Krvavá mlha

Krvavá mlha https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174950/kay-scarpetta-krvava-174950.jpg 4 59 17

Kay Scarpettová série

< 19. díl >

Další případ doktorky Kay Scarpettové, volně navazující na Posmrtný přístav. Kay přijíždí do Georgijské ženské věznice, aby se setkala s odsouzenou Kathleen Lawlerovou, biologickou matkou sériové vražedkyně Dawn Kincaidové, a pokusila se zjistit, co vedlo Dawn k tomu, že zabila svého otce, soudního patologa a Kayina spolupracovníka Jacka Fieldinga. Míří sem i Jaime Bergerová, prokurátorka a partnerka Kayiny neteře Lucy, aby prošetřila případ jiné dívky, obviněné z vyvraždění rodiny místního lékaře. Kathleen brzy poté za záhadných okolností umírá. A Jaime najednou nikomu nezvedá telefon...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Red Mist , 2011


více info...

ivzu77
ivzu77
18.04.2023 4 z 5

Další kniha detektivní série ... dalsí čtivý díl... u mne se setkáte se spokojeností, ale musím říci, že před tímto dílem je skutečně lepší si přečíst Posmrtný přístav ...děj na sebe plně navazuje .... pokud čte někdo knihy na přeskáčku a jednorázově, tak si myslím, že plně nedocení postavy jako Bentonn, Lucy, Marino a Jaime

MaLoMe
MaLoMe
14.07.2021 3 z 5

Sorry Patricia, ale písanie v prvej osobe ti nejde. Zápletka je celkom zaujímavá, nadväzuje na predchádzajúcu knihu. Ale ten spôsob akým je kniha napísaná je strašný. Jeden ostavec interpretácia dialógu, druhý vnútorné úvahy a toto dookola na striedačku. Kniha nemá tempo, strašne zle sa to číta. Stači si prečítať jednu knihu od Tima Weavera (celá séria David Reaker je v prvej osobe) a hneď je každému jasné, že táto kniha je zle napísaná.


dalia1769
dalia1769
05.05.2020 3 z 5

Napínavé, čte se dobře jako vždy, nicméně z postav mne už "baví" jen Kay a Marino. Lucy je taková "zpovykaná" sociopatka, chápu, že ji Kay má ráda jako dceru a mnohé jí odpustí, ale jak jí nakonec všechno vždy projde, je až k nevíře. Benton je od svého návratu taková neslaná-nemastná postava, která příběhům nic nepřináší a vlastně ani samotné Kay, jejich vztah jaksi ztratil veškerou přesvědčivost. Jamie je podivná postava, o které nevím, co si myslet. K této sérii se v podstatě vracím jen ze sentimentu, protože prvních cca 10 dílů mne opravdu bavilo.

jprst
jprst
19.11.2018 3 z 5

Tato kniha se autorce moc nepovedla, postrádá spád, místy hrozí až nudou. Ale při tak dlouhé sérii dobrých a poutavých příběhů se to prostě stane. Takže jsem to překousal a od další knihy této autorky mne to zatím neodradí.

kapr
kapr
23.10.2017 odpad!

Závěrečné zhodnocení:
Jedná se o mistrovský psychothriller, který je nudný, a čte se proto jen obtížně, snaží se tvářit jako detektivka, ale skutečných zajímavých detektivních prvků jsem v něm našel bohužel jenom pramálo.

16.října 2017:

Jsem na stránce 190 a trpím jako zvíře. Doposud jsem měl autorku zařazenu někam na špici, a v případě této knihy lituji zatím každé minuty, kterou jsem jí věnoval. Statečně? bojuji dál, ale jen proto, protože nechci přijít o téměř moji oblíbenou autorku. Co jsem od ní četl si sice už nepamatuji, ale pocit jsem při spatření jejího jména měl doposud dobrý.
To co jsem doteď stačil přelouskat je záživné asi jako učebnice marxismu-leninismu !!!, a vcelku velmi depresivní.
Na komentář jsem to zatím neviděl, ale spisovatel který nedokáže zaujmout ani na 100 stránce knihy není spisovatel, a opravdu by zasloužil. Jdu pokračovat v boji (do poslední stránky).

23.října 2017:

Myslím, že z toho nakonec bude i komentář. Kniha sama je svým způsobem fascinující, ale vyžaduje od čtenáře především nekonečnou trpělivost, která je mimo několika málo vysloveně stručných útržkovitých momentů v průběhu děje, prakticky teprve až v závěru odměněna odpovídajícím způsobem. Od řadového, průměrného čtenáře vyžaduje vynaložení přímo sisyfovského úsilí, a proto ji většina z nich pravděpodobně odloží nedočtenou. Ale konec za to skutečně stojí, a já se musel po dočtení knihy v textu vracet, a hledat souvislosti. Přesto mi ke skutečnému vychutnání knihy ještě hodně chybí. Upřímně, příliš se na to netěším, některé části jsou velice nezáživné, ale kniha za to stojí a snad se překonám. Dosud jsem nikdy netušil, že tak úžasné knihy mohou být dokonce i v případě detektivek tak nečtivé.
Kniha by si asi zasloužila 5 x *.
Vzhledem k tomu, jaké klade na trpělivost čtenáře nároky, dávám zatím 3 x *, s tím, že doufám, že se mi podaří jak ke komentáři, tak k hodnocení vrátit. Může se stát, že jednu hvězdu přidám, ale i to, že ji naopak uberu.

25.listopadu 2017 - s odstupem

Ty 3*** to u mne má za pár posledních stránek, kniha by si zasloužila daleko lepší hodnocení, nápad je výborný, ale to martyrium, které musí každý čtenář protrpět je velké a těžké. Tři hvězdy jsou podle mého názoru až moc. Kniha spíše pro fajnšmekry, kteří snad pointu dokáží vychutnat a ocenit, většinu ostatních spíše otráví. Vzpomínám, a možná snížím hodnoceni na 2** !!!

14.2.2018 Už se stalo!
Po přečtení knihy Konec hry od Val McDermid, která je sice čtivější, ale trpí podobným paradoxem, jsem se rozhodl přiklonit se k hodnocení z hlediska toho co mi přečtení knihy přineslo. A upřímně bylo toho pramálo. Snad by při opakované četbě vyplavaly na světlo z hlediska znalosti finále nově zajímavé pasáže, ale život je krátký, a po dalších knihách této autorky asi už znova nikdy nesáhnu.

Jednou větou: Velká zkouška čtenářské trpělivosti.

renefer
renefer
12.06.2017 3 z 5

Trochu moc překombinované a na konec nebylo všechno úplně vysvětleno. Ale i když mám k této spisovatelce výhrady, její knihy se vždy dobře čtou.

helenkan
helenkan
01.05.2016 3 z 5

Tentokrát jsem byla docela zklamaná.Zajímavý a trochu napínavější to začalo být skoro až ke konci.

Hella
Hella
23.01.2016 1 z 5

Po neuvěřitelně zdlouhavém začátku jsem pochopila, že takhle tedy nee. Zkrátka prvních 100-150 stran jsem se jen pracně snažila pochopit, v čem že tkví zakopaný pes (rozuměj: zápletka). Na straně 200 už mi bylo jasné, že tahle kniha je bohužel jen obrovská ztráta času (a to byla první díla Cornwellové tak úžasná a čtivá!).

beran25
beran25
27.12.2015 1 z 5

Čím víc knížek napsaných, tím hůře se mi čtou. A další už nezačnu.

Siraelxy
Siraelxy
06.09.2015

Tato knížka mě nebavila, i když jsem jí dočetla. Vůbec mě nevtáhla do děje :-( Má pár silných momentů, ale to je málo. Více zde: http://siraelxy.blogspot.cz/2015/09/patricia-cornwell-krvava-mlha.html

mirunda
mirunda
01.06.2015 4 z 5

Ze začátku jsem se nemohla nějak začíst, ale nakonec jsem to přečetla jedním dechem a konec jsem vážně nečekala ;-)

LiLLu
LiLLu
29.08.2014 3 z 5

tak nevim...byla to ma prvotina a bohužel jsem měla celou dobu pocit, že mi uniklo kus filmu. Kdo chce číst tento díl asi at si nejdříve přečte díl před...Jinak se to četlo dobře až na ty mezery co bylo než se to stalo...
za mě průměr.

Dumicek
Dumicek
13.02.2014 4 z 5

Od Patricie je má už několikátá přečtená kniha a opět mě nezklamala. Píše ve svém stylu a nemění ho což se mi líbí. Napínavé, čtivé co víc si přát..

mechulka
mechulka
11.01.2014 5 z 5

Sice novinka, ale autorka nezklamala. Opět dobré dílo.

technik1965
technik1965
11.01.2014 3 z 5

Trochu menej zaujímavá kniha d tejto spisovateľky, uvidím s čím ma prekvapí s jej novinkou ktorá už vychádza na Slovensku.

Morsie
Morsie
27.11.2013 4 z 5

Krvavá mlha je moje první setkání s Kay Scarpettovou i se samotnou Patricií Cornwellovou. Jsem asi docela dost literárně nevzdělaná, neboť o této světoznámé spisovatelce jsem doposud nevěděla - no jo, chybička se vloudila.
Kamarád mi knížku půjčil se slovy, že budu nadšená. No, vlastně měl pravdu! Docela žasnu a to nejen nad neskutečně napínavým a strhujícím příběhem, ale taky nad tím, že příběhy o Kay Scarpettové mi celou dobu utíkaly! Teď už je jasné, co bude o Vánocích dělat. Číst, číst, číst - dohánět resty.
Každopádně mohu říct, že mě knížka velice příjemně překvapila! Prostředí ženské věznice i samotné vražedkyně mě vždycky zajímaly! Žel bohu je jich v literatuře jak šafránu! Všude vraždí chlapi - a pak se můžeme bavit o nějaké emancipaci, že?
Těším se, až se začtu do další autorčiny knihy.

technik1965
technik1965
03.06.2013 3 z 5

Zasa je tu nová knihy. Už sa teším kedy ju budem čítať a dúfam, že bude rovnako dobrá ako predchádzajúce. Po prečítaní napíšem komentár.

Autorovy další knížky

Patricia Cornwell
americká, 1956
2000  85%Za řekou Styx
2002  80%Nakažlivá smrt
2009  77%Kniha mrtvých
2005  77%Moucha
2008  74%V ohrožení

Kniha Krvavá mlha je v

Přečtených109x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených4x
Knihotéce125x
Chystám se číst38x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x