Dny probuzení

Dny probuzení https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491422/bmid_dny-probuzeni-Raj-491422.jpg 4 57 16

Kávová dynastie série

1. díl >

Pražírna kávy v průběhu věků. První díl historické rodinné ságy s kapkou romantiky. Když se Eberhard Ahrensberg vrátil po válce domů, nalezl jen trosky – otec nacista padl v boji, z domu zbyla ruina, rodinný podnik je zavřený. Aby uživil rodinu, začne pašovat kávu. O mnoho let později se dědičkou kávového impéria Ahrensberg stává Corinne, která miluje vše, co s kávou souvisí. Na rozdíl od svého bratra neprahne po zisku, ale po originalitě. Při bádání v rodinné historii objevuje pohnutou minulost plnou štěstí, zrady a bojovnosti. Cáchy 1945: Když se Eberhard Ahrensberg vrátil po válce domů, nalezl jen trosky – otec nacista padl v boji, z domu zbyla ruina, rodinný podnik je zavřený. Aby uživil rodinu, začne pašovat kávu. Cáchy současnost: Dědičkou kávového impéria Ahrensberg se stává Corinne, která miluje vše, co s kávou souvisí. Na rozdíl od svého bratra Alexandra neprahne po zisku, ale po originalitě a indivudualiě v přístupu k zákazníkům. Při bádání v rodinné historii objevuje pohnutou minulost plnou štěstí, zrady a bojovnosti. Ukáže jí cestu? Paula Stern je pseudonym německé spisovatelky Susanne Oswald. Je autorkou knih pro děti a mládež, thrillerů a románů pro ženy. V trilogii Kávová dynastie propojila svou vášeň pro požitek se zájmem o historické události. Čerpala přitom z vlastní zkušenosti s řízením společnosti, jejíž poslání spočívá ve vytváření široké škály chutí s jemnými nuancemi vůní. Žije s manželem a psem v malém městě v jihozápadním Německu.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Die Kaffeedynastie: Tage des Aufbruchs , 2020


více info...

Přidat komentář

lucakuca
17.03.2024 3 z 5

Všichni si všechno odpustili a káva se pije dodnes. Amen.

Kristulda
25.11.2023 5 z 5

Mě se to zase líbilo a moc. Román z kávového prostředí. Žádný slaďák vyloženě. Historická linka se mi líbila trochu více a doufám, že se v dalších knihách dozvíme více, určitě si přečtu další díl. Za mě se to povedlo.


Beáta753
26.05.2023 3 z 5

Možná se příběh v dalších knihách bude více rozvíjet, ale tento díl byl pro mne až příliš předvídatelný. Taková hezká pohádka. Více mne v knize určitě bavila minulost než současnost. Pasáže s kávou byli poučné a zajímavé.

Martule44
16.04.2023 4 z 5

" S láskou a kávou je svět krásnější "
...a o tom tento příběh je, i když má ve svých počátcích své temné stránky...

Odpočinková kniha:-)

7Clary7
31.01.2023 3 z 5

Za historickou část bych dala 4* za část ze současnosti 2*. Škoda, že ta historická část byla tak krátká. Ráda bych se dozvěděla více o průběhu válečné doby v rodině nacisty. Ta část ze současnosti byla plytká červená knihovna. Musím ale uznat, že autorka píše velmi čtivě.

bigbabe
25.10.2022 3 z 5

Lehké, oddechové čtení, klidně bych si přečetla i další pokračování.

LadyCotton
11.10.2022 3 z 5

I když mě kniha bavila (jsem milovnice kávy), tak jí nemohu dát více jak 3*.
Děj sice svižně plyne, ale je snadno předvídatelný a plný klišé. Po přečtení nemám potřebu číst další díly. Naštěstí autorka tento první nechala šikovně (ne)otevřený.

Kanimůra2
20.09.2022 3 z 5

Nemůžu si k nadšeným čtenářkám. Kniha mě nezaujala. Chvíli jsem se s ní trápila a pak odložila. Je mnoho jiným a pro mě lepších

zuzana2599
09.09.2022 4 z 5

Na tuto ságu jsem měla dlouho chuť, stejně tak jako na dobrou kávu. Jen musím s politováním napsat, že pro mě byla ta vytoužená káva slabá. Knížka se skutečně velmi rychle čte, je nenáročná, příběh má dvě časové linky, i přesto mě ale příběh nezasáhl, emoce se neprobudily, jen jsem si hezky početla.
Corinne miluje od malička kávu, její otec vlastní firmu Ahrensberg Kaffee a ona sama touží po své pražírně... Její dědeček Eberhard podporoval její vášeň pro kávu a jeho příběh poznává čtenář v lince z historie.
Příběh s vůní kávy hodonotím 3,5* a jeho další pokračování ještě zvážím.

Szilvia1
13.08.2022 5 z 5

Knížka o kávové dynastií je o vybudování jedné dynastie,která začína,když Corini tatínek upadne a spolu s bratrem začnou vést rodinný podnik,který se zaoberá s kávou.Pak ale Corinne najde dědečkovi deníky,a začne příběh z válečné doby,jak dědeček začal s kávou podnikat.Je to pěkný příběh,není tam z války nic moc napsaní jenom zmínka. Už jsem zvědavá na další díl.

alnahu
19.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Příjemný příběh ságy Ahrensbergů a jejich rodinné firmy.Kniha je psána ve dvou časových rovinách-v první se dozvíme něco o rodině ,která žije v Cáchách a vlastní zde firmu Ahrensberg kaffee.Příběhem nás provází Corinne,dcera majitele-která má o firmu opravdový zájem a snaží se se vším okolo kávy seznámit-proto se vydá i do Brazílie, aby se zde seznámila i se sklizní a výrobními postupy,ale i s lidmi,kteří s firmou jejího otce spolupracují.Jejím opakem je její bratr Alexandr,který prahne pouze po zisku.V druhé linii ,která nás zavede do válečné doby a je vyprávěna otcem Ebehardem a jeho touze a těžkých začátcích,kdy svoji firmu založil.Nyní otce ranila mrtvice a je na dětech,kdo se firmy ujme.Jako milovník dobré kávy se těším na pokračování této ságy.

zdenaR
05.07.2022 4 z 5

Velmi čtivý román, propojení přítomnosti s minulostí dává knize širší rozměr.

Vampucha
13.05.2022 3 z 5

Knížka mě nalákala jak obálkou tak anotací, ale přiznám se že jsem měla trochu jiná očekávání.
Příběh je vyprávěn ze dvou úhlů pohledu. Z pohledu Corinne ze současnosti a z pohledu jejího dědečka, který zažil druhou světovou válku a jeho vzpomínky jsou z těchto let. Osobně mě bavil více příběh dědečka a myslím si, že mohl od autorky dostat mnohem více prostoru. Obzvláště když Corinne najde dědečkův deník a čekáte tedy více informací.
Kdo miluje kafe, tak by si však mohl přijít na své. Jsou tam popsány kávové plantáže, různé druhy káv, procesy pražení ať už ve velké firmě nebo v malé pražírně.

Knížka je tenká, takže je to takové odpočinkové čtení na jedno odpoledne. Nechybí ani trošku romantiky. Nicméně u těch dědečkových pasáží, hlavně ke konci, jsem kapesník potřebovala. Corrin mi však k srdci nijak nepřirostla.

Imor
11.05.2022 4 z 5

Kniha s vůní kávy. Moc pěkný příběh, který se četl velice lehce. Kniha, se kterou se vždy dáte do pohody a dostanete chuť na dobrou kávu. Těším se na další dva díly.

Ambo
23.04.2022 5 z 5

Krásně napsaná kniha, oddychový, milý příběh, který nezklame. Četla to celá má rodina, tedy myslím tím ženy a všem se kniha moc líbila!

xxbarbarelaxx
23.04.2022 5 z 5

Tato kniha byla krásná, úžasně pohladila po duši. Mám velmi ráda příběhy, kde se objevuje výborná káva! Tato kniha skloubila hrůzy války a štěstí a užívání života a hlavně lásky. Lásky jak k dobré kávě, tak i k lidem.
Zatím asi nejlepší kniha jakou jsem za poslední dobu přečetla.

Štítky knihy

káva

Autorovy další knížky

Paula Stern (p)
německá, 1964
2022  76%Dny probuzení
2023  73%Okamžiky naděje

Kniha Dny probuzení je v

Právě čtených1x
Přečtených76x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených3x
Knihotéce124x
Chystám se číst99x
Chci si koupit23x
dalších seznamech3x