Inkové?

Kniha Kdo byli Inkové? je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x