Kde domov tvůj...?

Kde domov tvůj...? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41370/bmid_kde-domov-tvuj-bV9-41370.jpg 3 31 4

Než se mocným podařilo ignorovat - a pak i umlčet - celonárodní nesouhlas s válkou, stanul jeden muž na oscarovém jevišti a před miliardou lidí setřel vrchního velitele za jeho fiktivní prezidentství a fiktivní válku. Nyní, o pouhých několik málo měsíců později, se ta slova kupodivu stala obecně akceptovanou pravdou o stavu země. Ano, MICHAEL MOORE je tím, kdo vyslídí Hloupé Bílé Muže na všech místech. Má spadeno na vypasené kocoury, zelené mozky, prolhané politiky. The Guardian ho označuje za "budíček, kopanec do mentálního zadku." A teď se vrátil - odvažuje se položit nejnaléhavější otázku této zlé doby: Kde domov tvůj...? MICHAEL MOORE si v této knize zvolil poslání: Změna Režimu. Muž, který vjel do Bílého domu po kolejích namazaných tatíčkovými naftařskými kamarády, je jedním z mnoha cílů Mikeova zžíravého bádání už v jeho prvotřídním hitu Hloupí bílí muži, nejprodávanější publikaci literatury faktu roku. Teď už není v bezpečí nikdo: podnikatelští baroni, kteří vytunelovali miliony z celoživotních úspor svých zaměstnanců, zákonodárci, kteří nás ve jménu "bezpečnosti vlasti" zbavili občanských svobod, a dokonce ani ten váš pravičácký švagr (ano, každý z nás nějakého má), kterému se rok co rok daří pokazit svým idiotským blábolením nějakou tu rodinnou sešlost.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Politologie, mezinárodní vztahy

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dude, where´s my Country? , 2003


více info...

Přidat komentář

dr.horrible
18.02.2023 4 z 5

Hodne zábavné a dosť sa s tým stotožňujem. A tej demagógie nebolo tak moc. Aj keď pocit trochu, jak čítať včerajšie noviny.
Trčí mi to v knižnici od roku 2005.

adelinka
05.09.2014 3 z 5

kniha začína pádom dvojičiek a je zameraná celkovo na politiku - autor vyjadruje celkovo svoj názor či už na zbrojenie, ťažbu ropy, ekológiu..... Chviľami sa mi zdali niektoré pasáže nudné, ale vcelku sa s niektorými názormi stotožňujem. Skôr by som knihu odporúčala čítať zároveň s nejakým románom, ja som to trochu neodhadla a vybrala som si ju na víken do Viedne.....(možno to bol dôvod, že som si pri nej až tak neoodýchla)


Adigiotto
18.04.2014 3 z 5

Celkom dobre investovaných 10 centov.

Marquis
17.04.2013 4 z 5

Literatúra faktu (ak sa to tak dá nazvať) nebola nikdy zábavnejšia. Moore s cynickým humorom popisuje obdobie Bushovej samovlády a robí to tak očarujúcim spôsobom, že sa mi táto inak nezaujímavá téma vryla hlboko pod kožu. Už len úvodník s fiktívnym varovaním FBI je kapitolkou samou o sebe, nieto ešte polemizovanie o Bin Ládinovi a jeho behaní po jaskyniach s dialyzačným prístrojom, či vízie budúcnosti bez ropy a jej produktov. Najlepšie investované jedno euro.

Autorovy další knížky

Michael Moore
americká, 1954
2004  68%Hloupí bílí muži
2005  83%Fahrenheit 9/11
2005  70%Kde domov tvůj...?
2005  77%Uvěří nám ještě někdy?
2020  89%Klasická filozofie v kostce

Kniha Kde domov tvůj...? je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce20x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x