Kde rostou peníze?

Kde rostou peníze? https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233910/bmid_kde-rostou-penize-d2r-233910.jpg 4 10 4

Každý rodič se dřív nebo později dostane pod palbu otázek: „Kde se ,líhnou‘ v bankomatu peníze?“, „Proč mi nechce koupit všechno, co se mi líbí?“, „Co je to výplata?“, „Co je to nájem, dluh, úrok a jaký rozdíl je mezi půjčkou a dárkem?“ Trn z paty může rodičům vytrhnout právě tato kniha Denisy Proškové. Až si ji děti mladšího školního věku (společně s rodiči) přečtou, měly by chápat souvislost mezi prací a získáváním peněz a orientovat se v základních finančních termínech. Malé čtenáře světem financí provází druhák Adam a jeho mladší sestra Adélka, jejich rodiče a formou pohádek také zvířecí rodiny Veverkových a Medvídkových. Knížka, doprovázena třiceti ilustracemi, přináší víc než rámcovou orientaci ve světě peněz. Děti se z ní dozví i to, proč je hloupé někomu závidět a že v životě existuje spousta důležitých věcí, které se za žádné peníze koupit nedají. A protože knížky pro tuto věkovou kategorii by vždy měly mít i něco navíc, mohou si děti některé ilustrace samy vybarvit.... celý text

Přidat komentář

PFP
08.07.2021 5 z 5

Hledala jsem něco pro syna, co by sumarizovalo základy finanční gramotnosti vzhledem k jeho věku. Tohle je sice primárně pro dítka ve věku konce školky - začátku školy, ale řekla bych, že ani o něco starším neuškodí. Za mně skvěle usebrané a vysvětlené základní termíny, pro děti zasazené do příběhu, včetně zvířátek. Zároveň je vše doplněné hezkými obrázky, které si, kdo chce, může vybarvit. Výhoda je i český kontext, což definitivně usnadňuje pochopení.

Šalamoun
03.06.2019

Pěkná,lehká kniha o penězích.Pro děti moc pěkná.


zdenka0589
29.07.2018 odpad!

V knize jsou lživé a manipulativní informace, autorka ví zřejmě o ekonomii velmi málo. Nedoporučuji.

Micheline
05.08.2016 5 z 5

Skvělá finanční gramotnost pro malé děti. Obě mé děti se v mnoha situacích poznávaly, chlapci zjistili, že nejen jejich rodiče jsou "nepřejícní, lakomí, nekoupí vše co po nich chtějí ...". Opět skvělá kniha, doporučuji všem rodičům a hlavně dětem :o))

Kniha Kde rostou peníze? je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x
Chystám se číst7x
Chci si koupit4x