Kávologie

Kávologie https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379436/bmid_kavologie-WMg-379436.jpg 5 10 5

I když kávu pijí lidé po celém světě, samotné semeno zůstává záhadou. Jeho univerzálnost nemá obdoby. A o jeho specifikách, nebo přesněji zvláštnostech, učí autorka této knihy ve své kavárně. A nyní vás prostřednictvím této knihy celým bohatým světem kávy provede. Tato kniha nabízí ciitlivý a intuitivní přístup ke kávě. Je jakousi iniciační cestou, která odhaluje tajemství kávy od původu zrn až po její ochutnání. Od rostliny až k nápoji – autorka vás provede všemi druhy kávy, jednoho z nejoblíbenějších nápojů na zemi.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Omega
Originální název:

Coffee ology


více info...

Přidat komentář

MartinkaSl
20.01.2022 5 z 5

Doporučuji všem milovníkům kávy.

Zajímavé čtení plné skvělých informací, úžasné fotografie a ilustrace.

Makec
25.09.2019 5 z 5

Bez kávy ani ránu. Tato kniha přibliží pro čtenáře a milovníky kávy život kávového zrna od počátku vzniku a průběh jeho putování, než se ocitne u nás doma či v kavárně. Bavily mě pasáže z historie a prvopočátky objevů kávy v evropě.


Plechy1
31.08.2019 5 z 5

Na první pohled vás kniha zaujme krásnými fotografiemi, které krásně vynikají na velkém formátu. Obsah je také velmi zajímavý, autorka píše o historii kávy přes alternativní druhy přípravy kávy až k nejrůznějším příchutím. Toto je zatím asi nejlepší vydaná kniha o kávě u nás.

Knišíl
13.06.2019 5 z 5

Miluji kávu. I když jsem toho o kávě věděl mnoho již předtím, než jsem knihu začal číst, musím uznat, že mít vše přehledně přístupné v jedné publikaci, je rozhodně užitečné. Hned jak jsem knihu uviděl poprvé v knihkupectví, věděl jsem, že ji musím mít doma. Přestože lze spoustu informací zadarmo nalézt na webu, myslím, že umělecké zpracování knihy si pozornost každého kávomila zaslouží. Jediná "výtka" spočívá v tom, že se kniha díky svému formátu špatně čte v posteli, kde čtu nejraději. Taková bichle se přece jenom špatně drží nad hlavou.

fuchsova.mi
17.12.2018 5 z 5

Knihu jsme koupili jako dárek pro milovníka kávy a je naprosto úžasná. Nádherná zpracováním i věcným obsahem.

Štítky knihy

káva

Autorovy knížky

2018  94%Kávologie

Kniha Kávologie je v

Právě čtených3x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst8x
Chci si koupit9x