Kazatelna Život aneb V nebi najdeš prostitutky, vrahy i zloděje

Kazatelna Život aneb V nebi najdeš prostitutky, vrahy i zloděje https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276189/bmid_kazatelna-zivot-aneb-v-nebi-najdes--4mg-276189.jpg 5 41 10

Příběhy o církvi, o lásce, manželství a rodině, o pokoře a pýše, o životě na faře v Žakovce. "Pán Bůh nás nebude soudit za to, co jsme nemohli udělat. Ale za to, co jsme mohli, a neudělali jsme." V duchu neobyčejné velkorysosti se nese text otce Mariána Kuffy, inspirovaného pastýřem, který jde za zbloudilou ovcí kamkoli, jen aby ji dovedl zpátky. Jde do veřejného domu mluvit s prostitutkami, otevře nové a lepší obzory dezorientovaným mladým lidem, jede si v noci pro mnohokrát zbloudivšího bezdomovce, který mu potolikáté volá odkudsi z telefonní budky, osloví s nabídkou pomoci i mafiána, postará se o umírající lidské trosky. “Pro mě je zajímavá každá nesmrtelná duše,” říká. Hříšníkům vrací důvěru v Boží milosrdenství, věřícím pak připomíná, že hříšníci opustili církev právě proto, že křesťané nežijí, jak by měli. Vyzývá křesťany především k opravdové pokoře před Bohem a k nesobecké lásce. Naléhavě věřícím doporučuje, aby se nad nikoho nepovyšovali a nepomlouvali druhé, ale raději se za ně modlili a prokazovali jim dobro.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Cesta
Originální název:

Kazateľnica Život


více info...

Přidat komentář

Evikju
14.03.2019 5 z 5

Neskutečná kniha, neskutečný člověk. Díky za něj!

Chesterton
09.07.2018 3 z 5

Dostala jsem o víkendu od kamaráda co tyto knihy prodává. Zhruba jsem pročetla a úplně to není můj styl. Avšak k uživateli tillk musím podotknou, že víra bez instituce se rychle stává karikaturou nebo sektou. Víra osvobozuje avšak pevné obrysy potřebuje.
Otec Kufa je člověk, který zřejmě dokáže pracovat s lidmi na okraji. A písemná forma projevu vždy může být takto ošidná, záleží na osobnosti čtenáře jak si řádky vyloží.


nickym
30.03.2018 5 z 5

Krásná kniha psaná životem. Na nic si nehrající, pokorná a příkladná

Rehor72
24.02.2018 5 z 5

Knihu jsem se zájmem přečetl. Je znát, že autor hovoří ze své zkušenosti, která je mimořádná. Doporučuji.

Musvar
04.08.2017 4 z 5

Člověk nemusí se vším souhlasit, ale rozhodně inspirativní

deshalb
19.06.2017 5 z 5

Marián Kuffa je fenomén akému niet na Slovensku páru...písala som už komentár na jeho osobu pri knihe Maturita z lásky, takže by som sa v superlatívoch len opakovala. Čo sa týka knihy Kazateľnica život, vydavateľ sa už lepšie vyhral so spracovaním a úpravou ako v predošlej knihe Maturita z lásky. Kázne sú podchytené autentickejšie. Zároveň chcem ešte reagovať na komentár používateľa "tlllk", pretože tu podáva skreslené informácie a citácie o knihe. Každý kto si knihu prečítal vie, že citácie nesedia ani, čo sa týka vyjadrení Mariána Kuffu v knihe a ani obsahom, ktoré používateľ "tlllk" uvádza na stranách 75 a 80 a strana 15-17 sú čiastočne prekrútené. Tak neviem, čo vlastne tento používateľ čítal, ale určite to nebol originál knihy.

Dafra
18.06.2017 5 z 5

Dostala jsem knihu jako dárek a dlouho se mi do ní nechtělo. Pak jsem ji přečetla jedním dechem a vím, že se k ní budu vracet. Krátká zamyšlení nad lidskou morálkou, životem na okraji společnosti, nad životem a lidstvím obecně. Také nesouhlasím se vším, ale to je v pořádku. Každý jdeme svou cestou, máme jiné životní zkušenosti. Kniha mě velmi mile překvapila, rozhodně doporučuji přečíst, je pak o čem přemýšlet. Pana faráře jsem neznala, ale líbí se mi jeho přístup k lidem a k Životu.

honajz
19.01.2017 3 z 5

Mám s knihou problém, že ne vždy se vším bych osobně souhlasil. Pokud bude biskup dělat prostopášné věci, krást, lhát, propadne alkoholu, tak těžko nereptat a ctít v něm duchovní osobu. A podobných rozporů je v knize víc. Zase na druhou stranu nabízí P. Kuffa mnoho zajímavých a podnětných zamyšlení, často z jiného úhlu pohledu, než jsme běžně zvyklí, a tím je to o to zajímavější. Takže za mne tak půl napůl - něco výborné a fajn pro duchovní život, s něčím však asi nebudu moct souhlasit.

tlllk
13.09.2016 3 z 5

Silné príbehy inštitucionalizovaného človeka. Viera dáva človeku vnútornú silu ale na druhej strane ho zaslepuje.

Prvá vec čo ma priľnutia odložiť knihu a ísť sa nadýchať (str. 15 - 17) , Neopováž sa reptať ..., biskup aj kňaz sú len ľudia a ak sa dopustia hriechu na zverenej osobe patria do basy a nie sa vyhrážať malomocenstvom....

Dokonca aj ako chlap som vnímal, že ak sa hovorilo o význame žien, tak v kontexte že im to bolo dovolené (napr. str. 75)

Posledná podpásovka úhlavnému nepriateľovi (str.80)., nech boli komunisti akýkoľvek , určite nedávali deti bokom (rodilo sa ich 2x toľko ako dnes, sám som jendno z tých "Husákových") navyše nemocnice pre chorých boli zadarmo.

Úprimne verím v jednotlivca nie v inštitúcie, ak si pán farár vybral túto cestu, asi musí hájiť aj všetky doktríny s ňou spojené, nech mu pán Boh pomáha.

DivnýJanko
23.10.2015 5 z 5

áno takýto je to náš slováčisko, jedno veľké srdce a jedna obyčajná ľudská a božská múdrosť v ňom. ak by bolo viac ako on, nemala by žiadna cirkev problémy, ani na okraji ani vo svojom strede. odporúčam.

Štítky knihy

křesťanství křesťanský život

Kniha Kazatelna Život aneb V nebi najdeš prostitutky, vrahy i zloděje je v

Právě čtených1x
Přečtených64x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených6x
Knihotéce22x
Chystám se číst7x