Kávu ne, radši infuzi / Bruselské postřehy českého eurokomisaře ... a zákulisní historky jeho asistentky

Kávu ne, radši infuzi / Bruselské postřehy českého eurokomisaře ... a zákulisní historky jeho asistentky https://www.databazeknih.cz/img/books/empty_bmid.jpg 4 7 2

Vladimír Špidla, donedávna evropský komisař pro sociální záležitosti, a jeho bývalá asistentka Magdaléna Frouzová se ohlížejí za pěti lety strávenými v Bruselu. Nabízejí přitom dva zcela odlišné pohledy. Zatímco krátké úvahy bývalého premiéra, které si původně psal ve formě blogu, se kromě každodenních postřehů a vzpomínek věnují sociálním tématům a problémům dnešní Evropy, publicistka Magdaléna Frouzová nabízí příhody ze zákulisí. Ke každé kapitole svého tehdejšího šéfa přidává osobní zážitky a líčení katastrof, kterým se začínající asistenti a asistentky v prostředí evropských institucí nevyhnou. Přináší tak netradiční pohled nejen na reálné fungování Evropské komise a jejích sekretariátů, nýbrž i na samotného Vladimíra Špidlu. ... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: ekniha , Vyšehrad
více info...

Přidat komentář

hroneczek
27.08.2020 5 z 5

Vzhledem k tomu, že je kniha 10 let stará, jsem čekala, že spousta věcí již nebude aktuálních. Ano, některé věci se skutečně změnily, ale jádro knihy zůstává stále aktuální. Navíc jsem získala jiný pohled na sociální problematiku a zaměstnanost - v evropském měřítku. Ale rozhodně ne nudně! Kniha se dobře čte, je srozumitelná - odborné výklady a zkušenosti pana Špidly jsou doplněny postřehy a vtipnými historkami jeho osobní asistentky.
Knihu vřele doporučím VŠEM! I po těch letech od svého vydání má stále co říci. Škoda, že není obdobných knih více. S chutí bych louskala jednu za druhou :-) Miluji totiž EU a vše s ní spojené.

Márinka
01.02.2011 2 z 5

Patříte k zastáncům Evropské unie anebo jste euroskeptikové? Ať už tak či onak, doporučuji vám strávit pár hodin s touto knihou. Pro mne bylo eurokomisařovo ohlédnutí, a zejména postřehy jeho osobní asistentky, velmi zajímavé. Většina z nás ráda kritizuje politiky, ale málokdo má ponětí, jak to v těchto sférách vlastně chodí. Pan Špidla si po celou dobu svého bruselského působení psal internetový blog. Avšak doplnění oficiálního pohledu s "lidskými" zkušenostmi členů politikova týmu považuji za velmi dobrý nápad. Snad jen práce redaktorky mohla být o poznání pečlivější.


Autoři knihy

Vladimír Špidla
česká, 1951

Kniha Kávu ne, radši infuzi / Bruselské postřehy českého eurokomisaře ... a zákulisní historky jeho asistentky je v

Přečtených10x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst3x