Kde má cvrček uši aneb Chytrej jak rádio

Kde má cvrček uši aneb Chytrej jak rádio https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254892/bmid_kde-ma-cvrcek-usi-aneb-chytrej-jak--254892.jpg 4 22 6

Kolik má žížala srdcí? Co nosí Skotové pod kilty? Můžeme na Mount Everestu uvařit vajíčko? Odpovědi na tyto i další záludné otázky přináší každou sobotu a neděli ve vysílání Českého rozhlasu Encyklopedie Radiožurnálu. A protože se tyto zajímavé informace v éteru jen mihnou, přicházejí autoři encyklopedie s jejich knižním vydáním. Publikace Kde má cvrček uši aneb Chytrej jak rádio nabízí to, co se v běžných encyklopediích nedočtete. Stručnou a zábavnou formou představuje nová a neznámá fakta a zajímavosti z oblasti historie, medicíny, kultury, společenských či přírodních věd. A nejen to – snaží se také přijít na kloub mnohým populárním mýtům či nahlédnout pod povrch toho, co se každodenně děje kolem nás. Máte chuť si rozšířit své vědomosti a ještě se u toho pobavit? Encyklopedie Kde má cvrček uši aneb Chytrej jak rádio je ideální čtení do vlaku, na plovárnu nebo jen k ukrácení dlouhé chvíle.... celý text

6219
6219
26.03.2022

velmi zajímavé články. my jsme to přečetli a koupili tuto knihu jako dárek paní učitelce - byla nadšená, neustále z toho čerpá a dává zajímavé hádanky.. tak schválně.. kdo víte, kde má cvrček uši:)?

určitě to není oddechovka na čtení před spaním, ale kdo má rád zajímavé články a je zvídavý.. určitě doporučuji

Robodruh
Robodruh
03.12.2021 5 z 5

Knížka, kterou je fajn mít v knihovně kdykoliv poruce pro chvíle, kdy si chcete přečíst něco krátkého nenáročného a trochu se u toho pobavit. A přitom nechcete něco úplně laciného. Ať si nalistujete namátkou jakoukoliv část, něco zajímavého se dozvíte nebo si dosavadní znalosti zasadíte do kontextu.


xxtom
xxtom
29.12.2016 5 z 5

Perfektní výběr zajímavostí z různých oblastí a témat. Už se těším na druhý díl.

SBH
SBH
11.04.2016 odpad!

Smysl této knihy mi unikl velmi brzy a nadobro. Většinu odpovědí člověk zjistí jednodušeji a přesněji na wikipedii (a to není informační zlatý důl lidstva), dobrou třetinu hesel by měl průměrně vzdělaný a sečtělý občan ČR znát (a který jiný by si tuto knihu koupil?), třetina byla naprosto nezajímavá (jak odhadnout počet účastníků demonstrace? cože?), a když už se objevilo heslo, s nímž jsem si nevěděla rady, odpověď v převážné většině zněla - no sorry, my to vlastně taky nevíme. Ach ne! Opravdu jediný interesantní dotaz a zajímavá odpověď byly - kde má cvrček uši? Ale psát o tom celou knihu?

Ewik
Ewik
23.03.2016 5 z 5

Zajímavá útlá knížečka plná informací, která poučí i pobaví. Pořád kolem sebe slýchám: "Seš chytrá jak rádio," takže když se na pultě objevila tahle kniha, zákonitě se mi musela dostat do rukou.
Teď už vím: Kde má cvrček uši, kde se vzaly výrazy jako "paroháč" nebo grog a taky kolik gigabytů dokáže uchovat náš mozek. Ano, teď můžu tvrdit, že jsem chytrá jak rádio. :-)

Metcheque
Metcheque
11.02.2016 5 z 5

Krátká oddechovka (přesto má přes 300 stran), která pobaví i poučí. Doporučuji celé rodině.

Kniha Kde má cvrček uši aneb Chytrej jak rádio je v

Právě čtených1x
Přečtených33x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst14x
Chci si koupit4x