Kniha mrtvých

Kniha mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25089/kniha-mrtvych-25089.jpg 4 130 24

Kay Scarpettová série

< 15. díl >

Kniha mrtvých, tak se označuje márniční katalog, do něhož se zapisují všechna přijatá těla. Pro Kay Scarpettovou však tento výraz dostane i nový význam. Sotva se vzpamatovala z ošklivé bitvy s psychopatem na Floridě, rozhodla se změnit nejen prostředí, ale také způsob života. Přestěhovala se do historického Charlestonu v Jižní Karolíně a otevřela si neobvyklou soukromou forenzní patologickou praxi, jejíž služby nabízejí spolu s věrným Petem Marinem a neteří Lucy zdejším kriminalistům a koronerovi. Zdálo by se to jako ideální poklidný život, kdyby ovšem nemusela odjet se soudním psychologem Bentonem Wesleym do Říma, kde bylo objeveno tělo zmučené a zavražděné vycházející americké tenisové hvězdičky. A kdyby se v opuštěných bažinách nenašla mrtvola utýraného malého chlapce. A další zavražděná žena v milionářském sídle na pláži. Benton má mezitím plné ruce práce s prominentní pacientkou, která se nechala přijmout do nemocnice, kde působí jako psychiatr. Pacientkou, která už do jejich životů také zasáhla. Scarpettová tak stojí před zdánlivě nekonečným řetězcem navzájem propletených úmrtí. Kniha mrtvých se zaplňuje dál a dál, až se nakonec ztratí i Marino...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Book of the Dead , 2007


více info...

Přidat komentář

ivzu77
24.10.2022 4 z 5

Za mne další příběh, který zapadá to předchozích dílů ... jelikož čtu celou řadu postupně a popořádku, osobnosti se pokaždé nějak vyvíjejí, rostu, stárnou, vstávají a upadají .... pro mne neskutečná série a vždy po čase se k dalším prokousávám a jsem nadšená ...

Atak
19.04.2020 4 z 5

Díla od této autorky jsem moc nečetl, většinou zjistím co jsem četl až na konci když dojde k rozuzlení příběhu. Potom se mi konečně vše spojí a dává to jasnou představu o co tam celou dobu šlo :D


michaela3483
28.08.2019 1 z 5

Dalo mi zabrat knihu dočíst.
Nemohla jsem se začíst a když se mi to povedlo, děj mi přišel rozkouskovaný, ne plynulý.

Za mě slabota.

moudivlacek
05.07.2019 4 z 5

Velmi zajímavý příběh o tom, jak chorý zlý mozek dokáže manipulovat lidi a ještě tvrdit, že to oni ubližují jemu a jsou skrz naskrz prohnilí, je to stará známá a nepřítel Kay. Bohužel se dotyčná osoba snaží ublížit Kay přes její blízké a bohužel se jí to daří. Kay se dozvídá zlou zprávu o své sekretářce Rose, ale to bych docela chápala. I když Marino zde vystupuje jak ta nejhorší zrůda, a není omluva pro to, co udělá Kay, přesto je mi ho líto. Rose měla pravdu, Kay mu měla říci, jak to s nimi s jejich vztahem je - že pro ní bude vždy jen pracovní kolega a kamarád a nic víc. V duchu se ptám, jestli v dalších dílech se vrátí zpět do party hrdinů. A jestli nepřítel Kay bude opravdu potrestán.

georginaa
02.06.2019 5 z 5

Další příběh Kay, která musela změnit trochu svůj život. Pořád se divím že se stále drží ve vyšetřování vražd, když je psychicky na dně.

dalia1769
19.05.2019 3 z 5

Příběh samotný byl čtivý a napínavý, trochu problém mám s vývojem postav. Marina je mi líto, vždy to byla moje oblíbená postava, jeho chování v tomto díle mi připadá podivně extrémní a nepříliš logické, i když vezmeme v úvahu, že byl nepřáteli manipulován a ovlivněn drogami... Benton je mi od jeho "návratu" stále méně sympatický a byla bych spokojenější, kdyby se k němu Kay již nevracela.

adela2230
12.03.2019 5 z 5

Velmi mě kniha překvapila, četla jsem ji v rámci knižní výzvy a čte se velmi dobře. Ani úplně nevadí, že člověk nečetl předchozí díly. Opravdu zajímavý příběh i zápletka.

Havrnka
17.01.2019 5 z 5

Jsem milovnicí detektivního žánru a P.Cornwellová patří k mým oblíbeným autorkám. Mám většinu jejích knih s Kay Scarpettovou. K této knize jsem se ráda vrátila.

čef
24.11.2018 5 z 5

Hodně spletitý příběh i na poměry paní autorky. Děj se odvíjí ponejvíce v dlouhých rozhovorech nepřekvapivě většinou i ve vražedných scénách. Velký důraz na manipulativní jednání a jak mu odolat, což se však mnoha postavám v románu nedaří. Ohrožení osob v okolí hlavní hrdinky je rovněž známo z jiných děl série, zde je však osud jedné z nich neuzavřen a tak je opět připraveno jeviště pro další pokračování, které si s radostí přečtu.

renefer
22.04.2017 4 z 5

Jedna z vydařenějších knih této autorky. Selfová by musela být mág, aby dokázala všechny takhle zmanipulovat, ale budiž. Trochu jsem nechápala myšlenkové pochody hlavních postav ani jak dospěly k rozuzlení příběhu, konec překvapivý a kdepak je Marino? Musím honem na další díl.

SilvieSisinka
26.01.2017 2 z 5

Moc mě to nebavilo.

ArwenAragorn
29.12.2016 4 z 5

Slušná kniha, ale je dost rozházená, hůř jsem se dostávala do děje. Přesto hodnotím vysoko

postrach
13.08.2016 5 z 5

Tato autorka,se stala mou oblíbenou.Kniha mě zaujala natolik,že jsem přečetla polovinu,na jeden zátah.

kadgam
12.01.2016 3 z 5

V polovici este nebolo jasne o čo a koho ide okrem krutej vraždy a nejasneho superenia? dvoch žien. Akoby si autorka zapisovala celodenne neodbytné myšlienky. Bez deja, zapletky, systému.

tisha8409
08.08.2015 1 z 5

Hm ano, jsem také zklamána. První kapitola byla sice nejasná, ale zajímavá, chtěla jsem vědět víc a víc... no a ale poté už to byly jen a jen jen jakési hádky, rýpání jeden do druhého jako děcka na písečku a ty hrozné vraždy byly prostě jen jejich prací, ne ústředním motivem.
Dokola vysvětlování toho, co jsou posmrtné skvrny mne štvalo, snad není vyšetřovatel tak hloupej aby to musel dokola vysvětlovat jiným, ne?
Označení DOBRODRUŽNÉ bych tam tedy rozhodně nedala.. co je na takových vraždách dobrodružného ?
A ten sáhodlouhý podrobný popis vyšetřování o tom co jedla, proč si asi holila nohy, jaká byla náladová nebo co na ni říkaly kámošky mi tam překáželo.. prostě NE.

helenkan
24.10.2014 5 z 5

Napínavý od začátku do konce.Měla jsem určitý podezření,ale takový konec jsem nečekala.
Bylo to super.

mechulka
11.01.2014 5 z 5

Mně se kniha líbila, skvěle se četla.

Charley
07.09.2013 2 z 5

Tak při této knížce jsem se opravdu nudila. Myslela jsem si, že to bude plné napínavého hledání vraha, ale vcelku to bylo jen mlhavý náznaky, ale hlavně spousta žvástů okolo, které nic neznamenali. Když jsem přečetla 300 stránek a nic, říkala jsem si, že bude alespoň napínavý konec...ale kde nic, tu nic. Závěr byl taky naprosto bez akce a napětí. No jsem knihou velice zklamaná.

HanaNov
08.08.2013 2 z 5

Musím říct, že Kniha mrtvých mě hodně zklamala. Jak mám ráda knihy Patricie Cornwellové, tato mě bohužel nijak zvlášť neoslovila.
Námět zajímavý, tempo svižné, nicméně případ a jeho postupné odkrývání, které by mělo být hlavní dějovou linkou, to všechno je odsunuto do pozadí, aby se řešila řevnivost, spory a neshody hlavních hrdinů. Hlavní hrdinové doktorka Scarpettová, Pete Marino, Lucy i Benton Wesley patří k mým oblíbencům, protože tvoří skvěle fungující a přátelský tým, zklamalo mě, jak drsně je autorka rozdělila a uvedla na zcela jinou kolej. Hledání vraha tak probíhá jakoby mimochodem a útržkovitě, spíše jako kulisa pro vykreslování vzájemných vztahů.
Doufám, že v dalších knihách se autorka vrátí k osvědčenému vzorci a nebude dále rozbíjet to, co dobře funguje.

kemlinka
14.07.2013 3 z 5

Ráda čtu knihy této autorky, ale tato byla slabší. Místy jsem se v ní trochu ztrácela.

Autorovy další knížky

Patricia Cornwell
americká, 1956
2000  85%Za řekou Styx
2002  80%Nakažlivá smrt
2009  77%Kniha mrtvých
2005  77%Moucha
2008  74%V ohrožení

Kniha Kniha mrtvých je v

Právě čtených1x
Přečtených247x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených2x
Knihotéce157x
Chystám se číst39x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x