Chaos

Chaos https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362865/bmid_chaos-gPo-362865.jpg 3 32 13

Kay Scarpettová série

< 24. díl

Za horúceho letného večera v Cambridgei začne vyšetrovateľ Pete Marino pracovať na prípade mŕtvej bicyklistky, ktorá zahynula v parku neďaleko bežeckej dráhy. Na spoluprácu prizvú aj doktorku Scarpettovú. Ukáže sa, že mladá žena, ktorú Scarpettová v ten deň už dvakrát stretla, zomrela pôsobením záhadnej, takmer nadprirodzenej sily. Hoci o prípade oficiálne informovali Cambridgeské forenzné centrum, doktorkin manžel Benton Wesley aj Marino dostanú záhadné telefonáty, údajne z Interpolu. Nemá to však logiku. Prečo by sa o miestny prípad zaujímala medzinárodná policajná organizácia? Alebo sa aj za týmito telefonátmi ukrýva záhadný Charlie, ktorý v poslednom čase doktorku obťažuje svojimi podivnými audionahrávkami? Dokonca ani Scarpettovej brilantná neter Lucy nedokáže vystopovať, kto je záhadný Charlie a ako je možné, že disponuje súkromnými informáciami z doktorkinej minulosti až z detstva. Zdá sa, že ona a jej najbližší majú do činenia s niečím väčším a nebezpečnejším, ako sa zdalo. Až podrobná analýza rezídua na tele mŕtvej bicyklistky ukáže, že ranu spôsobil materiál, ktorý sa na zemi nevyskytuje. Scarpettová a jej spolupracovníci musia odhaliť, čo spája všetky tieto záhadné skutočnosti, aby mohli čeliť neznámemu nebezpečenstvu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Chaos , 2016


více info...

Přidat komentář

ivzu77
06.03.2024 4 z 5

Uff, takže k dnešnímu dni přečtený poslední díl série , četla jsem je nyní během posledních asi 4 let VŠECHNY POSTUPNĚ ZA SEBOU. Příběhy s Kay Scarpettovou, Marinem, Bentonem a Lucy jsem si moooc oblíbila .... poslední díly jsem si sice říkala, že nejsou až tak akční, odehrávají se defakto na jednom místě, více se osobně týkaly rodiny Kay, ale bavilo mne to stále ..... no uvidíme, jestli bude něco dál ....

Myllan
20.11.2023 2 z 5

Jsem nepoučitelný.
Po nedočtené knize "Kvantum" jsem dlouho váhal, zda ještě dám Patricii šanci; příběhy Kay Scarpettové patřily k mým oblíbeným.
Ale toto byl opravdu CHAOS, zmatené a roztahané. Nakonec jsem to s velkým sebezapřením dočetl, ale příště si tuto autorku odpustím.


čef
04.11.2023 3 z 5

Zase roztahané, až se příběh skoro ztrácí, série stále více ztrácí na kvalitě, kterou autorka promeškala ukončit tak před pěti díly. Hodně stránek se věnuje duševním hnutím, spekulacím a rodinným problémům. Jednoduchá scéna se tak roztáhne na několik stránek a to je tedy nuda a otrava. Autorka však takto píše stále, a kdo nechce číst nebo nezná děj v předchozích dílech série, ať to raději nečte, zvláště ty slabší, jako je tento. Pro mne dost neuspokojivé čtení.

Dumicek
04.05.2022 1 z 5

No opravdu za kniha byla Chaos a leč to dělám nerada,tak po 200 stránkách úporného přemlouvání,že to dočtu, že se to určo rozjede,tak prostě ne. Tohle vážně nešlo..

mcabr
02.05.2022 5 z 5

No nějak jsem se nemohla začíst, 100 stran a nic moc. Sice dočteno, ale nic moc.

Bediczek
31.07.2021 2 z 5

Velmi rozvleklá kniha, kde se většinu času nic neděje, příběhu moc nepomáhá že se téměř celý odehrává během jednoho večera. Postavy jsou dokonalé a bezchybné (tomu vévodí Kay) a na potkání chrlí expozici. Jako oddechovka na dovolenou se to ještě dá.

veronika4001
07.02.2021 4 z 5

Na příběhu oceňuji svěžest podání a činorodost hlavní aktérky Kay, forenzní patoložky, která byla celý den a noc vzhůru, aby se mohla věnovat případu, který čistě nenáhodně souvisel s příbuzenskými vztahy její rodiny. Dát jeden den a noc do celého příběhu znamená dostát vysoké kvality, energie, svižnosti a temperanentu počtení. To vše ve mě vyvolalo zářný požitek a dychtivost číst dál. Zapředla jsem se do sítí a z příběhu jsem nemohla uniknout. Dozvěděla jsem se o forenzní patologii a spolupráci hrdinky s FBI, která, jak bylo řečeno, se nesmí ze strany FBI a její součásti CIA přehánět. Tím, že se autorka zabývá forenzním lékařstvím, dostává kniha (příběh hrdinky je další knihou v sérii) reálný a neumělý rozměr, zvláště v případě jednoho prožitého dne, do kterého jsou nahuštěny všechny situace, dvě vraždy, všechna jednání, vztahy, popisy osob, charaktetistika prostředí a atmosféry včetně popisu a vystižení činností, které postavy charakterizují. Jinými slovy hodně muziky na tak malém prostoru. Jediné, co bych vytkla je, že autorka vždy začne s nějakou osobou a na tom začátku ji jaksi opomene někam přiřadit, takže nevíme, co tam ta osoba dělá, v jakém vztahu a s kým je, tedy ke komu patří a jaká je její role. Abych pravdu řekla, ani nevím, kdo ten hlavní vrah - Carrie vlastně je? Je to sestra Kay? Pokud ano, vlastní nebo nevlastní? Její neteř (to pochybuji)? Někdo, kdo usiloval o Dessiho? Nebo je to opomenutý člen rodiny? Jaký? Kdo a kým tedy je? Tuto skutečnost měla autorka nějakým (skrytým) způsobem nastínit, aby čtenář netápal a měl ve vztazích jasno. To je nejdůležitější, pak se totiž stává, že příběh nebaví, protože čtenáři mají v postavách "chaos". Jinak moc pěkný příběh, který chytne a do konce knihy nepustí.

pinkpop
23.12.2020 1 z 5

Tak myslím, že už se do další knihy s Kay nepustím... Pořád samá Carrie, Carrie, Carrie - už mě to nebaví.

Sirael440
22.12.2020 1 z 5

Velmi slabá a zmatená kniha. Nevím, jestli děj od samého začátku měl dodržet název knihy. Kdybych tuto knihu neměla zařazenou do výzvy, tak jsem ji ani nedočetla. Jestli tohle je jedna z nejčtenějších autorek v AM, tak to hodně vysvětluje.

Aivlis
16.12.2020

Nehodnotím, pretože toto je prvá kniha od autorky, ktorú som po prečítaní 3 kapitol vrátila do knižnice. Všetky ostatné knihy mám prečítané, niektoré aj viackrát. Zdá sa mi, že autorka stráca nápady, respektíve má nápady mne divné a nepochopiteľné. Kedysi to boli knihy, ktoré ma vtiahli do deja, veľa dialógov Kay - Marino - Benton - Lucy. Knihy, ktoré boli napínavé, kde sa krásne prelínalo vyšetrovanie policajta a patologičky. Dnes mi to pripadá ako hovorenie o ničom, bezduché, nenápadité... Príbeh odsunutý stranou, spústa blábolov... Ale to je len moj názor, niekomu sa možno knihy páčia...

AlenaF
18.10.2020 5 z 5

Napínavé až do poslední stránky. Četla jsem všechny knihy od této autorky, patří k mým oblíbeným, nebyla jsem zklamaná.

jprst
13.02.2020 3 z 5

I když se jedná o knihu mé oblíbené autorky, začínám mít dojem, že úroveň jejich knih má klesající tendenci. Tato je skutečně jedna z těch slabších, tím ovšem neříkám, že nestojí za přečtení.

zoubek69
03.12.2018 2 z 5

zajímavá četba,velmi solidní spisovatelka. děkuji