Každá sedmá vlna

Každá sedmá vlna https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120606/kazda-sedma-vlna-120606.jpg 4 434 85

Emmi a Leo série

< 2. díl

Myslel si, že na ni dokáže zapomenout. Hlupáček Leo, který si zrušil e-mailovou schránku a odletěl do Bostonu. Nebo si nepamatujete poslední slova románu Daniela Glattauera Dobrý proti severáku? UPOZORNĚNÍ. E-MAILOVÁ ADRESA BYLA ZMĚNĚNA (...) PŘÍPADNÉ DOTAZY PROSÍM ADRESUJTE SPRÁVCI SYSTÉMU. Nevíte, o čem je řeč? Zamilovali se do sebe, aniž by se kdy viděli. Píší si a čekají na sebe ve svých schránkách elektronické pošty. A nyní má tento e-mailový románek románové pokračování. Glattauer ho napsal na přání čtenářů, kteří se s Leem a Emmi nedokázali rozloučit. Teď dostávají druhou šanci. Leo Leike se vrací do Vídně po roce stráveném v Bostonu. Nevyzvednuté e-maily od Emmi už na něj čekají. Oba si uvědomí, že se svých citů tak lehko nezbaví. Možná je tohle skutečně ta chvíle, kdy se konečně potkají. Jenže Emmi je stále vdaná a Leo navázal nový vztah. Když se ovšem šest vln rozbilo o břeh, sedmá se právě valí - a v novém románu Daniela Glattauera je to právě sedmá vlna, která přinese překvapení. Práva na knihu byla prodána do více než třiceti zemí... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Alle sieben Wellen , 2009


více info...

LuckaK.088
LuckaK.088
včera 4 z 5

Jako u prvního dílu jsem se od čtení nemohla odtrhnout (spánek až těsně před kuropěním = v práci zombie). Jediné, co bych vytkla, je délka. Spojila bych oba díly v jeden a lehce zredukovala. Přeci jen ta cesta, než oběma došlo nevyhnutelné, byla maličko zbytečně natahovaná. To ale nebrání vřele doporučit k přečtení.

joanb
joanb
27.04.2023 5 z 5

Rychle přečteno. Konec byl překvapivý a Emmi mi tentokrát nelezla na nervy :o).


aNGie5
aNGie5
23.11.2021 5 z 5

Skvěle napsané pokračování romantického příběhu

MirkaProk
MirkaProk
26.08.2021 4 z 5

přečteno za jeden den. Příjemně to navázalo na první díl. Některé pasáže byli trochu ohrané. Chci ho, ne vlastně nechci, chci ho, ale nemůžu ho mít a tak stále dokola. Ale dopadlo, tak jak jsem si přála a představovala, takže závěr je, že se mi to líbilo. I když první díl byl hezčí.

š.m.i.k
š.m.i.k
29.05.2021 5 z 5

Jsem ráda, že jsem si dala oba díly hned bez přestávky po sobě. Emmi mě dost iritovala v obou dílech. Myslím že razila heslo "nevím co chci a nedám pokoj, dokud to nedostanu", ale Leo byl fakt třída ;). Oba si hezky vykrmovali vlastní iluze, ale já jsem nutně potřebovala SPOILER aby se to vyvinulo do krásného romantického závěru. Od půlky Severáku jsem byla čím dál víc rozladěna. Taky proto jsem hned sáhla po dalším dílu, bylo tím pádem jasné, že budou pokračovat :)

Lienilda
Lienilda
04.05.2021 3 z 5

Po přečtení prvního dilu jsem se hned pustila do druhého. Některé konverzace se pořád opakovaly dokola, ale rychle se to četlo a jsem ráda, že vím, jak to dopadlo. Ještě by me zajímalo jak autor normalne pise, asi od nej zkusim jeste nějakou jinou knihu.

jaroiva
jaroiva
05.01.2021 5 z 5

Zpočátku mi připadalo, že to bude jen zbytečně natahované pokračování Dobrého proti severáku, ale postupně to získalo zase náboj.
Jen škoda toho - pro mě už méně uvěřitelného - konce, to podle mě náboj zase ztratilo. Ale jak jinak to zase ukončit, že? (Nevím, odkdy hledám v milostných románech uvěřitelnost.)
V žádném případě se ale moje obavy z nastavované kaše nepotvrdily. I druhý díl byl nabitý emocemi. A, stejně jako v běžném životě, se nepřestávám divit, jak je možné, že se i textově dají emoce přenést. To vidím v denodenním kontaktu se zákazníky po e-mailu.
A to stačí opravdu jen pár řádků (nebo snad pár řádků denně/týdně/měsíčně ? :) ).
Každou sedmou vlnu není potřeba číst proto, abyste se dozvěděli, jak příběh dopadne, to je asi každému jasné už jen z toho, že existuje nějaké pokračování "severáku", ale zajímavé je si tu cestu prostě projít spolu s hlavními aktéry.

Bája89
Bája89
08.12.2020 3 z 5

Z Každé sedmé vlny mám pocit, že se Daniel stal obětí svých čtenářů. A co hůř, že měl seznam toho, co po něm chtějí a postupně si odškrtával, co už má napsané. O kapitolu méně a byl by to solidní konec. Oproti Dobrý proti severáku jsem byla dost zklamaná. Bylo toho moc. Z pokračování se stalo klasické čtenářské rozčarování.

čika
čika
03.11.2020 2 z 5

Audiokniha - skvele vykony. Prvy diel pobavil, druhy otravil. Uz to tu bolo povedane, tak sa nebudem opakovat. Preskocila som poslednych par casti, lebo uz ma to nebavilo furt dokola. Mozno som nieco podstatne zmeskala, laskavy ctenar promine....

hanavka
hanavka
01.11.2020 3 z 5

Doporučuji knihu číst v zátahu s prvním dílem, potom je to jednolité a zábavné.

Moje motivace poslechnout si i druhý díl byla jednodušše v tom, že jsem hlavním hrdinům, a i sobě, chtěla dopřát jiný konec. A tak ho mám. Obě knihy byly příjemnou jednohubkou do podzimního víkendu, ale ne takovou, ke které bych měla potřebu se vrátit.

Anna 13
Anna 13
13.10.2020 4 z 5

"Proč by jinak mělo cenu žít, když ne pro iluzi všeho?"

Když jsem před pár dny přečetla první díl této série - Dobrý proti severáku, nemohla jsem jinak, než ho ihned přečíst ještě jednou. Poslední stránka té knihy byla zároveň opětovným začátkem. Návratem. Zamilovala jsem se do toho příběhu. Šíleně.

A dnes jsem dočetla druhý díl. Byl dobrý. Vlastně víc než dobrý. Je neuvěřitelné, kolik moudrosti, kolik života ty knihy v sobě obsahují. Ale už se s poslední stránkou nevrátím na její začátek. V tom bude asi jejich rozdíl.
Nicméně jsem ráda, že znám celý příběh Emmy a Lea. Zbožňuju je. Budou mi chybět. Ale zároveň se mnou jdou dál. Beru si je do života s sebou.


Nezapomenutelné. Dechberoucí. Jedinečné.

mariela.elish
mariela.elish
10.05.2020 5 z 5

NÁDHERNÁ KNIHA!
Tak by som chcela vedieť ako to pokračovalo medzi Leom a Emmi juuuuj krásne čítanie! Zhltla som ju na posedenie ♥

Alena33
Alena33
18.04.2020 5 z 5

Pěkné pokračování ...... mne se líbilo

cukrovka
cukrovka
12.02.2020 3 z 5

Tak tenhle díl už jsem číst neměla. I když je to napsáno čtivě, nenadchlo mě to tak jako první díl. Zde mi to přišlo celé takové ufňukané. Nejdřív fňuká a škemrá jeden a pak zas druhý a než aby se pořádně domluvili tak se do nekonečna v tom fňukání střídají.

Chesterton
Chesterton
10.11.2019 1 z 5

Trocha prázdnoty a happyend obrácený naruby?
Uslintané, pokřivené ? Ano. Mexická telenovela . . .
Poslechla jsem trudoše - otevřela, po mnoha trapných výměnách přečetla konec a jsem šťastnější :o)
Návody na pračku jsou skutečně podnětnější

TomTomis
TomTomis
24.09.2019 4 z 5

Hned po prvním díle jsem sáhl po tomto pokračování, ještěže jsem si je půjčil z knihovny společně. Po pár stránkách jsem se ptal, zda to muselo vzniknout, pak jsem si někde přečetl, že tohle dílko vzniklo na žádost čtenářů. Nechal jsem se unášet vlnou dalších zpráv letících internetem. Nevím, zda mě občas zasáhla nějaká sedmá vlna, ale ...ale... cesta těch dvou lidí mi místy přišla úsměvně smutná. Kolik zbytečných řečí může vést k nějaké realitě. Pokračování mi přišlo mnohem úvahovější než předchozí kniha. Neříkám, že to bylo na škodu knihy...

Analady
Analady
09.08.2019 3 z 5

Pokračování příběhu se mi líbilo o kapku víc, než kniha Dobrý proti Severáku. Autor se snažil pokračovat ve stejném duchu, což se mu povedlo. Co mně ale dost vadilo, byla hrozná neschopnost hlavních hrdinů udělat nějaké rozhodnutí. Chápu, že se autor snažil dělat to "napínavé", ale po čase to začalo být otravné.

Pavlína79
Pavlína79
08.05.2019 4 z 5

"nežijeme spolu, žijeme tím druhym" ... když tam něco je, tak čas, vzdálenost ani manželství to nezastaví, je škoda jen toho času, kdy se tomu bránili, ale možná se nebránili, možná zráli ...

L.Helena
L.Helena
12.08.2018 5 z 5

Měla jsem obavy, že druhý díl nemůže dosáhnout kvality dílu prvního. Ze začátku to bylo jen takové nicneříkající rozebírání citů a pocitů. Ale pak to nabralo spád a děj. A závěr...? Řekla bych, vysloveně šalamounský. Ano je to trochu červená knihovna, ale mně se to líbilo a obě knihy jsem přečetla prakticky na jeden zátah, protože jsem se prostě nedokázala odtrhnout. Oba díly se autorovi moc povedly a rozhodně doporučuji k přečtení.

Madluska
Madluska
01.08.2018 2 z 5

Tak konečně dočteno, i když trochu se sebezapřením. Nebo abych to vyjádřila lépe - opravdu jsem chtěla vědět, jak se to celé vyvine, opravdu mě sem tam bavily přestřelky těch dvou, ale fakt mě štvalo to věčné "miláčku", "Emmičko", "Leošku" atd. atd. A úplně mě znechutil konec - už jen kvůli němu to nemá smysl číst... Jak už to tak bývá, když se řekne KONEC, má to být KONEC (klidně i se třemi vykřičníky nebo tečkami v závorce, jak je libo), ale ne tohle. TOHLE!!! Plejáda sobců, kteří se chovají trochu jako sedmnáctiletí po lobotomii (většina děje nápadně připomínala Dawsonův svět nebo podobné skvosty, jen bylo knižním hrdinům stejně jako hercům; poznámka na okraj - taky vás fascinuje, jak puberťáky v amerických seriálech zásadně hrají lidi cca o 10-20 let starší?) Tohle už fakt ne. P.S. Abych ale jen nehaněla - některé části měly přece jen něco do sebe, zarytí romantici si jistě užijí Leovy výlevy o bodu dotyku nebo se budou tetelit blahem při přestavě toho, co asi Emmi Leovi připravila na rozchodnou. To ale celou knížku neutáhne. Bohužel.